ini bLoG saya puNya....

Foto saya

GuMbiRa seMeNjaK meNjadiK maMa...dan sedia untuK menjaDiK maMa...lagiK...hehe...

Rabu, 26 Disember 2012

minGGu yanG meLeGakan... :D

assalaMuaLaiKum :D

minGGu ni minGGu ke'free'an sayer yer.....leGaa....boS aDa retreat pengurusan kat LanGkawi...dan ramai staf amek cuti minGGu ni...so...lapanG la sket meja :D :D :D

minGGu lepaS minGGu yanG meLetihkan...denGan dinner nye...function KKLW plak lagi...waLkathOn lak sabtu retu...fuh...shifa wafiy hebat boleh join jalan kaki kasih sayang RISDA...hihihi....

ahaD pLak bawa anak2 pegi wetworLD s.alam...pergh..shifa wafiy nye sOnOk...xnaK baLik....sebeLum tu meLawat banDar KlanG yang penuh dgn warga seberanG.....pufh! s.alam pun banyak dah berubah kalu nak banding dgn last tahun 2003 tiHa beLajar kat sana dulu....seksyen 2 dia pun dah cantik banyak dah..... mall pun banyak dah....maknanya, kalu le tiHa belajar lak lagi tahun ni...lagi cepat duit PTPTN boleh abis...hahahha...!!!

hari isnin, tiHa amek cuti selesaikan perihal tadika shifa n pertukaran nama cukai pintu di MPAJ. syukur alhamdulillah....owner lama dah setelkan utang dia...yang tiHa tatau dia bayar berapa sebenarnya sbb tiHa xperlu bayar sampai 2014 sok....

selasa plak...kitorang lepak rumah je...melainkan shifa wafiy ikut papa dia melepak ngan kawan2 papa kat mana ntah malamnya...balik pun lambat..mama dah tido dah time diorang balik....xpe le..bukan selalu...kalu selalu cenggitu memang nak kena 'laser' hihihihihi....

tu je le laporan minggu retu...hihihi

Selasa, 18 Disember 2012

ZeD ZaiDi peMbeLa SeniMan MalaySia......

AssalaMuaLaiKum.....

dah biaSa sanGat cerita paSaL diri sendiri kan...hari ni raSa mCm naK koMen/baGi penDapat plak paSaL si zeD zaiDi ni....biaSanya tiHa jaranG baCa paper paGi2 sbb kacau mOOd jeK, paper seLaLu aDa berita sedih/geram dan menyakitkan hati...so paGi ni buat2 baCa paper hiburan duLu...hehehhe

biLa baCa paSaL si zed zaidi ni...keSian pLak raSa, dia sebagai preSiden persatuan seniman malaysia, dah sah2 cuba membantu nasib artis malaysia, tp orang malaysia sendiri kecam dia.......sian lah...mcm dah jadi kebiasaan plak bila buat benda baik yang itu plak dikutuk2.....

mgkin peminat aaron aziz marah sbb zed zaidi mempertikaikan kemenangan dia baru2 nih....rezeki aaron aziz tu satu hal lah...tp dari sudut persatuan seniman ni mgkn dia bersuara sbb dia nak kalu buleh biarlah artis tempatan yang menang....lagipun anugerah tu pun anjuran tempatan...so, zed zaidi ni mengharapkan supaya kita memberi penghargaan kepada artis tempatan dulu...betul gak pe...

pastu, si zed zaidi ni mempertikaikan perihal si julia perez....seriusly...tiHa tak kenal sapa julia perez ni...hahahhaha!!! bila baca paper ni baru tau yg julia perez ni artis indonesia. hmmm....dari duuLuuuuuuuuuu lagi memang tiHa (secara peribadi) kurang setuju dengan drama luar asek lah ditayangkan kat tempat kita ni, bak kata zed zaidi ni, filem/drama or even artis kita yang nak ke indonesia ni pun bermacam2 halangan/tapisan dikenakan tp mudah2 je artis indon masuk ke negara kita.  tak kisah ler konsert ke, drama ke, pelakon ke...kita terlalu bersikap keterbukaan sanGat.......mcm mn ler artis negara kita nak maju cenggitu...

Isnin, 17 Disember 2012

bonus oH bonuS....iSk!

assalamualaikum...

koranG dah berkira2 apa koranG nak buat dGn bOnuS koranG?

tiHa?? iSk!

sebuLan laGi nak dapat bOnuS dah abiS duLu dah...uWaaaaaaaaaaaaaaaa!!!!

biLa anak2 nak sekOlah tu baru taSka....kejap je abiS 1/2bulan gaji tOh...iSk!

biLa nak pOya2 cenGGini......iSk!

Isnin, 10 Disember 2012

syukur...akhirnya jupe gak!

assalamualaikum...

sujud syukur gak tiHa kali ni....xsesia surf sana sini..round sana sini semata2 nak yang terbaik untuk anak2...akhirnya tiHa jupe gak taSka yang bersesuaian dgn kemampuan dan juga pelajaran anak2...

Taska Bintang Pintar
daftar : RM900
bulanan : RM540 (berdua shifa wafiy)
module : CAHAYAKU....

terima kasih rakan2 seofis yang sudi share info pasal taska ni...sangat dekat dengan rumah cumanya dia tersorok sket belah dalam taman kosas tu...tp persekitaran dia sangat selamat dan sesuai utk budak2.  part syok untuk shifa wafiy ialah....taska ni memang tak buat enrollment every year, dia xde marketing juz terima yg survey/recommendation camtu...so next year rakan2 sekelas shifa might be around 12 kids.  Berpeluang one week with children in class masa opening nanti utk tengok keadaan anak2 kat situ. okay pe, so shifa diberi perhatian untuk belajar, kalu dah ramai sangat nanti mgkn teacher sebuk dan tak sempat untuk ajar shifa kan....wafiy belum start sekolah...lagipun dia baru 3 tahun next year...tp utk playschool dia ada ler aktiviti2 mcmana kat bondamama dulu nyanyi2, assembly, sukan, 1,2,3 gitu...okay la at least dia tak boring nak ke sekolah....

syukur alhamdulillah, harap2 anak mama belajar ler rajin2....

Selasa, 4 Disember 2012

Pening juga nak taska kan anak yek......

Salam sahabat2kuz....

dua tiga menjak ni tiHa dok merOyan surf tenet sana ni, round sekeliling ampang ni nak cari taska yang sesuai buat shifa n wafiy....tetambah plak shifa tahun 2013 sok 4 tahun, dan wafiy 3 tahun.

Taska bondamama ampang yang mengalami crisis pada sept/oktober retu skrg dah stabil sket (kot) ehehhe...tu pun layan fb pengusaha dia sbb shifa wafiy kan dah pindah ke taska rapid kl. cane pun nak give a credit to taska bondamama, sbb walau pun mahal sket dari rapidkl at least ada syllabus untuk kanak2 bawah 3 tahun.  skrg shifa/wafiy di taska rapidkl diorang juz kasi main sampai letih je, xde aktiviti2 lain yang boleh mencabar minda sangat...so, tiHa mengambil keputusan untuk tukar taska diorang by year 2013 untuk menyekolahkan diorang. kat rapidkl tu ada...murah lak tu...tp tiHa merasakan suasanakan kat situ agak suram...................xde taman/xde tv......

well, tiHa survey dah beberapa tempat...

qdees(xtanya lak age brp)
RM400 semasa registration (termasuk baju & buku)
RM500 x 3 semester
RM265 sebulan

cahaya raudhah (start age 4)
RM1200 x 2 semester(termasuk baju & buku)
RM380 sebulan

brainybunch
RM1060 setahun
RM320 sebulan

As-syakirin
RM740 setahun
RM330 sebulan

Anugerah bestari
RM500 setahun (kot, xingat sbb quotation kat umah)
RM350 sebulan

rapidKL
RM700 setahun
RM250 sebulan

tulah antara2 taska yang dah disurvey area ampang....kawan2 ramai suggest PASTI sbb tahunan dan bulanan yang murah, masalah nya kat situ, start age 4 plak...takkan nak anto shifa taska lain, wafiy lak taska lain...?selagi boleh disekalikan...sekali lalu je senang.....kan? and yet, tiHa lum ada keputusan lagi nak hantar mana...rasa2nya kena round lagi bior pueh hati....berbaloi membayar..... rege2 tu sme untuk SEORANG kay...tiHa nak anto 2orang...huhuhuhu...nampak gaya nya gaji memang khas untuk anak2....xpe..janji anak2 mama belajar dan happy........


Isnin, 3 Disember 2012

seleSai dah ke bOikot mcD?

Salam kawan2 ku.... :D :D :D

tiHa tatau le dah selesai ke bOikOt membOikOt ni...sejak2 genCatan seNjata retu, para pembOikOt ni pOn senyappp je....yang kat offiCe tiHa ni laGi keLaKarr....siap buat derMa paKSa...err cane tOh...hahahahah..!! niLai dah ditetapkan hokeyyy....satu department kena bagi RM500 so pandai2 lah bahagian tu nak wat cemana....and yes short notiCe dalam maSa 2hari je plak tu....dan part yang paling best sekali...orang yang paling bising pasal derma gaza ni....adalah orang2 yang promote boikot mCd retu...boleh? hihihihihihihi....

***bukan ke lebih baik derma tu biO seikhlas hati??