ini bLoG saya puNya....

Foto saya

GuMbiRa seMeNjaK meNjadiK maMa...dan sedia untuK menjaDiK maMa...lagiK...hehe...

Rabu, 5 Februari 2014

Jakarta - Bandung (episoD akhir)

Salam frenzaa....

layan gambO dulu ek... :D :D :D

posing kat LCCT...masih segar spt masa yg tercatat di gambar...hehehe

mengabadikan memek muka tergedik yg buat mama gerrrrammmm nau...!

setibanya di stesen ketapi bandung....

ruang mamam hotel yg kitorang duduk tu....

bergambar kenangan dgn pak supir......pak ayie dari hayuka bandoeng...

satu2nya gambar kami berlima sepanjang di bumi indon....huhuhu

superhero wafiy.....ske banget..!!!

peramugari dan peramugara keretapi bandung menghala ke jakarta....hihihihihi

sakit pinggang...muahahaha...xlarat dah nak ke MONAS...

setia menanti di airport jakarta.....macam pelarian jek ek...ekekkeke

so seperti yang dijanjikan.....untuk episod akhir ni tiHa nak kongsikan dgn korang bajet kitorang ke sinun...

JAKARTA-BANDUNG
BIL
XPENSES
RM
CATATAN
1
FLIGHT - 2 DEWASA 3 KANAK2
1,040.00
AIRASIA
2
HOTEL DI BANDUNG - 2MALAM
220.00
AGODA
(FAMILY ROOM) 2X DOUBLE BED
3
SUPIR - 2HARI x RM116/day
232.00
390K/DAY
4
TAMBANG BAS - 3 seats
25.00
90K
5
TAMBANG KERETAPI
2 DEWASA - 90K/PAX
100.00
PEGI BALIK
2 KANAK2 - 60K/PAX
67.00
PEGI BALIK
1 INFANT - 40% HARGA DEWASA
20.00
PEGI BALIK
6
TAMBANG ANGKOTAN KOTA
4K/pax x 2 (kanak2 free)
2.00
sekali naik
7
MAKAN2 + air + jajan
250.00
5x makan (lunch n dinner)
8
SHOPPING
1,000.00
3JUTA
9
HOTEL DI JAKARTA - 1MLM
120.00
10
TAMBANG TEKSI
30.00
120K

JUMLAH
3,106.00


tu anggaran agak2 lebih kurang ler...belanja dari KL campur makan2 masa kat airport or ada yang tercicir yang tiha lupa catit...anggap ler lebih kurang RM3500 all-in selama 4hari 3malam seramai 2 orang dewasa dan 3 orang kanak-kanak.

nak tanya apa2 ke? no prob....komen je or....leh pm je... :D

***
note : nilai matawang semasa pada november 2013 = rp1juta = RM288