ini bLoG saya puNya....

Foto saya

GuMbiRa seMeNjaK meNjadiK maMa...dan sedia untuK menjaDiK maMa...lagiK...hehe...

Rabu, 30 November 2011

alahai boS...borinGG pLak......!!!

saLam frenZ...

bOs cUti ler minGGu ni...bOrinG seyyyy.......kaLu taK aDa gaK kawan sesaKat...ni dah kOsonG je biLik dia...bOrinG le pLak...biaSa pOn dia g mesOrat ke hape ke..kOsOng gaK biLik dia....tp xde le sekosOnG jiwaku saat dia bercuti nih...aiCeh...ayat xtahann kan...hihihihi....

bOs saje amek cuti ujunG tawon tetaMbah lak baru2 ni dia kena mild strOk kO...hampir2 senGet muka dia yG tenanG ituuu.....last week hari kejadian dia gi jupe doktor...doktor sahkan dia kena mild strok maybe stress keje and bOs ni workoholic laaaaa....hari2 kul10mlm belum tentu balik canO....?

so, pas dia balik dari klinik, tiHa ler pLak soal siasat dia...bila dia kata kena mild strOk...hah kelaS kO jah tiHa je membebeL kat bOs hahahahah...!!! sebelum balik sempat dia cakap.....kat klinik tadi dah kena lecture dgn doktor...balik opiS PA plak berleter..ni balik karanG dah tentu2 kena berbakul2 dgn MeM...hahahahah...!!!

bOs...bOs memanG terbaeKKK....hope u will gettinG better sOOn.....!!!

hiaShhhh...!!!

"mama...!! ni otomen........!"

Hehe...ni anak dara saya...masa otw baLik KL pas bercuti kat kg papa dia awal muharram hari tu...boring agaknya...yg adik dah tidO...ni le keje die tetiba "hiaShhhhh....otomen datanG..." hahahah...!!!

Khamis, 24 November 2011

mama jom g OCC...

antara tempat peveret shifa n wafiy...apa ntah yg best kat sini...yg adik tu tiHa tau laa...dia ske sgt main ayOr pancOt kat situh...yG kakak ni mama muShkiLLL...hehehe....dia cakap dia ske amek gambar....10x dtg pOn muSti kena amek gambO dia pOsinG kat sini...hmm...anak sapa la ni ske pOsinG2 nih...hehehe...

gelappp....

ish adik ni..pejam mata plak diaaa....

kalau kat hiway MRR2 dia nampak je KLCC konfem ajak gi..dah le sebOt pOn tak betOi...nak gi OCC nak gi OCC...letey dah ajar soh sebut KLCC...xpe yek kakak...lelama nanti pandai la tu kan....

Selasa, 22 November 2011

apa yg menggembirakan......tp meletihkan...hehehe

salam kengkawan,

so, kali ni tiHa nak gtaw pebenda yG menggembirakan... dan pedia yG meletihkan tu...
walaupOn agaK baSi dah citer nye...tp bab letih tu beluM laGi setel... banyak lagi mende yg kena buat...
so bawah ni tiHa pOst gambO...



taraaa....... ni le umah yanG tiHa dah beli...sume prOses dah setel, tunggu potong gaji je..
yang letihnya.......ubahsuai umah nih...hehehe


















ni gambar sebelum gak...gambar skrg yg dah pinDah nye...dah pindah ye...hehehe...belum amek lagi..yg ada perabot plak....akhirnya ada dah umah sendiri...walaupOn kewangan agak gOyanG tp sekurang2nya ada rumah sendiri yg xpayah nak pindah2 dah...sampai bila nak menyewa kan....nanti tiHa upload yg latest kay...tahniah pada diri sendiri...hehehe...

Rabu, 16 November 2011

xsempat...memang xsempat...

aiseh..cadang nak update gambo...tp xsempat lagi...minggu ni bz kOir...
so pagi pulun wat keje dulu...

gambo yg kata to be continued tu pun xdapat nak publish..bukan pe
terlupa nak amek gmbar..time2 bz tu mn nak ingat...hahaha..!!!
xpe kita upload mn yg ada....NANTI ler...hehehe...

time taip sini pun bos ada nih....jeling2 gak menaip ni..kang kantOi..hehehe

Jumaat, 11 November 2011

minGGu yanG meLetihkan.....

huhuhu...minggu ni letih....letih...letih....
sbb pe? err...next week konfem tiHa update gambO teruS kat korang
apsaL yg letih sanGat...huhuhuhuhu...


***tobecontinued.....

Selasa, 8 November 2011

comot yg comeyyy....hihihi

hehehe..anak sapa laaa nh...hahahahha...!!!

SOROK BAU BUDU.....!!!

hehe..ni tajuk citer yang tiha tengok semalam...dengan papa joe kat astro 105...tunggu sampai abes tu...hahahha..!!! dah lama xtengok tv bersama2..so semalam kitorang meluangkan masa nengok tv togather2...hehehe...

cerita ni mengisahkan pasal sorang mamat kelantan yang dah bertawOn xbalik kelantan sbb kunun nya kalu dok kelantan xmaju dan xde jati diri...so dia dok KL dan mengaku jadik orang KL walau pOn di sekelilingnya orang2 kelantan....payah nak cari kelantanis cani sbb biasanya org kelantan kalu dapat jupe 'gu' dia, menjadi sangat dah...orang sekeliling pon dah xdulik dah.....

kitorang laki bini leh melekap kat depan tv tunggu citer ni abis, bukan pasal Zul Huzaimy atau Sabri Yunus yang berlakon...tp sbb kitorang 'rindu' kat sahabat lama orang kelantan.... (pas baca entry ni konfem sms tiha pas tuh....hahahha) dan dia sorang je pOn member kitorang yg orang kelantan......

masa tengok citer ni tiha ada sms dia kata teringat kat dia... dia nye jawapan :::::::

'aku pun teringat kat aku gak nengok cite tu....' heheheh.....saat bc sms dia, cane lah tiha le kawan dengan katun sekor nih....hahahahha...!!!

Jumaat, 4 November 2011

Shifa tanYa...Mama JawaB....

Arakian, kami anak beranak on the way balik kG papa joe kat perak itu hari... Adapun ada la lalu kat kawasan perkuburan...maka, Shifa pun tanya :::

Shifa          : Mama, tu apa?
Mama        : tu, kubur.
Shifa          : kubur tu apa?
Mama        : kubur tu tempat orang mati, kalu mama ke mati, papa ke mati nanti tanam kat situ lah...
Shifa          : shifa mati tak?
Mama        : sampai masa sok mati juga..semua orang mati...
Shifa           : mati kena tembak ??
Mama         : errKK..??!!!

Khamis, 3 November 2011

luahan perasaan....huhuhuhu...!!!

pepagi ni..tiha nak wat luahan perasaan la plak....sementelah setahun lebey kat department baru nih, actually pada permulaannya saya sangat bahagia ditukarkan ke sini....tetambah, ahlinya ramai yang muda2 yg kepala 'rock' gitu.....mula2 dulu bukan ramai pOn, 15 orang je...lagi senang nak control dan relationship pon sgt rapat...tp bila dah tambah orang...sekarang dah jadi 25 orang....pun sket je sebenarnya kalu bahagian lain lagi ramai, tp becoz used to be in little group...25 tu dah rasa cam ramai...so banyak kepala nak kena manage....

kepala orang2 mude senang....tp tang makcik2 yg patutnya pencen tp sambung plak sampai umO 60 nih.... diorg depan kita tak berani pon cakap apa2....tp belakang kita mak aiiiiiii tersembor2 bercakap pasal kita..... isu nye kecik je sebenarnya...masa time orang tak ramai dulu...kutipan untuk barang dapor RM5 sekepala bagi kumpulan sokongan...kumpulan professional tu lebey sket la bayarnya..... time tu xde masalah sangat...

yg jadi masalah sekarang ni, bila orang dah ramai....tetiba plak kutipan barang dapor tu nak ditransform kan jadi kutipan tabung pastu barang dapor buat kutipan lain.... tiHa ler orang pertama yang tak bersetuju buat sampai dua kutipan tu....pastu diorang cakap....xnak kutip xyah beli barang dapur....barang dapur beli untuk orang yang nak join coffee club je....fine...!!!

pastu hari ni, dgr2 cerita nya, bos tiHa yg cerdik pandai tu upe2nya dia pun xsetuju buat 2 kutipan...1 kutipan cukup, naik rate sket....hah..!! seb bek bos aiii cerdik...tiHa pOn secara open bersetuju dengan pendapat bos...aii makcik2 ni plak sudah hangin....kata kalu buat mcm tu nanti xcukup nak beli barang... heran betOi aku...apa beza nya 2 kutipan dengan 1 kutipan tp jumlah duit sama je....

dah le tak pueh ati...xcakap depan2...dia membebel2 kat orang lain depan kita senyap seribu bahasa... benda kecik cani pun jadi isu ke? last2 tiha gi tanya....tak puas ati apa sebenarnya....dia nye jawapan...siapa pulak yg tak puas ati...? errr...xde xpe...tiha kuor gi toilet....balik dgr dia dok membebel2 isu yg sama.......

nengok pangai makcik2, bila la nak terbukak ati pencen awal diorang nih...... kang aku yg pencen awal anak2 aku sapa plak nak tanggung....huhuhuhuhu....!!!!

Selasa, 1 November 2011

koir RISDA yang i join....

try upload yang lagu Kurik kundi tp maybe panjang sangat so, xley...xdpt tengok yang tu..yang ni pOn jadi ler... walaupOn gambO xberapa terang sbb ni amek guna hp bukan guna kamera....jadi lee...

jurukameranya dok barisan belakang....pemalu lak tu...jadi yang ni je le yg dapat...tiha cakap xpe..yang penting sore tOh dengar...heheheh grOup ni dalam prOses taMbah baik...lenkali leh uploaD yang dah starrrrr punye...hihihih

maSe teSt sOre hari tOh....cikgu kata sOre aii tenOr harmOnizing..offkey... pergh cam menarik je bunyinya....tp dalam bahasa melayu maksudnya..... JAHANAM LAGU ORANG......hahahahha..!!!
tp cikgu kata dalam kOir ni walau pOn selalu salah key ada guna nya dalam kOir...tp jangan nyanyi sOlo udah laaa...hahahhaha...!!!