ini bLoG saya puNya....

Foto saya

GuMbiRa seMeNjaK meNjadiK maMa...dan sedia untuK menjaDiK maMa...lagiK...hehe...

Jumaat, 15 Mac 2013

blog berinformasi..... :D :D :D

salam ukhwah.... :D

tiHa bercita2 untuk melebihkan informasi dalam entry2 tiHa yang akan datang....hmm..okay tak?
biasanya tiHa banyak bercerita pasal anak2 la...pasal life la....pengalaman2 tertentu...tu pun dah kira informasi...tp kali ni nak lebey lagi....bio bila orang carik melalui label tu...diorang dapat apa yang diorang ndak....(mcm ler ramai nau orang nak baca blog kita kan kan...) hahahha...

tp mana lah tau kan....jadi blog sesat di jari mereka mereka yang teringin informasi pun xpe..janji dapat gak lah membantu walaupun sikit.... :D

so, nantikan la ek...kemunculan baru blog nih...huwawawaargh...ye ye ol je kan?

Khamis, 14 Mac 2013

dah ready dah..... :D

Salam Jamadilawal,

alhamdulillah...masih boleh bersiaran walaupun seminggu sekali mama jengah blog mama nih....
bz? hihihihihi.....tak lah....MALAS yang lebih...huhuhuhu.....

minggu ni genap 8bulan, dan selalu gak gi klinik berMC....selain MALAS tadi sememangnya xberapa larat ler....perOt keciK je...tp berat semakin bertaMbah...aduiSh....doktor tengok perOt dah turun....hmm...mcm bersalin awal je nih....katanye.....skrg baru pertengahan maC....ikutkan due pertengahan april nox....tp ahKak dah ready dah ni...barang2 sme dh ready...yg patut letak dalam kete pun dah letak....kalu awal pun ahKak berSedia menghadapi nya...perghhhh....!!!

raSa tak sabar nak cuti2....mcm ler boleh poya2 kan? hahhaha.....so beranak kali ni adalah beranak kali pertama tiHa akan menggunakan kemudahan bercuti 3bulan...........dah set dah nak well prepared for breastfeeding......memang wafiy berjaya shingga 2 tahun tp sayangnya nOT FULLy bf....campor2 gak....
so kali ni tiHa bercita2 utk FULLY bf until 2yrs...in sha allah boleh!!!!

dan kali ni gak, merupakan beranak kali pertama tiHa nak berpantang sendiri....dah pesan memacam kat papa joe utk dia get ready dari segi beli lauk pauk orang berpantang nih.....dan yg paling best, this april is our lucky month as we will have newborn baby and also newborn occupation for papa.... :D :D :D yang lebih teguh...lebih stabil...lebih bergaya...eh eh...hahahaha....yg penting lebih dekat....jalan kaki pun boleh...so papa joe tengahari boleh balik umah jap jaga anak....hahahahha....

kawan2...doa2kan lah tiHa selamat bersalin ye....semoga dipermudahkan segala urusan...amin.

Khamis, 7 Mac 2013

TUP TAP TUP TAp....kejap je kan?

assalamualaikum

syukur alhamdulillah....hidup lagi blog ni...bermakna...panjang lagi umur owner blog nih...hehehhe

engkorang sme sehat ke?
dah mamam?
bz sangat ke?

alkisahnya la kan.....tiHa dah membawak perOt 33 minggu bersamaan 7bulan 3 minggu... eh eh...nak masuk 8 bulan dah....eh eh...ni bulan 3...due bulan 4...kejap je kan???? kan???? selama ni tak cakap pape pun yek...sebuk mOOd pOya2 lagi kan...hahahaha...!!! tu ler...ni sbb KURANG larat ni...kalu idak ni..sampai kelantan dah rasanye ni...nak melawat member......tp nak gi keje pOn mOOd malas+xlarat ni dah semakin menebal...hehehe...

preparation ::::
setakat ni, preparation utk anak ke-3 alhamdulillah...setel....baju...tilam..bantal...bpump letrik...jamu...selimut..napkin...barut...bengkung...pempes...tisu basah....baju/kain dalam pantang....tungku....barang mandian anak/mak, pendek kata segalanya la 'kot' dah ready....smpaii xtau ler apa lagi yg belum beli lagi.....baju2 shifa wafiy masa baby dulu pun dah siap punggah/basuh untuk dipakai semula oleh bakal adik....hehehe...

boy ke girl?
scan retu gegirl ye tuan puan....hehehe....dan tiHa redha dgn ketentuanNya...lelaki atau perempuan dah tak jadi isu memandangkan skrg ni tiHa dah ada kedua2nya kan.....nama pun tiHa dah readykan untuk kedua2nya....mana la tau kot2 scan retu tersilap pandang ke....terkeluar plak 'si burung' terbang kan....so prepare je le kan...... :D :D :D

Perasaan :::::
sekarang pun dah masuk 8 bulan....kejap je rasanya....apatah lagi, lagi 6,7 minggu je lagi nak beranak..... perasaan? berdebor2 gak lah haaa...sungguh pun excited tp gemuruh tu masih ada...ehhehehe....normal la tu ye tak? harap2 segalanya berjalan dengan lancar.....shifa dulu admitted kul10mlm...beranak kul6.30 petang esoknya...wafiy plak admitted kul7pagi...beranak kul 130petang hari yang sama....si adik?? tunggggguuuu.....

Selasa, 5 Mac 2013

bersyukur pada Mu Ya Allah......

salam rabiul awal.....

syukur alhamdulillah, tahun 2013 ini dimurahkan rezeki.....

selain tuah NOTE II dan juga bakal bertambahnya seorang lagi ummat nabi muhammad sorang lagi, Papa Joe pulak dapat bekerja kat anak syarikat RISDA berkuatkuasa April nih.....alhamdulillah.....alhamdulillah...
alhamdulillah.......

Isnin, 4 Mac 2013

Minggu yang ke 33

Salam rabiul awal semua :D

tenggelam timbul kan? jap update...jap tidak....bz sangat ke pun? alahaiiii nyah...bukan nye bz...malas...hahahaha....

hari ni mama datang jengah2....sementara bos gi meeting ni...td pun dah setel segala surat menyurat so leh la nak menyembang kat sini :D :D :D

first kita sembang pasal shifa.....
rini memang buat perangai...xpenah2 bangun lambat rini dia 'buat2' bangun lambat....alahhhh biasa lah monday blues kan.........dah tu xmo mandi....xmo pakai baju sekolah.......pagi2 sudah bikin mama hangin.....tp mama pun tak kata pe lakan....kat sekolah dia pun asek bagi keje sekolah je...jangankan budak2 yang baru 4 tahun...mama tengok homework dia pun jadi malas kalu dah dalam seminggu, selang sari kena buat keje sekolah....budak 4 tahun bukannya nak buat keje sekolah sangat...nak main je kan....cikgu retu beria cakap utk semester pertama ni belajar main2...ni main2 mendenya hehari ada keje sekolah.............;P

then, pasal bakal adik shifa wafiy....
sekarang ni dah 33minggu dalam perot...ada lagi 7 minggu nak adap...hmmm...barang2 rasa2nya dah ready sumer...tak tau ler kalu ada lagi yang tercicir kan....kalu anak first retu siap checklist kan...yang ni main beli je...mama banyak buat breastfeeding preparation lak kali ni.......nekad dah....shifa dapat 4,5bulan je, wafiy 1tahun 2 bulan fully bf, tp continue for direct bf smpai 2 tahun gak.....so yang adik ni...mama nak 2 tahun exclusive bf yeh....chaiyOk!!!!!