ini bLoG saya puNya....

Foto saya

GuMbiRa seMeNjaK meNjadiK maMa...dan sedia untuK menjaDiK maMa...lagiK...hehe...

Khamis, 28 Julai 2011

fuH....leGa.... :-)

seteLah 2MinGGu bertunGkuS LuMuS menyiBuKkan diri untuK prOgraM datuK KP berSara nih, baru ler hari ni dapat menariK naFaS relaX sket...aDa ler maSa naK berinteRnet nih...hehehe......paGii ni tiHa dah Settle kan apa yanG meLaMbak ataS meJa...dah ku aGih2kan untuK diOranG laK bZ...hihihihihi...!!!

seb beK dapat bOS spOrtinG....2 minGGu ni aii maCam biSkut jap aDa jap xdaK doK traininG je keje... jadi boS le bOs..bOs le PA...hihiihi....hari ni...ai pLak naK jadi bOs..tp aii tetaP gaK PA...hahahahah..!!! sementara naK menyetelkan apa yanG maSih berbaKi di atas Meja ku ini...akan ku lontarkan lagi kata2ku dalaM bloG ni sekejap lagi....

adiOS...

Khamis, 21 Julai 2011

ayO...!! bz lak.....

xsempat pOn naK menyinGGah kat bloG aii nih...aduyaii bz seyyy.... ni prOgraM puSpaNita dengan perSaraan KP dekat2 sangat...selanG seminGGu je...so preparation pOn meranGkuMi kedua2nya...haLaMakkk...dengan kerja time ni pLak meLambak2....cane nak wat sume nih...kena guna kuasa bObOi bOy nih....leh peCah 3...heheheheh.....

Rabu, 13 Julai 2011

hari ni RAYA......!!!! yahOOo....!!!

Alhamdulillah dengan izin dan innayah Nya, dapat juga tiHa menghabiskan puasa GANTI yang berbelas2 hari tu.  Maka, hari ini merupakan hari keMenangan setelah menahan godaan yang tidak henti2 dan percayalah godaan berpuasa tatkala orang lain tak pOse adalah lebih hebat dari berpuaSa wajib....hehehe....

semalam kununnya, tiHa ajak papa Joe g paSar malam
nak beli barang buat RENDANG ler kunun....hihihihi....
beli nasi impit skali...semangat raya nih...
sampai kat umah terus rebus nasi impit....
tp ntah kena pukau ke apa ke...mengantOk giloSs....kul9 dah tido.
sedOr2 kul6 pagi...heheh...time bila nya nak masak rendang gitu...
siap mandi gosok baju bagai...wat susu anak jap...
papa joe bangun nak mandi plak...dia tegur...

" pergh...mamanya rendang sedap tOL..sampai kuali pOn licin berSih.... "

hehehe...kena perli.....sengih je le....dah ngantok..nak wat cane...hehehehhe

Isnin, 11 Julai 2011

2 hari lagiKK...yeyey...!!!

insya-allah kalu dapat habis kan puasa hari nih.....tinggal 1 hari....pOse lak sok...
yeyey...!! dah leyyy raYer...heheheh

Khamis, 7 Julai 2011

KantOiiii....!!!

Semalam petanG tiMe nak balik keje...dapat sMs dari 'seseOrang'....hahahhaha


nak poSt ayat 'seseorang' tOh...

"dh xnak publish..aku komen je kot sms..ko kalo tulis leh tulis elok2 ke?kjp kecik kjp bsor tulisan...sakit mata duk baca..stakat sakit mata xpe la..ni turun ke hati trus ke otak..pas2 lekat kt otak aku bca blog ko wt skt ati sbb skt mata duk bca tulisa kck bsr kck bsr..."

aku gelak je baca SMS dia...sah sah la ko...hahahahah...!!!!!

Rabu, 6 Julai 2011

DawaMa >>> nak bankrupt???

Dulu tiHa dah hepi giLer biLe papa joe dapat keje kat dawama....even as driver but driver to CEO...
agaK lebat gaK la incOme...itu yanG dapat berpOya2 kat Kelantan jupe meMber lama kat sinun...
 but after nine months service as CEO's driver...CEO tu bersara plak dah... so kedudukan papa joe agak goyah sbb driver kat situ dah ramai dan yang menggantikan CEO dah ada driver dia sendirik.....

so, papa joe diletakkan di stor as storekeeper plak...ye lah..dawama kan dulu kilang cetak untuk DBP tp diswastakan. So, memang ramai la yang keje as storekeeper kat situ. sayanGnye, pengurusan dawama amat lah teruk sbb sejak CEO lama bersara, EPF tak berbayar dan gaji lak selagi tak 7hb selagi tu lah tak gaji...mana tahan beb....

yanG papa joe ni, tiHa soh carik keje len je...tp dia berat ati..sebabnya dengar2 cerita DBP nak amek balik dawama so jadi ler semi gov nanti. rugi lah kalu berhenti sekarang. Dari bulan ke bulan, sekarang dah bulan tujuh...tp xde apa pun....dawama still tak bayar EPF...and still bagi gaji laMbat...letih la cani....

ni papa joe kata tunggu lagi 3 bulan..means akhir bulan 9 or awal bulan 10 sok ada le keputusan apa nak jadi dengan dawama....kalu betul ada keputusan xpe...tiHa bimbang bila sampai bulan 10 sok still soh wait another 3 months plak....uhgh...!!

Selasa, 5 Julai 2011

mOOd dah OK...!!!

Hehehe....

paGi taDi diseLubunGi kemUrUnGan keraNa ade le sOranG peGawai kat sini...tak siOr teman nak citer paSaL dia kat sini.......huh..!!

tp sekaranG ni dah OK....tetambah plak taDi si Sayuthi datanG nak interview teMan....hihihihi....nak wat videO kLip seMpeNa KP nak berSara nih....dan dan mOOd geDik aii datanG...hahahhaha...!!!

XsabO naK tengOk videO kLip yanG dah siap tu nanti.....nak tayanG maSe perhimpuNan bulanan tOh...hihihi..................................

LemaU...............

Hari ni xdeK mOOd
sakit perOt...sakit kepaLa....saKit ati...
hmmp.............

Isnin, 4 Julai 2011

naK beLi kaSot...!!!

hehehe...

jap g naK gi cariK kaSot baru ler...
aSek paKai seLipaR jek...ramai yG jeleS ngan SelipaR aii nih...
hahahah...!!! nanti ler kOranG akO beLi kaSot 18 paSanG...
haaaa aMek kO...
janGan kOranG rinDu ngan selipar akOo nanti...hahahhahahaha...!!

fOOd pOisOninG.....!!!

KoranGGGG.....

WeekenD ni aDaLah weekenD yanG memeNatkan....aduyaiii....
kOnOnnye paGi SaBtu aDa repOrt card day untuk anak2...walaupOn TASKA je..tp diOranG nak repOrt kat kiter perKembangaN anaK2 kita...baguSkan? hehehe So, tiHa pegi le naK dengOr apa keS budaK2 ni kat TaSka...aLhaMduLiLLah perKembangan yanG sanGat baik...aLahh tak bagitau pOn tiha taU...naMpaK sanGat peruBahaNnya..terutaMa shiFa..... tp bukan paSal tu yG tiHa naK cerita...

TiHa naK citer paSaL wafiy petanG sabtu tOh fOOd pOisOninG....memuLa nanGiS je...paStu muntaH....puJuk cane pOn xmO..nanGiS jek...iSh..sakit perOt kOt..sapU ler minyak kat perOt dia....dan dan..muntaH lagi...erKk..!!! ye la sakit perOt nih....sapU kat belakanG...kat kaki....tp dOk nanGiS gak...alahaiii.....anak mama...

dalaM meGrib gitu...dia cam mamaiii tp nanGis...ngantOk..tp sakit kOt....peHtu....cek peMpeS...ciriiiitt daa...maSa tu kat umah maK kat sentOL... paS megrib tu gak baLik umah cheraS.... bebuDak kaLu sakit menanGiS je...mama okay lagi..tp kalu ader tok neneknye...mama ley STRESS tau...hehehe.... tu paSal balik gak CheraS...so kiter sendiri yg manage cane nak buat ngan anak kiter...hehehe....tp bila sampai cheraS..alhamduLiLLah...dia tidO..leteyy kot...

paStu...dalam kuL9 gitu dia terJaGa...nanGis lagi...sakit perOt datanG balik ler kot...papa dia kasi air suam panas2 sket...soh dia minum..tuaM perOt sket....lanGsunG muntah baLik...tp kaLi ni paS muntah tak nanGis dah...tp geLak...hehehe..dah lega le tu kOt..cumanya...cirit pLak dah..abiS tiLaM daaaa.... dalaM kuL10 gitu dapat le tidO...lena je nampak nye...hhuhuhuhuhu....

tp ngkO...dalaM kuL 12 dia jaGa menanGis...cirit laGi...muntaH gaKK...sampai kuL 2 xmO tidO2 lagi...mama suDah gabra...aJak papa gi spitaL aMpang....2 jaM nanGiS je tidO xmO...nyuSu  baDan uDah..minOm ayOr maSak pOn uDah..tp nangiS gaK laGi...saMpai spitaL aMpanG...daLam 2jaM gak nunGGu...sampai tertidO2 ler wafiy pOn....dapat jupe doktor...doktor kaSi ayOr garaM je takOt dehydrate...apa ubat pOn tak kasi...dia kata fOOd pOisOninG je...kaLu dia xmO minoM/nyuSu tu ader maSaLah besO tOh..ni kira okay ler nih...so daLam kuL4pagi gitu baru le balik umah..wafiy pOn nyenyaK tidO...letey gaMaknye aSek muntaH cirit...

kul7pagi gitu baru dia banGun...naMpaK caM okay dah...seHat dah...sepanjanG aHad tuh wafiy kuranG dah muntaH2 tp cirit...cumanya tak ler kerap sanGat....mama senanG ati ler sket...maSaLahnya diOranG paSS betOn ler....kakak pLak memuntaH....tp xdek cirit laGi...dari meGrib ahaD sampai ler kuL4 paGi tadi kerap bebenOr muNtah nye....

beZa kakak ngaN adik nih.....kakak biLa Sakit..dia meLepekkkk je...tp adik kaLu sakit...menanGiS maNjanG...hhuhuhuhu....leteyy.....sabtu ahad ghOjenye mengeLap muntah....bantal2 selimOt2 sume abiS kena muntaH...

Cane pOn hari ni paGi kedua2 naMpak siHat...tunGGu repOrt dari teaCher diOranG lak cane.....penat seyyy.....

Jumaat, 1 Julai 2011

uLaLaLLa kat siniH taK jadik...kat peSbuK baru buLeh..huhuhuh

kOnOn taKdi try ler upload shiFa dOk ber 'uLaLa' kat sini....tp kuOr petaK puteh jekk...
xreti ler ai dah...nyuDah nye upLoaD kat peSbuk jek...cane eK nak upLoaD videO kek sinin?