ini bLoG saya puNya....

Foto saya

GuMbiRa seMeNjaK meNjadiK maMa...dan sedia untuK menjaDiK maMa...lagiK...hehe...

Isnin, 27 Ogos 2012

Rabu, 22 Ogos 2012

sunyiiiiiii jek

salam syawaL...

memanG sunyi jek haa....cane ntah hari baik sangat ada kat opis, sorang2 plak tu...yg len biasa laaa kan? hehehe....

ada rasa mengantuk...tp xmO pLak tidO....ada raSa nak berpOya2 tp cecuti gini mana je bleh pegi....tetambah pLak ujan renyai2 nih.....huhuhuhuhu

salam Syawal :D

assalamualaikum...salam syawaL....

retu sblm raya...xsmpat nak berblog utk memohon maaf kpd kawan2 yang sengaja dan tak sengaja..yg sedar dan yang tak sedar....maka pada 4 syawal ni rasanya belum terlambat untuk tiHa mengucapkan selamat hari raya aidilfitri, maaf zahir dan batin kepada semua kawan2 yang kenal ataupun xkenal ataupun buat2 tak kenal...hehehe...

tiHa raya tahun ni kat KL jew...meriah gak...banyak gak kete kat KL ni kira ramai gak ler yang beraya kat KL upenye....pehtu, raya ke-2 balik kampung mak kat pahang, pun meriah gak....lagi letih dari pagi sampai ke petang beraya dan syukur alhamdulillah, tiHa BERJAYA kontrol makan kay.....ada la dalam 7 buah rumah pegi beraya retu, 2 buah umah je yg tiHa makan tu pun xusik langsung rendang, lemang....terer tak? hahahhaha.....tiHa sebenarnya bukan kontrol sbb nak diet...tp sbb takut sakit perOt....perOt tiHa dah meraGam sbLm balik kampung lagi...hihihiihih....

rini pLak...tiHa dah start keje...so kawan2 lain kata blog drg cuti...blog tiHa idak...cuti raya takat yang wajib jek...hehehe...tp nak update apebenda pOn tatau...mcm le ramai yang nak baca kan? ala tak kisah...tiHa tau ada yg baca tp jadi silent reader...tau tau je nanti sms/tipun tanya kan...kan...kan? hehehhe...ish..tengok stat pun tau dah.......

wokey lah....update lagi karang2...sejam dari skrg plak ke...hahahhahaha..!!! dah tu nak buat apa lagi kalu dah ada 2,3 orang je opis ni, tu pun dah xde dah pepagi ni, balik masak rendang plak kOt...hihihihihi

Rabu, 15 Ogos 2012

kedai kain 1Malaysia.......

saLam ramaDhan,

aKhiRnya......seleSai gaK miSi shOppinG raYa.....complete sudaaa....hehehhe

naK cerita paSaL baju raya siap untuK oranG bersiZe xxxxxxxxxxxL ni...aduyaiii.....raSanya ada lebih 50 kedai tiHa gi....ada size warna yg ndak plak xde....ada warna ndak xde size plak.....retu gi giant & hari2 kat permata, xdok gi plak wangsa walk...xdo gak...gi k4 ampang....sedey gak....esok nya ajak papa joe gi jln TAR, meroyan jap...hahahha...!!! size dorang buat konon 3xL tpnye cutting cam untuk orang size L je...huhuhuhu...!!! ada yang kat ketiak okay..kat ponggong plak sangkut....kat ponggong okay dah...kat dada plak sesak napaS...iSk! makanya balik la dengan penuh kekecewaan....

so semalam, tiHa eL sbb sikatuN wafiy tanGannya terkeheL pLak..dah ke spital plak dah takut retak ke patah ke hape ke kan......so half day kat spital...half day lagi merOyan carik baju lagi...heheheh....wafiy balik dr spital tangan dah okay dah....doktor tu buat hape ntah pusing2 tangan dia gitu gini elok dah ha....

so, berbuka puasa kat taman dagang ada q-thai steambot, member se opis belanja...peh tu gerak ke k4 bdr tun hussien on plak......lagi sekali kekecewaan menyelubungi jiwa...isk!

balik tu dari cheras lalu kot langat sbb nak singgah umah jiran lama masa dok kat langat dulu...nampak plak kedai 1Malaysia.....nak tutup 10.30mlm...kitorang sampai tu 10.15...hahahahha..!!! xsempat mak nak pilih jah Oii..nampak yang berkenan...terus sambar terus bayar.....papa joe pun tarik napas lega sbb dah jupa dan lega tengok harga....hahahha..!!! size 2XL  je kay...tu pun besar...memang sesowaii la kedai 1malaysia ni...size pun ikut size orang malaysia...harga pun harga rakyat didahulukan...hihihih...

baju tiHa tu RM50 GENAP je kay...siap sulam n labuci....papa joe sengih je le...sbb dia bajet rm100 kalu lebih so tiHa tambah...tp kalu dah rm50 patutnya mintak selai lagi kan? hahahhaha....!!! well nak mintak papa joe banje tudung raya plak.....cukupkan bajet...hahahhaha..!!!

Isnin, 13 Ogos 2012

kejap je nak raya dah kan?

salam ramadhan uoLLz..

memula Pose retu sebuk menu berbuka....menu bersahor....pastu kesyahduan lagu raya... la ni dah sebuk kuih raya plak dah........hehehe...tiHa? 6 tawOn dah haah..kawin ngan papa joe, sebijik kueh raya pOn xpenah buat...erKK...!!!

err...tiHa beli je..melaMbaK dah OranG juaL la nih....bab kueh raya ni...tiHa bukan setakat malas....tak minat laaa....tp kaLu bab resepi mee/mihun/nasi ayam/tomato/bukhara/bubur/agar2/puding caMtu baru ler peminat aii...hahahahahaha...!!!

tp syukur alhamdulillah, untuk raya kali ni tak yah beli sbb ada 3 jenis dah diberi orang, bakal dapat sebelum raya sok maybe dalam 1-2 balang...so tak yah beli pun xpe dah...hehehe......pastu ghepek2 pun ada dah beli awal2 pose retu....so tu je lekot...lg pun bukan ramai nak dtg umah aii...hihihihihi...kalu abis kueh skali pun, tiHa goreng2 je bihun ke, mee ke, kueteow ke... jadi lah kan? heheh

syukur alhamdulillah.....

salam ramadhan para sOhabatz... :D

syukur alhamdulillah, hari ni gaji+bonus, dapat duit raya dari pengurusan RISDA lak lagi, syukur syukur....ada la duit nak beli baju raya, kasut raya, bra raya...ehehehe...!!

xpanjang list aii...cukup la tu kan? hehehe...hari ni nak ajak papa joe buka kat luar sbb nak terus gi shopping2...baru cadangan dan rancangan...

semalam dah meround dah sebenarnya cari baju raya...baju papa n anak2 setel dah...anak2 siap 2 pasang sorang...papanya kasut pun dah ada...mama ni apa pun belum....uwaaaaaa...!!! tema tawOn ni KUNING uollz...hahahah!! tawOn ni raya diraja gitew...hahahhaaha...raja la sangat kan....

tp mama sempat wat ayat frust kat papa joe semalam...xpe le papa n anak2 je le pakai baju raya baru...mama hat tawon lepas pun xpe...kihkihkih....jebik je papa jo...hahahhaha...!!! harap2 hari ni bukanlah hari yang mengecewakan...hehehe...

Selasa, 7 Ogos 2012

xabiS laGi iSu PA naik gred27????

aSSaLaMuaLaikum...salam ramaDhan...

pada hari ke 18 berpuaSa ni, kaLu bloG kawan2 tu penoh dgn menu2 & resepi2 berbuka puaSa....tp tiHa plak banyaK menyepi....hehehe...xmeriah sangat sbb kaLu udah berbuka sensOranG apa jadah maSak beria ye dak? hehehe...minGGu ni le baru nye nak berpuaSa dgn papa joe itu pun kaLu balik kanG dia xkata dia kena gi balik buat pemantauan buku teks tOh.... :D so pas ni le kot nak meriah dgn menu berbuka pOse hehehe...

aLkiSah pada petanG selasa ni, timbuL pLak iSu naK maNsoh jawatan setiausaha pejabat N27...dan akan diabsorb jadi pen.peg.tadbir N27...korang kat jabatan lain ada dgr tak? kitOrang kat RISDA ni dah kecOh sbb dah masOk mesOrat pengUrusan...

bulan2 mulia ni malas tol nak pk consequences nye....tiHa  cakap kat member seperjawatan...kita redha je le...jadi EO pon okay pe...peluang nak naik pangkat lg cerah....and andaikata selepas PSM betoi2 kaji perkara ni,  nak tambah job description secretary....hmm...okay la tu...xde masalah pada tiHa...tp kawan2 kata kenapa perlu ditambah, skrg ni tak banyak keje ke maksudnya...??? iye pulak...

weLL nak dengar kata kOrang yg jadi PA kat jabatan lain nun....dh dgr ke mende2 gini?

Rabu, 1 Ogos 2012

sentap...!

salam ramadhan,

apa kes bulan2 mulia ni nak sentap2? errKk....tiHa hanyalah manusia biasa kay...ada hati dan perasaan.... dah 'tersentap' nak wat cane??

bodoh ke dia...bengong ke dia...miskin ke dia...'kampung' ke dia...dia suami saya...
bukan xboleh ditegur tp..cara teguran xberapa nak membina....mcm mempersendakan kelemahan dia...
sy terasa....