ini bLoG saya puNya....

Foto saya

GuMbiRa seMeNjaK meNjadiK maMa...dan sedia untuK menjaDiK maMa...lagiK...hehe...

Jumaat, 27 Mei 2011

YeYeYYyyyyyy.....!!!!

Syukur alhamduLiLLah...setelah  berpenat lelah gi PAC itu hari, semalam dah kuOr reSuLt dan syuKur...tiHa LuLuS aSSeSSmeNt tOh. La ni tengaH tunGGu panGGiLaN teMuDuGa pLaK...yaALLAH haiii mintaK2 le kaLi ni berJaLan dengan LaNCar....kaLi ni kOnfeM tiHa naK StuDy bebetOiii....untOnG2 keJe kat Kementerian PeneranGan pLakk...huhuhuhuhu......

oRanG pertaMa tau.....aDik...sbb dia yG tolonG checK kan...paStu maK...penOh guMbiRa tiHa koL maK semaLaM....ye laaaaa....inGat senanG ke naK luluS PAC..?? hehehehhe.......

tapi daLaM guMbiRa aiiii...aDe gaKk gaBra nye...ni papa Joe tatau lagi.....boDben maXiS patah....huhuhuhu....smaLaM tenGah syOk layan MahaRaja Lawak...kOSi terSanGkut kat bOdben tOh....patah teruS...kOl2 maXiS dia kata taK juaL moDem jek...nak kena beLi moDem lain kat luOr...huhuhuhuhu.....ni kaLu papa jOe tau nih mampuih aiiii.....dah nak kena kuOr duit beLi moDem pLak....huWAaaaaaaaaaaaaaaa......!!!

Selasa, 24 Mei 2011

argHH....!!! paDaN muKe akU...!!

nak kate nyesaL...taK gak...naK kata fruSt...aDe le Sket...naK kata padan Muke aKu..betOii ler tuh...hehehe...dah tu dah tau naK intebiU apSaL taK stuDy bebetOi..kan daH paDan ngaN muKe....dia taNya paSaL GTP, 1Mesia, NKRA, NKEA....prOgRAM iNtRa...prOGRaM KKLW...iSkk.....

Cane naK jadiK peGawaiii cenGGiNik.....huhuhuhuhuuuuuuuuuu.....

Isnin, 23 Mei 2011

cuaKKK....!!

err...cuak siOt... petanG kanG interview Pegawai Tadbir kat RISDA.  Walaupun dah tau peLuanG nye aLa2 saja soh datanG nak baGi cukup syarat...tp tiHa tetap CuaKK....!!!

Mak kata, kita cuba je..mana la tau kan, rezeki tu ditentukan Allah, kot2 terbukak ati tukang interview tu terkenan kat tiHa...hehehe...ye le mak.

Bapak lak cakap, solat hajat, pohon pada Allah, moga2 dapat. errr...ye la pak.

Papa joe cakap...okay la Mama...try ur best. Jawab lelok.  Kalu mama dapat sok, banje papa kfc tp kalu xdpt pun xpe, mama bnje papa pizza hut yek........................sunGGuh memberi sokonGan...huhuhuhuhuhu...dapat ke xdpt ke tetap kena banje die..kiranya dia le untunggg....ciS..!!!

Khamis, 19 Mei 2011

BeLaJaR raJiN2 tau.....

seJak2 antO taSka nih, shifa kenmain lagi...aSal balik jek nyanyi lagu twinkle2 little star la, papa ku pulang, enjit2 semOt, labah2..aiseh banyak lagi ler..sampaikan mama kena surf internet le nak carik lagu2 tu nak nyanyi kat umah plak. dan terbaru ni lagu A B C. memang berterabur le dia nyanyi, ye laa...baru 2 tahun maaa....hehehe..so, setiap hari mama akan pesan kat dia, kakak gi sekolah belajar rajin2 okay. Dengar cakap teacher tau. hari2 mama pesan kat dia.

Semalam, mak dan bapak baru balik dari melancong ke danau toba, indon. tak sabar2 soh balik rindu kat cucu. lupa jap yang CHIK dia dah ilang...hehehe...so, dapat main ngan cucu sembang ngan cucu, kucing ilang xpe dah...hahahha...!!!!

Nak jadi kan cite, pagi tadi sebelum gi keje, nenek ngan tokwin ni dok main lagi dgn shifa dan wafiy.  rindu le katakan, dan mujur le Shifa n wafiy ni jenis memang bangun awal, time cuti pun bangun awal gak.  yanG si kakak ni tadi agaknya hepi pepagi, nyanyi la...nyanyi lagu ABC yang berterabur toh...hahahah.... nenek dan tok win dia sudah dengar, sengih hepi la cucu dia pandai. kendian dialognye spt berikut :-

TOK WIN  : tu dia cucu tokwin dah pandai ABC, baca sket tokwan nak dengaq...

SHIFA  : (nyanyi ABC ikut versi dia daaaa.....)

TOK WIN : pandaiiii....dah tu, apa lagi hang belajaq ?

SHIFA : belajar rajin-rajin....

tercengang kitorang dengar...hahahhahaha...!!!

Rabu, 18 Mei 2011

uwaAa...ChiK dah iLanG....!!!

mak, bapak n adik gi cuti2 ke indoneSia hari sabtu hari tu.  So, hari jumaat malam ade le diOranG datanG umah nak bagi kucinG diOranG...tolong2 jaga le sbb diOranG naK bercuti...5 hari tu...xkan naK tinGGai kuCing x berbelaa kan.

Dah tu...kuCing nih naMe nye chik...cerOdikk le pLak..majOk xmO maM le kUnUn...yG hakOo pun kesian..bukaK le kanDang...x pLak lari...tp biLa aku dah masOk tidO...esOk paGi banGun...huWaa...dah iLanG....!!!!

kaLu aDe le gambO chik memang tiHa poSt kat sini...kaLu kOranG jupe puLanG le baLik yeKk....huhuhuhu...bukan pe...mak n bapak sayanG sanGat kuCing tuh...ye le..peneMan deranG seJak2 pencen...ni deranG balik....chik dah xde....haLaMakkkkkk......tolon.....!!!!

MaHaRaJa LaWaK....laGiiii....!!!

Baru paS nengOk MaharaJak LawaK minGGu ke-7 kat U-tuBe...baCa kOmen kat situ kebanyakannye pueh ati dgn reSuLt penyinGkiRan....AMIR akhirnya.....kaLu tanya perSonaL view tiHa pOn...tiHa bersetuJu yanG aMir diSinGkirKan dan tiHa xpaHam apa yG diundi sehinGGa aMir boLeh bertaHan hinGGa minGGu ke-7. dia tak kelakar...tetambah pLak attitude dia menyedihkan maSa ahmaD iDhaM bagi kOmen...dia haNya nak Dengar benDe yG baik2..... xde le tiHa emO pOn....name pOn dah MAHARAJA lawak, so yanG betOi2 lawak ler kena bertanding pOn...kaLu dah tak lawak..dapat unDi kesian je...haLamakk....!!!

cuti SAKAN...!!!

HaMbeK kO cuti 4 hari tp dok umah je...caye taK? apa taK caya nye..memanG dOk umaH je...tak ngemas pOn, tak renovet umah pOn...tak wat pe pe pOn..memanG bebetuL cuti..meN ngan anaK2 jek...hari isnin hari tu amek cuti juz untuK memanjangkan cuti untuk melepak...hehehe....

tp ade le papa joe bawak gi berkelah kat sg.chonGkaK hari isnin pagi...syOk..oranG pOn taK raMai...dalaM kuL10 gitu dari uMah....buat ler kueteOw gOrenG jaDik bekaL..ngan kOpi....yG keLaKarnya..kakaK takOt..tp adik caM prO...dia Lak yG naK berenanG2 ke tenGah....berenanG2 ke tepian pOn xlepaS aDe ati nak ke tenGah...hahahahha....!!!

paS manDi kitOranG maM...paStu barinG2 lepaK...si kaKaK siap cam sun bathing lagiKK...hihihihi..... cuti kaLik nih..memanG beSt walau sekaDar doK umah jeKk....baru bebetOL cuti...buat keje umah pOn idaKk...cuti lepaK ngan anaK2...huhuhuhu......

Khamis, 12 Mei 2011

aKhiRnyeee.....!!!

Last-last skali wat gak FB...meriah kO...haaaa...!!! hahahhaha.....pepagi lagi dah tak sabar nak bukak FB...ceyyy skrg poon dah sebut FB tu...bukan peSbuK...wakakkakak...!!! memanG raMai ler menjenGah... kenGkawaN kat RISDA pOn taG gaK...hihihihi

jarGon baru nih....'tag'. hahahahaha...!! tp tiHa maSeh dalaM peMbeLajaran menGGunakan peSbuK tuh.... ni bebudak kat opiS ni sape je lalu dpn biLik sah i panggey jap...mintaK toLon ajOr amenDe tag tu...share tu nak wat pe...nak carik kenGkawan cane.....ni dalam proSeS exploRe le nih...dah panDai sOk...tiHa lak ajar cane nak guna peSbuKK...!!! hahahahahha...!!!

weh kOranG....masuk peSbuk aii...masuk gaK bloG aii kay....hihihi...

Selasa, 10 Mei 2011

FaCebOOk...oh..peSbuKK...!!!

tiHa inGat dah aDer bLoG nih xyah ler kOt naK daftar peSbuK tOh....entaH nape jiwa raGa aiii nih taK saMpai seru laGik naK berpeSbuKK...tp memanDanGkan kawan2 laMa2 ku suMernye berpeSbuKk...baK kata si nOk SheiLa tOh...(hehehe) kaLu ada peSbuK kat ctu jupe kenGkawan SS14. hehehe... cariKk kat bLoG nih dapat memanG dapat....tp kaLu naK meraMaikan lagiKK kena le ke peSbuKK....

tiHa yG maLeh tu bkn pe....ada peSbuK sOk maLaS naK upDate blOg pLak kanG...aLanG ke xde peSbuK pun upDate bLoG nih ikut tiMe free...caM minGGu lepaS n minGGu ni beSt arr...boS gi overSea...heheheh tu yG bertanDuKk taK siMpan2 lagiKk nih...hahahahha.....

K laa...nanti tiHa regiSter le peSbuKk....jupe kOranG kat situH Plakkk ekkk...tp bloG aku ni kOranG janGan taK tiNjau laK nantii.....hehehe

SS14....uitM Shah ALaM 1997-2000

SaLam kenGkawan...

Hehe...pagi ni tiHa dok keep track member2 lama lagi melalui blog2... dapat la nengOk miMie, ayu, che are, cipan, shamz err sapa lagi ek....yg best nye nengok blog miMie...terkenang member2 zaman SS14 cam Munirah..maizatuL...meen...ko ayu...pergh...bagus ler korang ek..still kontek...

Saja le nak kumpul2 balik member2 lama...zaman dulu tu dulu laa...zaman memuda..skrg ni nampak gayanye sme dah beranak pinak, kalu ada masa..ada jodoh leh laa kita se'table' nanti kat mana2...bawak family masing2 kita kenal2an lagik...hehehe...

raya tawOn lepaS, ex-schoolmate husband wat reunion kat kg dia.  setakat ni tiHa takde pOn join mana2 reuniOn...nengOk husbandnya reuniOn caM beSt jekk...leh laa kita pOn buat untuK paRa SS14 yr 1997 uitM shah alam....kan...???

Isnin, 9 Mei 2011

epi anniverSary...!!

Actually, anniversary kitOrang bulan 3 hari tu...paStuh awaL bulaN 4 kitOrang buat photo shoot...baru ni jek dapat gambO nye...heheheh... saJa naK mengabaDikan ulanGtahOn yG ke-5 hehehe....tiHa nengOk caM laGi JELITA je dariKk maSa kenduri duLU...hahahhaha...!!! epp...jangan jebiKk...kaLu i tak puji gambO i...jangan harap ler kOrang yg naK puji....hihihihihih.....

ni gambO sekeLuarGa seLepaS 5 tahOn....

edited picture...hehe...secOmey2 shiFa...jeLita lagiKk maMa....hahaha...

ni OutdOOr phOtOshOOt...

baJu leN pLak..

Ada lagi gambOr paKai baJu leN...tp dapat yg ni duLu....nanti dah ada yg len2 tiHa nak uploaD lagiKk...bangga sbb ai JELITA....hahahahhahaha...!!!!

GambOr2 ni diambil kat ipOh...so bajet taK ler maHaL sangat tetaMbah paK anDaM iaitu tuaN puNya baJu2 ni sanGat spOrtinG dan sanGat2 meMahaMi...tenkiU abg Zai...leNkaLi leh spOnsOr lakk...hahahahha...muSti kO puN naK berLaGak sbb akU jeLita kann...maKluM le baJu pOn baJu kO...meKap pun kO yG meKap kan....tu paSaL ler aKu  jeLitaa ehh?? hahahhahahahhahaha.....

Jumaat, 6 Mei 2011

HaRi iBu...!!!

paGi tadi maSa kemaS2 beg anaK2 nak dibawa ke taSka...terSentuH hati aii nengOk aDe 1 kaD buataN tanGan....hehehe....ShiFa buat kaD haRi iBu...perGh....!!! buDak 2 tawOn buat kaD...sunGGuh pOn taK ler caNtek...baru 2 tawOn maaa.....dah cuKup buat hati aii terSentOh....seinGat tiHa, xpenaH kOt buat kaD buataN tanGan senDiriKk bagi kat maKK....maKKKK....!!!!

waLaupun sHifa baru 2 tawOn...dia pOn taKtau apa tu haRi ibu, alanGke hepi beSday tu pun Shifa xtau pedia, asaL naMpak api, lilin ke lighter ke, dapur ke...konfem dia nyanyi hepi besday 2 u...hahahaha...colok cine tu pun dia leh nyanyi hepi besday tau tak...kekekeke....tiHa puJi ler taSka die ada iniSiatif coMeL caMni...

Mak...seLamat Hari iBu.....!!! i luV u maK....i luV u mOre tHan eVer....heheheh...(mak bukak ke blog nih??)hahahahha

jeJak kaSeh blOG kenGkawaN....hehehehe

hari ni dok surf ler internet...memuLa nengOk blog cheMaZ...paStu bLog fiLLa...paStu mSjaDe...paStu iDayU..paStu SheiLa...paStu ntaH sapO ntaH...heheheh saJe naK cariK pLak kenGkawaN laMer....ntaH inGat lagi ke kOranG kat akO yG loWprOfiLe nih...hahahahha...!!!

senyOm senGsOranG gaKk....kita semua LaLui peLbagai HaLuaN...dah xsaMer dah...hehehe...paDahaL maSa beLaJar duLu taK terpK pOn apa akaN jadik skRG nih....taK terpK pOn yG kita bakaL2 jaDiKk ibUU...hehehe...nengOk anaK2 koranG...perGh...zaMan kite duLu maK2 kite taK reti lagikk naK berbLoG nih..so xde le gaMba kite eh...hahahhaha...!!!

ni NtaH cMne tetiBa naK nengOk apa rupe kenGkawan...kaLu aDa peSbuK lagi baguS leh cariK kOt...tp tiHa taK daftar peSbuK lagiKk.....nape? ntah ler...beLuM sampai seru kOt...hahahhahaha....kOrang kaLu tersinGGah kat bLog aii nih....kOrang leave la SEVERAL msg...hahahha...!!!

Khamis, 5 Mei 2011

MaHaRaJa LaWaK....!!!

MemanG lawaKK...hehehe...ske dgn JozaN...SepaH pOn okay...JaMbu pOn dahSat...nabiL stiLL lawak...dengan aDa nye maHaraJa lawaK nih berMaKna maKin raMai ler geNeraSi peLawaK2 daLaM inDuStri peraRtiSan kiter...hehehe...ade ke kena mengena ngaN aii nih?? hehehe...xdeK..tp kan tiMe2 tenSen leh layaN wOo....suRe hiLanG teKaNan...aLahhh...buKan paYah bayar lebeyyy kat aStrO nun...kat UtUbe sudaaa....heheheh

2,3 hari ni aSaL boS xdeK je...melonCat tiHa epi sbb naK tengOk maHaraJa lawaKk...kikikikiki.... ada keje pOn tanGGuh jap tu semata2 naK ketawa nye paSaL....kenkadang tu curik2 tengOk kan...member datang bilik heran nengOk tiHa aSek senyOm sensOranG...hahhahhaha...!!! naK sOh tiHa berdaftar ngaN hoSpitaL bahgia ler tOh....tolonggggg sket eh...ni xtvt untuK menGuraNGkan bebaNan dalam kepaLa tau....hehehe...(alaSan ke nih) hihihihih......