ini bLoG saya puNya....

Foto saya

GuMbiRa seMeNjaK meNjadiK maMa...dan sedia untuK menjaDiK maMa...lagiK...hehe...

Rabu, 28 Mac 2012

syukur..selesai juga akhirnya.....

SaLaM para SohaBat... ;D

syukur alhamdulillah dengan izin dan inayahnya, maka dapat kita bersua laGi pada hari ni... ;D ;D ;D
(xkoSe naK berfOrmaLiti kat sineh...!!!)

apa pun bab syukur tu memanG tiHa bersyukur sanGat sbb periHal ruMah ni dah seteL....lawyer pOn dah bank in paDa tuan ruMah dan balanCe depoSit tu pOn diOranG dah bank in kat tiHa. insya-aLLah, apriL sok start potonG gaJi pLak.....hmm...muGa diMurahkan rezeki, amin.

aGak2 leGa nanti....tiHa naK ajaK kawaN2 datanG hi-tea kat uMah, inSyaaLLah...tp tidaklah buLan nihhh....so, koranG....dah set date naNti kOranG datanG yea... ;D ;D ;D

Selasa, 27 Mac 2012

kepOyaaN yanG memuaSkan ;D

saLaM genG... ;D

gambO beluM upLoaD lagi lah naK tunJuK perJaLaNaN ke kuaNtan, pahanG...... kita cerita dulu la ek... ;D ;d

sepertimana yanG diranCanG hari Sabtu tu kitOranG gi bukit gaMbanG resort.....bukaN setaKat anaK2 yanG excited tp mama n papa laGi puas hati...hihihihi....yanG menariK nye guys kat situ diOranG xpakai CaSh...dari gelanG tu kita tOpup untuk sewa pelaMpung ke...nak beli makanan ke...nak tempah pOndOk ke....maSa beLi tiKet tu dia tOpupkan dan kaLau ada balanCe boleh refunD maSa nak kuOr nanti....so, beg duit boleh la simpan dlm peti selamat tu ;D

bertoLak pOn kuL9 so dekat kul12 gaK ler saMpai sana...bermandi manda sampai kUL3 paStu menyinGGah jap umah sedara mara n check in kat Megaview hotel dalam kuL7 gitu.... hotel ni sy puJi untuk oranG yanG berbaJet renDah ;D untuk gov rate saya dapat RM120 siap sarapan ;D

malaM nye kitOranG gi makan seafOOd kat taNjunG luMpur... perGh......LuMayan..sayanGnye tiMe ni kitOranG xameK gambO...hehehe...dah lapO sanGat.......hihihihi

paGinye sarapan kat hotel, paStu baru bersiap2 kOnOn naK gi cruiSe sunGai kuaNtan tp diOranG start kuL11.30pagi kitOranG pK2 sbb nak sinGGah kuaLa ganDah kat lanChanG naK berkawan dgn gajah, kenSeL haSrat ber'cruise' tu......

haaaaaa kat Sini pOn i puJi gaK.....tengOk la gaMbO2 nnt kaLu aDa amek videO hari tu pOn canteKk ek...tengOk gaJah menari....sweeettt aiii hihiihiiiiiiiih....::::entrance free kay::::::

penDeK kata.....walau pOn xjaOh mana perJaLaNan....dan taK mahaL mana bajet tp kitOrang 4beranaK puaS hati dan hepiiii....shifa siap cakap nanti nak cerita dia tengok gajah kat tiCer skOlah...hahahahha...!!!

Jumaat, 23 Mac 2012

aLhaMduLiLLah....genap 6 tahun dah... ;D

SalaM para sahabat handaii ku... ;D

aLhamduLiLLah syuKur....25hb ni genaplah usia perkahwinan kitOranG yG ke-6....moGa dikekaLkan hinGGa akhiR hayat henDaknya.....amin.

Tahun lepas, kitOranG ceLebrate annivesary dengan bersanDing semuLa dalaM studiO denGan 3 paSanG pakaian penGantiN.... ;D ;D ;D .... so tahun ni apa plak ek?

CadanGnye nak berhaniMunnnnnnnnnn kat Kuantan....mula2 berguMbira kat Bukit GaMbanG WaterpaRk...paStu melenConG ke banDar kuaNtan untuK berdinner kat taNjunG Lumpur...berMaLaM kat Hotel MegaView ....esOknye sarapan turun ke kL tp sinGGah kat kampunG ganDah, lanChang...gi main denGan gajah pLak....errr...xromantik??

aLaaaa......seLama ni pOn taK rOMantiK pOn....kanG roMantik2 sgt kanG kata buanG tebiat pLak kann...hehehhe....tp apa yG pentinG kaMi berempat bahagia...gembira..... ;D ;D ;D ;D ;D ;D

Selasa, 20 Mac 2012

harapkan pagar...pagar makan padi...

.........

hangen betOii la.....mmg la segala yanG terjaDi tiDak disanGka dan bukan kemahuan...tp tanGGunGjawab tu...aduyaiii....nak citer pOn xtau nak taip apa duLu....

alkiSahnye paSaL ruMah yanG tiHa beLi ni....tak SeteL pLak laGi...punya la tiHa sMs/kol lawyer tanya apa citer...dioranG tak kaSi tau..biLa kita dah meLetup baru terheGeh2 bagitau yG deSpatch kena rOmpaK pLak...habiS dOkuMen ruMah aKu yG dah staMpinG mahKaMah....sO riSda xley naK releaSe baKi kat vendOr...yg deSpatCh tu buat repOrt pOliS pLak tak lenGkap....ni sMe tanDa2 melaMbat kan prOses juaLbeLi ruMah.....fruSt..!!!

prOses laMbat 1 haL....kaLu diOranG laMbat2 buat saMbiL lewa je....ruMah tu besOk sapa2 boleh mengaku dia punya udah yG oriGinaL suMe iLanG aMek dek oranG.....ish...xley nak citer dah...marah ni marahh...marah sangat...

Isnin, 19 Mac 2012

xde maknanya windOw2 soping

hehehe...salam aLLz...

sebenOr2nye ingat nak gi beli baranG dapOr...tp bila terinGatkan dua katOn tu....kenSeL...!!!

kaLau tunGGu papa jOe baLik....maLaM baru dia saMpai...alaMat nye taK maSaK ler....kaLu peGi bawa budaK2 tu...aduyaiii....megrain mama cani...yG kakak tu mau gaK dgr cakap....tp kaLu dah berkawan dgn si adik...................isk..!!!

bila dukunG yg aDik....sebelah tanGan lagi pegang si kakak....kanG baru nak pilih baranG....si aDik cekaU segaLa benDa yG terdekat dgn dia atau pOn sambiL laLu aSaL boleh.....biLa kita peGanG tanGan aDik...kanG si kaKak laRi ikut suka dia naK gi mana...dah mama cam oranG histeria menjerit panGGiL si kaKak.....budak2 ni laGi dilaRanG lagi dibuat...laGi dikejOr...laGi ler dia lari......trOma tau bila nak shoppinG...jaDi aLkiSah nye...takyah ler shoppinG....tunGGu je le papa dia balik.....maSak megi je kanG jadi ler........

Jumaat, 16 Mac 2012

My prinCeSS My eVerythinG....

SeLaMat MenyaMbut UlanGtahun Kelahiran YanG ke-3...
mama..!! kakak tiup ni.....hihihihi

kawan2 seronok dapat goodies birthday


hepi je anak mama bila kawan2 nyanyi lagu birthday

birthday cake shifa

shifa tiup lilin tp tak sampai, abg haikal tolong dukungggggg....

tiCer nOOr tolong potong kek

selamat hari jadi sayang mamaaa...

Isnin, 12 Mac 2012

jaSaMu diKenanG......


Sape kata taK saYanG weH....dah berkhiDmat 12 tahun...tp dengan tiHa 9 tahuN le sbb tiHa beli pOn tahun 2003....banyak dah jaSa nye ni...daLaM SEMENANJUNG malaysia...habiS dah diJaJahnya...... jGn taK Cayer....raNtau paNjanG pOn dia dah tawan...siap reDah baNjir sunGai gOLoKkk laGi....hehehe...

aLkiSah nya....biLa dah laMa banyaK ler penyakitnya....saMpai dah taK maMpu naK maintain.....terpaKsa lepaSkan mu waLaupOn peritttt....waduHHHHHHH.....!!!!

Khamis, 8 Mac 2012

SBPA manSoh...gaji naik 13%....alhamdulillah... ;D

Syukur kan? ;D ;D ;D

WalaupOn raMai yG kata ini hanya taKtiK piLihaNraye tp bukankah kita sepatOtnya bersyukur juGa dpt meraSa kenaiKan laGi dalaM maSa 5tahun nih...? aSaLkan penjawat awaM walaupOn kO prO peMbangkanG kO tetap dapat kenaiKan gajiii....kan? jaDi apa ke de hal naK keCoh2 taKtik la, pancinG unDi laa apa laaaa ;D

p/s ::: taHniah kepada semua penjawat awam...moGa diMurahkan rezeki lagi...amin...;D

Selasa, 6 Mac 2012

taSka vS oFFiCe

mOrninG frenZa.... ;D

2,3 hari ni, shifa not weLL...demaM...so semaLam gi keje mama bawaK shifa dok opiS whiLe aDiKnya mama antO gi taSka....if dua2 pOn bawak gi opiS aLaMatnya mCm mama gi fitneSs centre...hahahahha...!!! lagipuN boS gi outstatiOn tu yG beraNi bawaK gi OpiS....shifa suke woOo....

"mama, tengOk ni kaKaK tuLiS.............."

"nape kat opiS mama xdeK penSeL kaLer...?"
saMbiL mama layan gaMes n feSbuK....anaK maMa kaLer2 n tuLiS2....keLaS kannn..? hahahahaha...siap naK chOp2 laGi...aduyaiii...

biLa ameK adik dia kat taSka, meLoMpat2 keGiranGan dia sOh aDik dia cepat maSuk kereta...nak tunjuK kakak kaLer itik...boleh? hehehe...paStu biLa papa dia baLik ruMah teruS tunjuK apa yanG dia kaLer.....cantikk taK?

okey per....aSaLkan dia hepii...heheheh
dan maLaM nye terjadilah sketsa di bawahhhh.... ;-

Mama           : kakak dah baik demam laa....dah tak panaS....
Shifa             : ye laaa...kakak makan ubat....kakak dah baikk....
Mama           : baGuS lah, esOk boleh pergi sekolah eh...
Shifa              : (letak tanGan kat dahi) mama....kakak demam..tak boleh pergi sekolah,
                       kakak ikut gi opiS lagi ok?

hehehe...anak bertuah....citernya pagi nih....kena gak gi sekolah yeK....hahahhaha...!!!!

Khamis, 1 Mac 2012

DeMam......

salam myfrenz...

muSim kan? tp bukan tiHa yG demam...anak2 yG demam...2,3 hari gak..memula wafiy yG deMam...paS bagi mam ubat...lega la sket....tp selang 2,3hari paStu kakak pLak demam...kali ni ngan adik nye skali haa....melepek le dua2...hari ni, papa joe cuti jaga anak2....and yes no worries sbb papa joe memang hanDaL dalam menjaga anak kay.... ;D ;D ;D