ini bLoG saya puNya....

Foto saya

GuMbiRa seMeNjaK meNjadiK maMa...dan sedia untuK menjaDiK maMa...lagiK...hehe...

Jumaat, 23 November 2012

jiwa kaCau....!!!

mOOd xbape ok lah....mOOd malaS...isk..bila masa rajin cenggini???

perasaaaaaann sekarang rasa cam nak lepak kat umah ngan anak2...golek2 dgn drg....main raksasa2...gigit manja sket bagi nangis...hehehe...rilek2 tengok boboiboi...jalan2 ngan diorang kt bawah....tengok drg men beskal...ajar wafiy perkataan2 yang selalu dia pelatkan...citer sangkancil dan buaya kat shifa...huhuhuhu...!!! kena jadi surirumah sepenuh masa cenggini.... tp nanti bila dah sekolah sok mesti boring je mama dok umah...ades!

Rabu, 21 November 2012

bOikOt McDonaLd.....???

salam frenza...

sebelum cite bab boikot tu...sudi2kanlah baca penyambung citer semalam bab bonus abih dOh...hehehe

abis bukan sbb pOya2....tp sbb nak pektis anak2 tidO sendiri so tiHa nak beli katil kanak2 dua tingkat tp tangga drawer tu.....mahal upenye....isk! ye la, shifa wafiy baru 2 & 3 tahun, kalu beli katil panjat tu takut jatuh la plak...so nak cari yang tangga drawer tu le selamat sket....dah gitu...rege bukannya murah2....mahal jugak sme nye seribu lebih.....err...kira okay eh? kalu ikut kemampuan kami sekeluarga...mahal ler tu...isk! so tunggu bonus ler nak beli pun....tu pun dah kena tambah...bonus saja xcukup...uwaaaa...!!!

*********boikot MCD*******

apa pendapat korang???? tiHa? definitely tiHa bukan penyokong ISRAEL/YAHUDI atau sewaktu dengan nya...tp boikot MCD?? bukan sebab MCD tu my favourite...tak berapa favourite pun...tp tiHa memikirkan betapa ramainya orang melayu...or orang ISLAM yang cari rezeki dgn bekerja kat situ........so cane dgn periuk nasi diorg?

kat opis ni ada lah anti-israel yang beria2 promote boikot MCD...tiHa senyum je le....tp tiHa cakap le kena pk gak orang2 melayu yang keje kat situ....tp diorang cakap, melambak keje lain kat tempat lain kenapa nak keje kat situ juga....errr.....tiHa tak berapa setuju gak pendapat gitu....berapa ramai pemegang ijazah yang dok terkial2 cari keje skrg nih...kalu pekerja MCD pun sme berenti....diorg tu sme nak keje kat mana plak?

jangan kerana kita ni dah dapat keje tetap...kerajaan plak tu bermakna kerja orang lain tu tak bagus hanya semata2 dia kerja dgn syarikat milikan israel. kita kena pk keadaan sekeliling kita, kawan2 kita, sedara mara kita yang belum tentu nasibnya baik seperti mana kita......kita bersyukur kita kerja di tempat yang baik tp janganlah plak meludah orang yang kerja nasibnya tak sama dengan kita.....:D :D :D

Selasa, 20 November 2012

merOyan naK berpOya2....

salam uoLz.. :D :D :D

hehehe...timbOL jap seteLah scuba divinG kO!! hehehe

ekCeLi xDe pape yanG naK distOrykan.....kOsOnG...kOsOnG...kOsOng.....!!! so, mOOd nak naip pOn xdOk.....kaLu adO pOn naK citO pe....xde yanG menarik...menOLaKK je sme nye.... :D

rini pOn xdOk citO....tp naK menG'expreSS' peraSaan yanG sanGat gian naK berpOya2....huhuhuhu....maLanGnya faKtOr kewanGan yanG meleSet ni teLah  membantOtkan segaLanya...uwaAaAaa....!!!

meSti caKap...sabOr le sket, buLan depan kan dpt bOnuS....maSaLahnya beLuM dapat duitnya laGi, bOnuS dah abiS daaaaaaaa....uWaaAaa.....!!!

***tetiba dapat panggilan lak kena attend meeting...jap gi sambung!

Jumaat, 2 November 2012

pernah tak?

salam zulhijjah frenza...

mOOd nak menaip n sharing dah merudum nih.....so tiHa juz blog walking je....komen pun tak....sambil lalu je...tp ntah cane ntah ter'lalu' kat satu blog ni...membuatkan tiHa terfikir...termalu...tersedar....suatu ketika dulu ada kesilapan yang tiHa tak perasan pun tiHa buat tp skrg ni baru terfikir.......

pernah dulu2 masa belajar kat UitM...masa tu diploma rasanya, tiHa pergi kursus biro tatanegara..kat mana tak ingat dah...tp masa tu kalu dalam grup tiHa sangat menonjolkan diri, asek tiHa je yg nak buat pembentangan, asek tiHa je yang nak bagi pendapat...asek nak bersaing je dgn grup lain.....dulu tiHa tak perasan, tp skrg ni tiHa dapat bayangkan betapa menyampahnye orang kat tiHa masa tu...hehehe

pernah gak, tiHa ajak kawan2 sekelas diploma datang rumah konon2 nak gi berkelah sama2 pastu masak2 dulu kat rumah....yang tiHa ni ekSen konon2 pandai masak sampai kan kawan tiHa bubuh garam pun tiHa marah n buat muka...under estimate kawan2 sendiri yang pandai masak...teruk kan?

ada gak, tiHa buat muka bila mak kata dia nak pinjam skirt tiHa dan tiHa dalam hati masa tu tak bagi le sbb kununnya mak tu besO dari tiHa, ada hati nak pinjam skirt kita...mcm le tiHa kuruS benO maSa tu....

well, itu le antara2 sikap DULU yang nak kata tiHa nyesal benda dah berlaku, tp kalu lah masa tu boleh berpatah balik....konfem tiHa xnak jadi macam tu....huhuhuhuhu...!!!

alhamdulillah, masa memberi peluang untuk kita memperbaiki kesilapan kita terdahulu, insya'allah tiHa bukan seperti dulu lagi......banyak kesilapan tak kira lah kecil atau pun besar yang cuba tiHa betul kan...sungguh pun yang dah berlaku itu xdapat dikembalikan tp tiHa sedaya upaya untuk tidak mengulangi perkara2 tak elok dulu.....moga terpeliharalah hendaknya...amin.