ini bLoG saya puNya....

Foto saya

GuMbiRa seMeNjaK meNjadiK maMa...dan sedia untuK menjaDiK maMa...lagiK...hehe...

Khamis, 17 Mac 2011

manGG aii...bZ...!!!

huyOo...letih siOt....
seminggu ni memang tak cukOp tidO ler...bz sbb bulan ni division tiHa punya turN orGaniZe perHiMpuNan buLaNaN....aiSeh.....

tp syuKor ler segaLanya dah seLeSai pagi taDi...dan aLhaMduLiLLah menDapat feedback yG baiKk...

sbb bz ni ler dari Sari ke sari naK upDate siniH...naK ler citer paSaL gi aSSeSSment S41 kat poLiteKniK shah aLaM...iSk...! firSt tiMe g aSSeSSment SPA tOh... tp sbb bZ seSanGat...memaCam naK kena buat...buat sLiDe...buat teKs MC...mesOrat lagikk...aduHaii...aCara nye taK saMpai 2jaM pOn tp naK prepaRe nye...caNe pOn benDe dah SeteL...sO sOk ler naK pOya2 pOn...hehehe..adiOS...!!

Khamis, 3 Mac 2011

ShiFa ke TaSka...MaMa yG eXciteD...!!!

huhuhuhu....
seMaLam aDalah hari pertaMa Shifa n Wafiyy MaMa antO ke taSka. Kunun Nye naK bagi anaK2 maMa ni cerDiK ler.  SebelUm ni antO kat uMah oranG jeK ni antO le kat taSka BONDAMAMA kat aMpanG nih. haRi sebeLuM tOh lagiKK maMa doK eXciteD jap jap caKap...kaKak esOk gi sekOlah tau.... hahahah...!!!

Pagi antO tOh dah tentu2 shiFa nanGiS...ye laa kawan2 dah lain...penJaga dah oranG lain...tp kutahan hati Ku dariK tunGGu...cepat2 sOh papa joe kuar jom gi keje..kalu dak naNti..ngaN maMa2 jaDik ciKgu kat situ lak hahaha...!!!

TengaHari tOh tiHa gi le jap taSka...naK gaK nengOk caNe keaDaaN anaK2ku, maKlum le maMa yG exciTed...hihihi...ciKgu cakap...yG kaKak tOh kuat laK maKan..2 manGkOk bubuR dia sorang...erKK...!!! paStu main2 jap dekat2 naK tidO dia MuntaH pLak...abiS tiLaM...aaduSS..!!! sO tiMe tiHa gi tOh..shiFa tidO...leNaaaa.....

YanG si adiK laK luM tidO...ciKgu kOmpleN dia xmO minuM suSu..(aCtuaLLy wafiyy ni maSih SuSu baDan...sO...suSu yG tiHa bagi aDaLah SuSu yG diperah olehkU setiap hari) jaDiK ciKgu aMek Sket SuSu tepOng yG budaK lain nye bagi wafiyy minOm...haLaMak...laJu le pLak dia minUm...saMpai tertidO pOn...erKk...caNi taMbah ler bajet maMa kena beLi SuSu tepOnG laKK...tp tiHa advise ciKgu tOh sOh bagi gak SuSu baDan....train gaK minOm SuSu maMa... tp peLiK gaK kat uMah penGaSuh sebeLuM ni caNe pLaK yeK? biaSe nye okay jeKk... munGkin dah beraLih teMpat nih lain ler pLak peeL nye..........

petanG tiMe aMek tOh nengOk muKa shiFa...exCited...exCited naK baLIkKk...hihihihih...penat sekOLah kOt...tp penGetua taSka tOh caKap kata shiFa tiMe xtvt daLaM kuL1030 caMtOh menGantOk...iSk..!! tp sbb first day dia taK kiSah sanGat sbb munGkin Shifa baru  naK biASa kan diri bersekoLah.. taSka je pOn...heheheh sbLM ni kat uMah penGaSoh dia leh wat apa dia Suka, kat taSka ni kaN aDe jaDuaL nye...aLahaiii anaK maMa....

Wafiyy kecik lagi so xbanyaK hal sanGat....ShiFa baru 2 tahOn tp maMa antO taSka...keterLaLuaN ke??? tiHa pK...taK laah....2 tahOn buKannye beLaJa caM kat sekOlah tOh...dia bLaja nYaNyi...beLaJa kenaL2 binatanG...beLajar conteng2..warNa2... kan..kan....hehehe

Pagi tadi antO...nanGiS memaNjat2...tp paDa tiHa tuu biaSa...sbb kat umah penGaSuh laMa naK antO dia..memanG dia nanGiS...setiap hari...tp keJap je...lepas jupe kawan2 dia okay.....  K lah tOo jeK citer hari ni...buat maSe nih...balik kanG naK tengOk buKu repOrt taSka kaSik everyDay...apa xtvt anak kita that day...exCited nye...hahahah...!!!

Selasa, 1 Mac 2011

DoKtOr buNiaN....

SaLaM genG...

Baru2 ni, ade le meMber seOpiS ni dOk berCerita paSaL aDa sOranG aKaK kat teMpat keJe ni gaK yG taK ler tua sanGat, ade le dalam 2,3 tawOn lagi naK penCen...tetapi aLkiSah nye kaLu nengOk dia nye mCm dah teraMat tue, jalaN pOn terbOngKok2...riSik punya riSik...dia nye nih upe2nye aDe neNek jin tuMpanG badan die...sO, aKak2 di opiS ni pe lagi...reKemen ler uStat, boMoh..tOk duKun selagi aDe....ye le..naK berubat ni selagi ade cara, moden ke tradisiOnaL ke asaL kaN sihat tubuh baDan....

Arakian, aKaK yG rekemen kan tu datanG ler kat biLik tiHa ni berCerita yanG dia reKeMen kan tu bukan uStat tp aLhamduLiLLah dengan izin-Nya, boleh seMbuh dan dia cerita apa yanG berLaKu paDa kaKaK dia yG dikataKan kena buSunG. OranG yG dia gi berubat ni dOk kat SentOL. So, kaKak dia ni gi la saNa ngan anaK nye yG keCiK lagi beLuM sekOlah pOn. caKap pOn peLat2 lagiKk. KaKak dia ngaDu ler yG perOt daH membOnCit tp gi kLiNik sCaN, bukaNNya nganDunG...raSe perit panaS tu xyah caKap lee...tuHan aJe yG tahu...

bila dah Dengar caMtOh...oranG tu taKdi caKap ler dia naK ceK komputer dia duLu...paStu buat2 le gaya caM dok depan koMputer..taip2...scrOLL mouSe... tercenGanG2 KaKak kepaDa meMber tiHa ni taKdi. YanG beSt nye anaK dia leh caKap laK tuh... "wuyyOo maMa...becOnye kOmputer diee..." laGik terbeLiaK mate KaKak tOh.  OranG tu senyOm jeKk saMbiL tegO budaK ni taKdi "Leh naMpaK eh...?" aDela daLaM 5min gitu paS dia suRfinG kOmputer dia, dia kata kat akaK tOh dia taU dah penyaKit nye..sO meh ler regiSter untUk adMit spitaL. Lagi besO nganga kaKak tOh...heheheh.

Umah enSik ni 2 tinGkat kOt sbb member tiHa yG bercerita ni caKap paStu naiK ataS maSuk biLiK yG hiaSannya sebiJik caM spitaL...katiL 6 biji, sarung pOn sarunG caM spitaL nye tOh...aDa side drawer lagiKk...tp nye xdeK sape pOn yG aDa ataS katiL tOh. SO, kaKaK meMber tiHa ni pOn dudUk ler katiL yG paLinG dekat ngan pintu. Dengan Segera enSik ni taK di caKap pLak "eh eh kaKk. jangan dOk situ..aDe oranG..." sambiL membetuLkan sesuatu maCaM nurSe paSanG air drip tuH...meLompat jap akaK tuh...erKk...!!!

KendiaNnya, enSik tu tunJuk le katiL kat aKak tuh. peHtu, KaKaK tuh pOn duduK. Ntah apa paStu, enSik tOh sOh kaKak tOh nganGa...diaNya buat gaYa mCm tariK sesuatu dariK muLut aKaK tOh dan aLhaMduLiLLah..sehinGGa sekaranG buSunG tOh dah Xde...

CaM kaGuM dengaR citer member SeopiS tiHa nih. baLiK tiHa citer kat papa Joe. papa joe caKap..tu dOkter buNian tU...erKK..!!!

Apa pOn, seMuanya dengan kuaSa ALLAH jua. Kita hanya beruSaha. paSaL kaKaK seopiS yG aDa jin tuMpanG tOh xtau dah kiSah dia sbb dia berSaRa awaL..xLarat dah katernya. tapi paDa kawan2 kOt2 ler ada penyakit serupa atau sewaktu dengan nya naK cuba2 dengan enSik ni taKdi, tiHa aDe nO.teL dia, pM ler okay....adiOSs...