ini bLoG saya puNya....

Foto saya

GuMbiRa seMeNjaK meNjadiK maMa...dan sedia untuK menjaDiK maMa...lagiK...hehe...

Jumaat, 30 Disember 2011

ye la...permintaan kan....kena la tunaikan.....

saLaM aLLz..

tukar lagi....bukan pe...ada le soranG sahabat ni 'merayu2' (hihihihihi) soh tukar gak blog view ni udah dia pakai komputer zaman sebelum kelahiran hanG tuah...hahahahhhahahah...!!! so kalu guna yg canGGih sket komputer dia xley baCa...so dia pun xdapek nak baca bloG tiHa nih......keSian kan kat dia maka nya ni le haSiL godeK kan tiHa....ni pOn xupdate sepenOhnye laGikk....nak try gambO lain plak..tuLiSan besO sket ke....kaLer bagi flurosen sket ke..hihihihi....tengok ler cane nanti...

next week dah next year...apa peraSaan?? err...tiHa xdek peraSaan pLak....raSa biasa2 je...ni nak cuti laaa...nak relax sket pas ujung tawOn yG memenatkan...so hepi holiday yek...!!!

p/s kena wish hepi new year ke? maal hijrah xwish pOn.....ihikS..!!

Rabu, 28 Disember 2011

ye ke bila akhir tawOn je jadi caniiii...?

uhh...skrg ni dilanda mOOd malaS gi keje...boleh? aiSeh...minGGu2 terakhir 2011 ni dilanDa viRuS 'M' yanG maNa dah xde penawar dah nih.......cuma nye kuatkan ati dan minDa je ni gi keje...raSa cam nak bersenanG2 kat umah...golek2 ataS katiL...tengok tv.....emmm..bestnye le...

cuti ada lagi 4 hari...niat di hati nak c/f je..banyak sket stock tawOn depan...tu yg tak cuti tu....ish..ish..xpe lagi 2,3 hari je...chaiyOk...!!

Selasa, 27 Disember 2011

alhamdulillah.....letih tp berbaLoi...

ujunG tawOn ni aGak memenatkan...kaLu kat peSbuK tu banyaK ler gambOr2 xtvt yG dapat dari kawan2 mS gi kOir di inFra la, di Mara la, malam dinner laa....peh tu kayuhan ceria risda laa...memaCam laGi...untuk menutup tawOn omputeh 2011 nih....memanG penat sbb segala xtvt aii invoLve kay....ganjarannya??

dato' KP berbesar hati membenarkan kitOranG gi cuti2 meSia ke lanGkawi sekali dgn pengurusan. perGhh...terharu lagi tergaru...sbbnya dah ujung2 tawOn ni kan cloSinG acc tak sempat nak bookinG pe... tp td team mgmt bgtau lawatan tetap lawatan cuma nya lewat sket laaa xdapat le join pengurusan......

tiHa dah berkira2 dah...kalu gi nanti nak bawa papa Joe n anak2 skali....bukan selalu dapat peluang camni... famili kita tanggung le kan....untunGnye KP baru ni, menGharGai oranG2 seni di sini...hehehe kelaSS ko Maria...hihihihi...

rezeki akhir tawOn..!!


kelasss ko jah...!!! biasanya kalu cabutan bertuah, mak dapat tupperware...hamper....pasu bunga... haa..kali ni dapat beskal..amek ko, ni tuah ujunG tawOn....kalu tiHa dah kuruS jangan tanya ubat apa tiHa makan okayyy...hahhaha...!!! kuruS le sanGat kaLu beSkal ni jadi saLah satu baranG perhiaSan kat uMah...hehehe...

Rabu, 14 Disember 2011

jadual akhir tawOn...penOH..!!!

bulan 12 ni mak bz nak...kenkaDanG je maK dapat jengOk bloG nih ha.... maK sekaranG kaN daH jaDik 'artiS'...banyaK shOw yG maK kena attenD kauu...hahahahha...!!! terlateSt jOin kOir gabOnGan agenSi2 di bawah KKLW...majLis di MARA....yG ni maK taK exciteD sanGat sbb bila jOin dGn agenSi lain memaCam peeL yG maK kena bersabO...dan maK laK sejaK 2 menjaK ni xdapat kawaL nafSu aMarah gitew....hiK..!!

dah tu...bOranG SKT tak iSi laGik nih, peGawai kat opiS ni dah 'menGauM' dah sOh iSi n returN baLik... maK menJawab gaK....SKT sepanjanG tawOn mana leh antO beluM abiS tawOn...lagi pOn maK nye SKT buKan diOranG yG niLai dah tOh baKpe 'mengauM mengeMbek' baGaiii.....

paS kOir KKLW, mak kena invOLve maLaM geMiLanG RISDA plak...kelaSSSs kO jah...laGu daSat2 gak nih...KuriK kUnDi, hatinya tak tahan n tanya sama itu huD2....diirinGi banD gitu...hambeK kO...!!! baru ler artiS puJaaN....hahahahha...!!!

So, kaLu maK laMbat upDate tOo xyah ler sMs maK perLi2 maK kay....hihihihihihi....!!!!

Jumaat, 9 Disember 2011

aku lah WIRAWATI........

Salam allz...

tak caye ke? muSti cayer sbb mmg tiHa dah jadi wirawati semalam...hehehe...

semalam, ahli kOir dijemput ke majlis penGharGaaN sempena majliS iLham desa kat bdr putera mahkota..... so kitorang naik bas RISDA beramai2 n makan beramai2.....ok la majlis dia sempOi...siap ada cabutan bertuah tu..tp mmg payah ler nOmbOr tiHa nak bertuah....so balik dgn doorgift je le 'plus' perOt kenyang giloS...

MENU : nasi puteh + daging masak kerutuk + udang goreng + ikan masak sambal kering + ayam goreng berempah + kerabu taugeh + ulam2an + sambal belacan + air oren = KENYANG.....hehehe

selesai makan2 balik opis balik laaa...and dah nak dekat sampai opis berlakulah kemalangan antara kereta dan pejalan kaki.  Masa tu ujan renyai yang lebat ler gak.....masalah nya lama pejalan kaki tu terbaring kat situ tapi xde sapa gi tolong...cumenya driver kereta yang langgar tu je kuOr dengan payungkan kepala kawan tu...so tiHa n shiela (salah sorang ahli kOir gak) turun dari bas pergi nengok di tempat kejadian. konon nak tolong tp xtau nak tolong apa... pejalan kaki tu perempuan bertudung, putih kulitnya...tp masa kitorang try communicate dgn dia....dia tak jawap...pengsan le kot..selongkar beg dia nak amek hp tp upe2nye nama2 kat dalam tu bukan melayu....cam nama foreigner sket...so, kitorang cuba kejutkan dia n dia dalam mamai2 cuba bg nombor member dia ikut kontek no dlm hp dia... MR.NAGASHI....mcm nama jepun kan? so, aku kol le mamat ni soh datang jadi waris dak pOmpuan nih....

tp bila mr.nagashi ni sampai...rupa2nya diorang ni orang afghanistan....so dalam keadaan kalut tu, aku leh speaking upernya....hahahahha...!!! diorang xleh cakap melayu ... tunggu ambulan punye le lambat.....dah basah kuyOp dah aku ni hah..duduk meriba kan pOmpOan tu lak....dengan darah mcm nak muntah jek aku nengok... kepala dia kat atas kening belah kiri....pecah tengkorak nye....berlobang beb....nampak isi daging bagaiii.... isk cane lah leh tetiba aku gi tolong tah....tp kesian, xde sapa tolong...apa sebenarnya mentaliti orang ek? lagi pun member aku si shiela tu dah berlari turun bas nak gi tolong...takkan aku nak biar dia sensorang plak kan...aku pun terlari gak...hehehe...

bila ambulan datang xle plak kitorang ikot g spital sbb Mr. Nagashi tu kan ada...so kitorang balik je le and ada kawan dr grup kOir gak datang amek kitorang dgn kereta...huhuhu..thanx beb..!! 

so dalam kelenjunan....balik opis minta izin bos nak balik umah salin baju plak.....kawan2 se bas sme ucap tahniah di atas keberanian gi membantu...err..sebenarnya tiha pOn tatau mn datang keberanian tuh...tetiba plak nak gi tolon...hmm...hari ni tiha tolong orang...esok lusa kot tiha lak susah...orang lak tolong kita kan..?


Selasa, 6 Disember 2011

Shifa Wafiy demam lagi.....

tiHa mula meragui stetmen anak2 yang menyusu susu ibu mempunyai sistem imun yg kuat dan sukar dijangkiti penyakit....apa yang terjadi sekarang wafiy kerap demam dan bila dia demam dalam masa seminggu baru baik...lain plak dengan shifa kalu demam ambil masa 1,2 hari dah sembuh...tu pun jarang2 demam.

semalam tiHa pergi lagi ke hOspital ampanG bawa wafiy sebab demam dia dari hari khamis lum2 lagi sembuh...  risau...takOt2 denGGi sbb demam dia pagi panas..tengahari ok...petang panas....maghrib okay..malam panas balik..huhuhuhuhu.......tp doktor dah check semalam amek darah bagai dan sahkan wafiy demam biasa..demam viruS...

hari jumaat hari tu dah bawa dah wafiy..tp gi sedut gas dulu sbb dia nya batuk teruk...kahak banyak n demam pun tinggi, so dia bagi ubat yanG masuk kOt pOnGGOnG tOh....kebah le kejap....balik je dari spital...demam balik.....berat wafiy pOn dah turun...mau nye idak..makan apa pun xnak........

hari ni tiHa anto je gi taSka...at least ada kawan2 bg dia selera makan sket.....xtau le keadaan kakak plak dia pun panas dah badannya malam tadi.....harap2 minGGu demam ni berlalu cepat....mama xtahan laaa tengok anak2 mama mcm ni....dah le melepekkk je....merengek2 plak tu...sian... xpe biar korang cepat sehat, korang nak melompat ke nak memunGGah ke mama xmO komplen dah....(mama marah je...hihihihi) asalkan koranG sehat walafiat...makan pOn banyaK..tidO pOn cuKup...hati pOn senanG......

Rabu, 30 November 2011

alahai boS...borinGG pLak......!!!

saLam frenZ...

bOs cUti ler minGGu ni...bOrinG seyyyy.......kaLu taK aDa gaK kawan sesaKat...ni dah kOsonG je biLik dia...bOrinG le pLak...biaSa pOn dia g mesOrat ke hape ke..kOsOng gaK biLik dia....tp xde le sekosOnG jiwaku saat dia bercuti nih...aiCeh...ayat xtahann kan...hihihihi....

bOs saje amek cuti ujunG tawon tetaMbah lak baru2 ni dia kena mild strOk kO...hampir2 senGet muka dia yG tenanG ituuu.....last week hari kejadian dia gi jupe doktor...doktor sahkan dia kena mild strok maybe stress keje and bOs ni workoholic laaaaa....hari2 kul10mlm belum tentu balik canO....?

so, pas dia balik dari klinik, tiHa ler pLak soal siasat dia...bila dia kata kena mild strOk...hah kelaS kO jah tiHa je membebeL kat bOs hahahahah...!!! sebelum balik sempat dia cakap.....kat klinik tadi dah kena lecture dgn doktor...balik opiS PA plak berleter..ni balik karanG dah tentu2 kena berbakul2 dgn MeM...hahahahah...!!!

bOs...bOs memanG terbaeKKK....hope u will gettinG better sOOn.....!!!

hiaShhhh...!!!

"mama...!! ni otomen........!"

Hehe...ni anak dara saya...masa otw baLik KL pas bercuti kat kg papa dia awal muharram hari tu...boring agaknya...yg adik dah tidO...ni le keje die tetiba "hiaShhhhh....otomen datanG..." hahahah...!!!

Khamis, 24 November 2011

mama jom g OCC...

antara tempat peveret shifa n wafiy...apa ntah yg best kat sini...yg adik tu tiHa tau laa...dia ske sgt main ayOr pancOt kat situh...yG kakak ni mama muShkiLLL...hehehe....dia cakap dia ske amek gambar....10x dtg pOn muSti kena amek gambO dia pOsinG kat sini...hmm...anak sapa la ni ske pOsinG2 nih...hehehe...

gelappp....

ish adik ni..pejam mata plak diaaa....

kalau kat hiway MRR2 dia nampak je KLCC konfem ajak gi..dah le sebOt pOn tak betOi...nak gi OCC nak gi OCC...letey dah ajar soh sebut KLCC...xpe yek kakak...lelama nanti pandai la tu kan....

Selasa, 22 November 2011

apa yg menggembirakan......tp meletihkan...hehehe

salam kengkawan,

so, kali ni tiHa nak gtaw pebenda yG menggembirakan... dan pedia yG meletihkan tu...
walaupOn agaK baSi dah citer nye...tp bab letih tu beluM laGi setel... banyak lagi mende yg kena buat...
so bawah ni tiHa pOst gambO...



taraaa....... ni le umah yanG tiHa dah beli...sume prOses dah setel, tunggu potong gaji je..
yang letihnya.......ubahsuai umah nih...hehehe


















ni gambar sebelum gak...gambar skrg yg dah pinDah nye...dah pindah ye...hehehe...belum amek lagi..yg ada perabot plak....akhirnya ada dah umah sendiri...walaupOn kewangan agak gOyanG tp sekurang2nya ada rumah sendiri yg xpayah nak pindah2 dah...sampai bila nak menyewa kan....nanti tiHa upload yg latest kay...tahniah pada diri sendiri...hehehe...

Rabu, 16 November 2011

xsempat...memang xsempat...

aiseh..cadang nak update gambo...tp xsempat lagi...minggu ni bz kOir...
so pagi pulun wat keje dulu...

gambo yg kata to be continued tu pun xdapat nak publish..bukan pe
terlupa nak amek gmbar..time2 bz tu mn nak ingat...hahaha..!!!
xpe kita upload mn yg ada....NANTI ler...hehehe...

time taip sini pun bos ada nih....jeling2 gak menaip ni..kang kantOi..hehehe

Jumaat, 11 November 2011

minGGu yanG meLetihkan.....

huhuhu...minggu ni letih....letih...letih....
sbb pe? err...next week konfem tiHa update gambO teruS kat korang
apsaL yg letih sanGat...huhuhuhuhu...


***tobecontinued.....

Selasa, 8 November 2011

comot yg comeyyy....hihihi

hehehe..anak sapa laaa nh...hahahahha...!!!

SOROK BAU BUDU.....!!!

hehe..ni tajuk citer yang tiha tengok semalam...dengan papa joe kat astro 105...tunggu sampai abes tu...hahahha..!!! dah lama xtengok tv bersama2..so semalam kitorang meluangkan masa nengok tv togather2...hehehe...

cerita ni mengisahkan pasal sorang mamat kelantan yang dah bertawOn xbalik kelantan sbb kunun nya kalu dok kelantan xmaju dan xde jati diri...so dia dok KL dan mengaku jadik orang KL walau pOn di sekelilingnya orang2 kelantan....payah nak cari kelantanis cani sbb biasanya org kelantan kalu dapat jupe 'gu' dia, menjadi sangat dah...orang sekeliling pon dah xdulik dah.....

kitorang laki bini leh melekap kat depan tv tunggu citer ni abis, bukan pasal Zul Huzaimy atau Sabri Yunus yang berlakon...tp sbb kitorang 'rindu' kat sahabat lama orang kelantan.... (pas baca entry ni konfem sms tiha pas tuh....hahahha) dan dia sorang je pOn member kitorang yg orang kelantan......

masa tengok citer ni tiha ada sms dia kata teringat kat dia... dia nye jawapan :::::::

'aku pun teringat kat aku gak nengok cite tu....' heheheh.....saat bc sms dia, cane lah tiha le kawan dengan katun sekor nih....hahahahha...!!!

Jumaat, 4 November 2011

Shifa tanYa...Mama JawaB....

Arakian, kami anak beranak on the way balik kG papa joe kat perak itu hari... Adapun ada la lalu kat kawasan perkuburan...maka, Shifa pun tanya :::

Shifa          : Mama, tu apa?
Mama        : tu, kubur.
Shifa          : kubur tu apa?
Mama        : kubur tu tempat orang mati, kalu mama ke mati, papa ke mati nanti tanam kat situ lah...
Shifa          : shifa mati tak?
Mama        : sampai masa sok mati juga..semua orang mati...
Shifa           : mati kena tembak ??
Mama         : errKK..??!!!

Khamis, 3 November 2011

luahan perasaan....huhuhuhu...!!!

pepagi ni..tiha nak wat luahan perasaan la plak....sementelah setahun lebey kat department baru nih, actually pada permulaannya saya sangat bahagia ditukarkan ke sini....tetambah, ahlinya ramai yang muda2 yg kepala 'rock' gitu.....mula2 dulu bukan ramai pOn, 15 orang je...lagi senang nak control dan relationship pon sgt rapat...tp bila dah tambah orang...sekarang dah jadi 25 orang....pun sket je sebenarnya kalu bahagian lain lagi ramai, tp becoz used to be in little group...25 tu dah rasa cam ramai...so banyak kepala nak kena manage....

kepala orang2 mude senang....tp tang makcik2 yg patutnya pencen tp sambung plak sampai umO 60 nih.... diorg depan kita tak berani pon cakap apa2....tp belakang kita mak aiiiiiii tersembor2 bercakap pasal kita..... isu nye kecik je sebenarnya...masa time orang tak ramai dulu...kutipan untuk barang dapor RM5 sekepala bagi kumpulan sokongan...kumpulan professional tu lebey sket la bayarnya..... time tu xde masalah sangat...

yg jadi masalah sekarang ni, bila orang dah ramai....tetiba plak kutipan barang dapor tu nak ditransform kan jadi kutipan tabung pastu barang dapor buat kutipan lain.... tiHa ler orang pertama yang tak bersetuju buat sampai dua kutipan tu....pastu diorang cakap....xnak kutip xyah beli barang dapur....barang dapur beli untuk orang yang nak join coffee club je....fine...!!!

pastu hari ni, dgr2 cerita nya, bos tiHa yg cerdik pandai tu upe2nya dia pun xsetuju buat 2 kutipan...1 kutipan cukup, naik rate sket....hah..!! seb bek bos aiii cerdik...tiHa pOn secara open bersetuju dengan pendapat bos...aii makcik2 ni plak sudah hangin....kata kalu buat mcm tu nanti xcukup nak beli barang... heran betOi aku...apa beza nya 2 kutipan dengan 1 kutipan tp jumlah duit sama je....

dah le tak pueh ati...xcakap depan2...dia membebel2 kat orang lain depan kita senyap seribu bahasa... benda kecik cani pun jadi isu ke? last2 tiha gi tanya....tak puas ati apa sebenarnya....dia nye jawapan...siapa pulak yg tak puas ati...? errr...xde xpe...tiha kuor gi toilet....balik dgr dia dok membebel2 isu yg sama.......

nengok pangai makcik2, bila la nak terbukak ati pencen awal diorang nih...... kang aku yg pencen awal anak2 aku sapa plak nak tanggung....huhuhuhuhu....!!!!

Selasa, 1 November 2011

koir RISDA yang i join....

try upload yang lagu Kurik kundi tp maybe panjang sangat so, xley...xdpt tengok yang tu..yang ni pOn jadi ler... walaupOn gambO xberapa terang sbb ni amek guna hp bukan guna kamera....jadi lee...

jurukameranya dok barisan belakang....pemalu lak tu...jadi yang ni je le yg dapat...tiha cakap xpe..yang penting sore tOh dengar...heheheh grOup ni dalam prOses taMbah baik...lenkali leh uploaD yang dah starrrrr punye...hihihih

maSe teSt sOre hari tOh....cikgu kata sOre aii tenOr harmOnizing..offkey... pergh cam menarik je bunyinya....tp dalam bahasa melayu maksudnya..... JAHANAM LAGU ORANG......hahahahha..!!!
tp cikgu kata dalam kOir ni walau pOn selalu salah key ada guna nya dalam kOir...tp jangan nyanyi sOlo udah laaa...hahahhaha...!!!

Khamis, 27 Oktober 2011

teStinG sOre je pOn, nape neveS sanGat nih.....

saLaM aLLz...

2,3 menJak nih, kumpulan kOir RISDA semakin laKu pLak...hehehehe aDa je xtvt yanG meLibatkan kOir, saMpai tiHa pOn raSer serBa saLah ler mana naK gi peKtiS ngan wat keje...aduyaiii...paStu untOk memaNtapkan lagi Kumpulan Koir...penguruSan dah haMek soranG ciKgu ngajOr kOir nih ha...tp sebeLum tOh kena teStinG sOre untuK menentukan sOre mana....alto..supranO...baso...memaCaM ler...

hari tu kenGkawan dah kena teSt dah....okay ler dIoranG dah tau kedudukan sore kat mana....tiHa tak sempat le hari tu ada haL....sO paGi ni kena teSt...tp tiHa nye neveS caM naK maSuk pertanDingan pLak...huhuhuhuhu....harap2 tak le kuOr sOre tOra jap gi...huhuhuhu

Selasa, 25 Oktober 2011

DukaCita anDa GaGaL....

dah 3,4 hari dah tau keputusannya ni...tp baru hari ni teringat nak update kat sini... yela biter tak syOk cani nak update cecepat pOn xdak mOod....alanGke berita baik aaii pOn xupdate lagik kan....hehehe...

interview hari tu dah kuor reSuLt...konfeM xdapek....kena try lain le plakkk.....kalu x dok je le kat RISDA nih....huhuhuhu...!!!

Isnin, 24 Oktober 2011

upDate muSti upDate....hehehe...

aSSaLamuaLaiKUm.....

enGkOranG sMe okay ke yayanG2 skaLian....? tiHa ok, hari ni baru dapat berpOya2 ngan pC sementeLah 2,3minGGu ni kebizian yanG meLaNDa....so paGi ni baru ler leh rOnDa2 interNet nengOk kabar kenGkawan...khabar cheMaZ xdapek nak noLonG sementeLah blog nye haNya oranG2 tertentu je le baCa...dan aii nih oranG yanG xmenentu yeKK....hahahahhaha...!!!!

rayer ni koranG raya mana beb? err koranG sambOt ke deepabaliiiii...kita kan 1Malaysia...hehehe.... tiHa bz walau pOn cutii...sbb nya?? hehehhe......sbb nya ada kena menGena dengan berita ke'GUMBIRA'an tiHa sebeLuM ni yanG maSeh beLuM boleh publiSh laGi....tunGGGGGGGuuu...!!! hahahahhahah....panas je kan...?

hari ni nak upDate gambO anaK2.... coMey kaaaannn......heheheh (comey cam mama dia laaa...)


xyah susah2 gi shoppinG komplek...buat kat umah je...hari2 leh main...hehehe




ni dinner kat kedai mamak, order air limau ais...air untuk mama...limau untuk anak2...hihihi


feveret dua beradik nih....limau ais....


sepesen je kan...hehehehe... comey betOii..anak sapa laaa nih...hahahaha..!!

Jumaat, 21 Oktober 2011

BawanG anaK maMa....hihihih....

Salam kenGkawaN...
Lama tak upDate bLoG...bz nyah...maK paS LinGGi bZ puSpaNita pLak...
aDe shOOtinG pLak laGi....heheh caM gLemer je kan...tp tObat ler paSni kaLu aJak shOOtinG lagi, koranG cari ler artiS lain....maK jaDi artiS ataS peNtaS je xpe dari jaDi artiS kamera nih...

apa taK nyer....shOOtinG kat kebOn getah....kuL10 dah sOh tukOr baJu...baJu tebaL pLak tOH...tp kuL230 baru start scene kitOranG...perGh..tak ke raSa dOK daLaM oveN??? hehehhehe

tp buKan itu ceritanya yeK...naK cerita paSaL shiFa...heheheh..lum cerita lagiK maK dah terSEnGih2 nih...
apataKnye....biaSa paGi2 gi keje dari Cheras naK sampai ke ampanG memanG ler lalu teSco...lalu tasik...lalu bukit sket...hehehhe....tp pagi ni bila sampai tasek...si shifa dok terjerit2 dalam kete tunjuk kat luO...

"Mama...bawang...mama...tengok tu bawang......" yang mama ni dok tengok la amenda bawang kat tasek.... bior betOii anak aku nih....

sekali papa dia cakap....bukan bawang ler kakak......BANGAU......!!! hahahahahahahah.......!!!!
sabo je le anak mama......

Isnin, 10 Oktober 2011

SelaMat Kah Lagi maSa depaN anaK2 kitaa....?

pergh..taJuk entry kaLi ni....maK laK seraM...hahahahhaha...!!!!

errr...aSSaLaMuaLaiKum kawan2....

seteLah seminGGu bZ dengaN prOgraM 'Mari MembaJa' kat LinGGi, PD, so, paGi ni ada le tiMe rOnDa2 bloG kenGkawan...senyOm sOranG2 gaK le baCa especiaLLy yanG citer bab anak2 diOranG...teruS terinGat kat shiFa n wafiY.......dannn...tersanGkOt lak kat bLoG muMMy_ayu...citer paSaL ::::::::

"LIWAT ANAK UMUR 23 HARI"...........................................iSk..!!!

baca taJok je maK dah hanGin....apa punya bapaK laaa...bapak dia naK ajak maK nye rOmen...tp kan dalam  pantanG tOh...dah maK nye taKnaK si bapaK ni dengaN bOdOhnya gi liwat anaK dia yG umO 23 hari tOh kOnOn naK tuNjuK prOteS ler....bOngOk banGanG punya bapaKKK...!!!! sOrry ler beb ayat taK tapiS..ikOt kaN ati nih naK maKi seCuKup raSa jek..........penDeK aKaL!!!!!!!!!!!

kes2 cenGGinik lah yG meniMbuLkan keriSauan mama nih ha.....seLamatkaH anaK2 kita bila ramai dah dikalanGan oranG2 di zaman ini gila diraSuK setaN....iSk..!!

Khamis, 6 Oktober 2011

upDatinG..........

saja nak abadikan gambO kat sinih....sok2 anak2 dah besO leh la diOranG tengOk...heheheh
lagipOn naK jupe kenGkawan ntaH biLe kan...sO ni untuK kenGkawan tengOk....raSe sket yanG tiHa ni aDe peMinat nak nengOk bloG...hahaha...!!!

 masa ni nak gi kenduri...


 ni terkini..anak bujang sayerrrrr....idung kitorang sama kan...hihihihihi...


 ni anak dara sayerr dgn papa nyer....mata n mulut derang sama kan?


ni dengan mama lak...sebijik muka mama masa kecik..nanti nak cari balik gambo tiHa masa kecik2 nak wat comparison upload kat sinih....hehehehhehe....

Khamis, 29 September 2011

buLan yanG menGGeMbiRakan........

aSSaLaMuaLaiKum sahabat2kuzz....

kOranG dapat ke buat pOSe 6? tiHa haMpeh jeK xdapat sbb beraya sakan...hehehe...tp ni ada paSanG niat nak pOse gak ni...pOSe Sunat bulan zuLkaeDah pLak..boleh? hehehe.....

semenjaK dua menJak ni, ekOnoMi keLuaRga aGak merunDuM, ye la dengan papa Joe yG beLuM2 dapat keje lain nih, akan tetapi, DAWAMA yang dah tutup tu, maSih lagi memerlukan khiDmat stOrekeeper untOk meLiCiNkan buku2 yanG maSih berbaKi. So, papa joe pOn dapat gaji penOh (xtolak kwsp) - ber 'cheque' gitu - tiMe dapat gaji pOn lebey kuranG caM keraJaan... -okay la ni tp xtau la bulan bila dia betul2 benti dawama dah kata dawama nak kontrak pulak lagi 2 bulan untuk abiskan stOk. tp kebanyakan aset dalam dawama tu dah kena jual dah....

walau bagaimanapOn, ada beberapa perKara yanG menGGembirakan....tp tiHa xmO citer kat sini lagiKK...hehehe...SURRRPRISEEE.....!!!

p/s hehehe...geraM jek baca enDing entry kali nikan....hahahhahahaha....!!!

Isnin, 26 September 2011

aduyaiiii anak maMa.....

saLaM aLLzzzz....

bz le skang nih....heheheh...bz gi OpeN hOuSe....dah seminGGu dapOr tak beraSap sbb dapat MaM free...huhuhuhu.....xberani dah nak timbanG berat nih...berat pOn berat laaa janji perOt kenyanGG...hahahhaha...!!!

ni naK citer paSaL shiFa yanG mama tenGah train dia untuK xyah pakai peMpeS dah.... hari ahaD tOh dengaN segaLa hOrMat nya jaDi hari pertaMa shiFa xpakai peMpeS...tp yG taK taHan nye xDaN 1/2jaM pON..percObaaN GAGAL...hahahhaha...!!!

MaMa     : Hari ni xyah pakai pempes tau...kakak nak berak, nak kencing gi bilik air...tu mama dah beli jamban baru untuk kakak...ok?

Shifa        : ok.... (selanG 5min)

Mama      : kakak nak kencing ke?

Shifa        : (geleng kepala) - selang 5min lagi...

MaMa      : kakak nak kencing ke berak ke cakap tau....

Shifa         : (angguk kepala je..) - selang 5 min peh tu...tanpa jemu mama tanya lagi...

MaMa      : kakak, nak kencing ke?

Shifa         : taknak....( sambil main anak patung dia...)

paStu tengah siap2 nak kuOr, mama tanya shifa nak pakai pempes tak? dia jawap taknak...kang nak kencing bagi tau eh...shifa cakap ok...tp dia punya ok tu abis seluar basah...

MaMa      : laa kakak..kan mama cakap nak kencing bagitau.....

Shifa         : dia jawab..... "mama, kakak dah kencing..........."

Mama tepOk dahi...dah kencing baru cakap....aduyaiiii anak mamaaa......

Selasa, 20 September 2011

selesai sudaaa interview KuSSs semanGat...

paGi taDi attenD interview SPA....dari kuOr biLik lagi dOk baCa raBBiSh raHli...perOt raSa memuLas2... biaSa loCenG jam kuL5paGi...susah benO nak banGun...paGi ni..tiHa yG loCenGkan jaM...ahhahaha..!!! maSa gi interview riSda duLu xde la raSa cenGGiniK nye nervOs...hari ni nye interview haLamak...len mCm pLak risO nye...

sampai paGi td kul7.30 kat puSat teMuduGa SPA, jalan cenderasari....tengOk2 dah ada 3,4 oranG dah calon yg saMpai...ade laa yanG kenai2 jupe maSa PAC itu hari....kul8.05min dia dh panGGil soh daftar kat tingkat2... entah cane...tiHa lak oranG firSt yanG bagi surat panGGilan...maKnanye...giLiran tiHa ler yanG pertaMa kena interview kanG...siap bagi nO. lagi caM kiter amek kat pOst opiS tOh...heheh...

dah selesai daftar...tunGGu pLak kat biLIK A...ni cam kita nak jupe doktor kat klinik plak...hehehe....sembang2 dengan calon2 lain diOrang pON hebat2 gak..dari kementerian penerangan sendiri pOn ada...gred 38 and 32 tOh...bukan calang2...

pehtu no. tiHa..101...dipanGGiL maka dengan penOh kesOpaNan tiHa masOK ::::::::::

antara soalan2 yanG maSih tiHa ingat yanG ditanYa nye....

1. ceritakan serba sedikit berkenaan diri awak...
2. pekerjaan awak sekarang berbeza dgn jawatan yang dipohon : justifikasi?
3. apa bidang tugas yg awak tahu berkenaan jawatan yang dipohon?
4. apa isu semasa yang awak tahu?
5. jika awak ditugaskan untuk memberi ceramah di Baling, Kedah di mana ahlinya ramai fanatik anuar, apa yg akan awak lakukan?
6. Siapa KSU/TKSU/Ketua2 Jabatan di Kementerian Penerangan?
7. What do you do during your free time?
8.  Kalau awak ditukarkan bagaimana reaksi suami/keluarga?
9. apa kata2 akhir sebelum keluar dari bilik temuduga?

hehehehe...xde le susah sangat kan? tp tiHa dengan konfiden nye xley jawab soklan no 6...hehehe....
ada le soalan2 lain yang berkaitan dia tanya ikut jawapan kita tu....so sebagai orang pertama di interview adalah dalam 30minit dok dalam tu...so by 9am setel dah....huhuhuhu...

kata2 akhirku... ::::::: walaupon saya dapat merasakan ada kekurangan saya semasa temuduga ini, sy masih berharap untuk mendapat jawatan ini dan pohon untuk Y.Bhg Dato' dan puan pertimbangkan.....

:::::::::::::::::::jawapan diOranG::::::::::::::::::::::::: kalu ada rezeki xkemana

inSyaALLAH.....

Isnin, 19 September 2011

InterView lak esOK...S41...huhuhuh....!!!

Minggu lepas lagiK dah apply cuti sebab nak gi interview...try je le kan mana tau tengOk2 je muka tiHa teruS tertanDa luLuS jadik pegawai penerangan, Kementerian Penerangan Komunikasi dan Kebudayaan...hehehe..

Malam tadi dah kecOt perOt memiKirKan paSaL intervieW nih....apa La tiHa naK caKap untuK 'menjual' dirik sendiriK nih...naK bagi oranG iMpreSS buKaNnye senanG...lain oranG lain laa expeCtatiOn nye...huhuhuhu....

sms cerinG...saJa naK dia mOtivaSi tiHa walaupON mOtivaSi dia tOh ala2 katOn spOnGebOb + sinChan sket..hehehe...(xpe...aku jek yg paham)...hahahha...!!! jaDi, apa tujuan nye tiHa pOst kat sinih...?? naK mintaK toLonG kOranG doa2kan...mOga2 tiHa dapat gaK jaDi PEGAWAI akhiRnya....tuH cita2 10tawOn lepaS tOH loM terCapaii...hehehhe.....

mOga2 esOK oranG yG interview tOh taK tanya banyaK sbb tiHa takOt lagi banyaK dia tanya laGi banyaK yG tiHa ngarOt...hehehe..kantOi pLak kanG... k frenz...wiSh me the beSt beSt BeSt of LUCK...!!!

Khamis, 15 September 2011

BeSpreN duLu dan Kini....

Tadi tiHa roUnD the net...nengOk khabO kenGkawan...sinGGah gaK bloG cheMaZ...aDa le mentiOn naMe aii 2,3 kaliKK...hehehe....okay ler tOh...meanS kenaL laGik le dia kat kiter nih....hahahahha...!!!

paStu kat bLoG dia aDer sebOt dalam braCket... (i know what u did laSt suMMer) dan suMpah liLLah... tiHa dah taK hinGat apO bOndO keS nye yanG menyebabkan perhubunGan terputuS tOh...sebab nye...pas-pas kawin, xkira la sapa kawin duLu... kenGkawan maSa beLajar kat UitM dari diploma sampai le degree, even X-BOIFREN pOn...dah tak contact dah.... tetambah lak masing2 sebOk ngan keje memaSing... pehtu dah ada family plak tu....menjaraKkan lagi perhubunGan tOh...except fOr cerinG hehehe...sbb kO kinG of the HeLL...so kena laa konteK sbb naK repOt keaDaan heLL kat KL nih....hahahhahaha...!!!

So, che maZ...if ko maSih inGat lagi periStiwa lamer tOh... buat2 lupa la yeKK....kita tutup story lama kay... aku pOn mintak maaf berkenaan perihal yg dulu tu walaupOn aku tak berapa ingat....dan kemaafan ko tu pOn aku terima memandangkan memang aku tak ingat...hehehe....dan aku pOhOn anDai kita berjuMpa ke nanti...xyah lah ingatkan aku kiSah2 dOLU tu eh.....kita stOry BERITA TERKINI jek...hehehe

tiHa buKan penDenDam...so tiHa taK hinGat yG tiHa wat saLah kat OranG or OranG wat saLah kat tiHa... dan kiter buKan nye seMakin muDe (walaupOn muDe di jiwa...hehehe) dan kita gaK taKKan dapat hidOp seLaManyer...doSe kita ngan ALLAH boleh diseLesaikan antara kita ngan ALLAH...tp doSe seSama manuSia..?? Lu pK la sendiriKK...heheheh

p/s tiHa excited bila dapat jupe/cakap ngan member2 lama caM hani, mazayu yg ada kol baru2 nih...thanx beb masih ingat kat aku....aku appreciate....sgt2....


OpeN opiS...!!!

TawOn ni kat RISDA raSa caM meriaH sesanGat raYer.....dah jaDik caM trenD pLak...seingat2 tiHa maSa awaL2 keje duLu mana ada wat opeN opiS...tp tawOn nih, opeN opiS setiap bahaGian....muJur wat hari Lain2...tu yanG kenyanG maNjanG....duit pOn jiMat...hehehe

ni yanG maSa pOse turuN 4kg...tp tiMe raYer nih naiK pLaK 5kg...cani bukan setakat pOse 6 kena buat...ni kena pOSe 21 nih...hehehe....tak pOn buat jeK pOSe zuLkaeDah pLak...boleh gitu? hehehe

Khamis, 8 September 2011

saje2...

hehe..ni gambO papa joe ngan abang dia... tengah dukung anak memasinG... mak mentua tiHa cakap..memanG sebijk cam papa joe n abang dia masa kecik cengginik ler...adik lagi besO dari abanG...hehehe...

 tu gambO kakak nak nyakat adik...hehehe..adik dah jebik dah tu... ala2 lebai tuh si adik...hahahaha



 kakak motif bergambO camtu nak tunjuK kaSot yeK...hihihii




lebai wafiy ske mende la tuu...hehehe...

Selasa, 6 September 2011

open but cloSe....houSe...! hehe

yOu aLLzz....

xde sape ke nak ajak tiHa gi opeN hOuSe...? hehehe....kOranG buat ke opeN hOuse..? uMah tiHa sentiaSa OpeN....naK datanG gitaU jeK...tiHa opeN kan...hehehe.....

raYer kaLi nih naK rerOnDa pLaK...semaLaM beraYer kat h.lanGat...hari ni naK gi aMpanG taSek... esOk bdr baru aMpanG....luSa beloM tau...tuLat pOn taK tau lagik...tuLit kenDuri kawiN...hMMmm...mcm penOh je jaduaL..heheh...xyah masak dah...iSi je minyaK kete...speaking of kete...heheheh abanG KENari aii roSak daaaaa...ni dOk pinJam kete maK...kete taKleh start pOn...starter kete roSak...aduyaiii...duit laGi...ni yG kena kuMpuL duit rayer bebanyak nih...hahahhahaha....!!!

so kOranG..kaLu ada wat open hOuse roGer2 laa tiHa...inSyaaLLah saMpai aSalkan bukaN open hOuSe kat Kelantan...jaOh tOh naK lanGGar kawaSan....hahahahhahahahha....(gelak jahat kat si dia) hehehhe....

Isnin, 5 September 2011

We r hepi faMiLy...4eva..!! aMinnn...

1 syawal 1432H

Ni gambO raYer pertaMa kat kaMpOnG papa jOe....
teMa tawOn nih..birU...aDik tOh peJaM mater...sbb xLarat maSih deMaM caMpaK..Semoga teruS berbahagia hinGGa ke aKhiR hayat...aMin...

Jumaat, 2 September 2011

DemaM CaMPaK puLaKK...

aSSaLaMuaLaiKum kOranG....

aMaCam rayer? hari ni tiHa keje daaa....okay gaK...tiHa kan pekerJa TERCEMERLANG...hahahahaha rayer kat kg papa Joe 2 hari okay ler..xde le jalan ke mana pOn tunGGu tetaMu datanG je... lagi pOn....wafiy paS kena tOnSiL...keNa deMaM caMpaK pLak dah...deMam caMpaK ruaM nun... dok kaMpunG cuaCa panaS...lagik laa mianG2..(agak nye laa...heheh)

Shifa lom penah kena deMam mcm tu...wafiy lak yg kena dulu...tu yang maMa caM risO2 sket..xreti naK cara kan...tp seb bek balik kG, so, maK mentua ler carakan....bagi minOm ayOr kelapa....paStu manDikan dengan daun bambu...aLhaMduliLLah laa paS dua kali manDi ayO bambu tu, hiLanG sket ruaM2 caMpak tuh....

tiHa xdpt naK upLoad gambO anaK2 berayer nih...henpOn wOSak pLak...paKai nokia lama nih xdek wayar uSB nak sambong ke pC...hMM...so cerita ceriti jek dah le yeKK...

seLaMat berayer u aLLss..

p/s :  luM kira duit rayer anak2 nih....nak plan gi umah sapa lak sabtu ahad nih....hahahahahhaha...!!!

Jumaat, 26 Ogos 2011

SeLaMat Hari Raya...!!!

SaLaM Rayer kat kenGkawan...
ada 4 hari laGi paStu dah boleh sarapan pagi...heheheh...
apa peraSaan KoranG naK beraYer nih? tiHa...hmmmm...tak berasa nak beraya pOn...walaupun raya di Perak.  Kepala serabut nih, pas raya ni papa Joe jadi penganggur terhOrmat. masalah besO tOh...mana nak carik duit nak tampung segala benda nih...arghhh......

ada sorang sahabat cakap....kan ko penah susah daripada ni dulu......
betul...tp dulu idup berdua je...makan ke idak ke..ikan kering ke telur mate ke...ada aii kesah?? skrg dah beranak pinak ni..sanggup ke nengok anak tu xminum susu? larat ke nak cuci umah sari 3,4x sbb anak tak berpempes? nak kata apa kat taska bila tak bagi pempes? lainnye masa idup berdua dgn dah bertiga berempat nih...bila papa joe tak keje...tiha bukannya susah ati tak makan...tp susah ati pasal perbelanjaan anak2......

mak tiha lak dia start ngungkit cerita lama....dulu masa malbad dgn papa joe, tiha ada niat nak benti keje RISDA ni dan ikut dia dok Ipoh...tp mak tak bagi benti. so skrg mak ungkit la..dia kata nasib baik akak tak benti keje...kalu tak korang dorang tak keje apa nak bagi makan kat anak2? hmmm...tiha jawab rezeki tu datangnye dari Allah, mcmana kita buat keputusan hari ni mencorakkan kehidupan kita ms akan datang. Yelah, kalu papa joe keje kat Ipoh yang dah memang tempat dia, mana lah tahu ntah2 skrg nih dah jadi manager...hehehe...tiha cakap kat mak lagi, cost of living kat sana pOn tak le tinggi mcm kat sini, tetambah lak papa joe dah ada umah pon kat sana, xrunsing nak bayo sewa lagi...tp kalo soh pindah ipoh skrg ni...tiha xmo dah...hehehe...bio le anak2 skolah dan membesar kat sini.....

skrg ni bersabo je le dulu...ini antara ujian yang Allah nak bagi supaya kita ingat kat dia.  Kita ni kenkadang kat atas...nanti ke bawah gak...segala yg berlaku ada hikmahnya.  Semoga papa joe dpt le keje lain cecepat...xle banyak hutang tertunggak nanti....amin...

So, korang sme...selaMat Hari Raya eK....dan tiHa mintaK maaf le kat koranG kaLu ada terKaSar baHaSa  terbiaDap biCara...hehehe....yG balik kG jejaOh tu hehati di jalaN rayer...ingatlah orang tersayang...hihihi...

p/s KING OF THE HELL...ko berayer balik kg mana yek? hahahhahahahhahahahahhaha........

Khamis, 25 Ogos 2011

aHmaD aLbaB

ni bukan naK citer paSaL aHmaD aLbaB jaDik kayer ek...
ni paSaL aHmaD aLbaB nanGiS dari tiMe morey sampai saHur..
adeSSs.....

SemaLaM ameK EL...wafiy deMaM..menanGiS jeK dia..
bagi susu xnak..bagi roti xnak..bagi nasi xnak..bagi biskut pn xnak
bagi bola...nangis...bagi kunci..nangis...bagi henpOn..nangis..
bukak tv..nangis..bukak cd katon..nangis...adus..sakit apa ni nakkkk...

xtahan nye pasal..semalam cuti cemas pepagi dah tertonggok
depan klinik....kesian ke wafiy xtido...kat mama pOn lagi le
kesian...heheheh....

sekali doktor cakap, wafiy kena tonSiL laaaa...tekak bengkak
padan laa bagi apa pun nangis ala2 aHmaD aLbaB...adus...
hari ni demam dia dedor2 lagi..tp malam td dia tidor gak le
walaupOn xberapa lenaaa...at least tidO laa..doktor kasi ubat
batuk yang mengantuk nye...lega sket....

alahaiii anak oMakk....

Isnin, 22 Ogos 2011

MaLaySia oH taNah AiRKu....

Huh..paGi taDi kOir beb...ni bidang baru setelah 6 tawOn keje kat RISDA. tinGin pLak nyanyi2 berkOir..
kalu nyanyi sOranG2 mampOih xkuOr sOre...hahahahha.....

hari ni perhimpOnan buLaNaN RISDA...masOk kOir saLah satu nye laGu patriOtiK..maLaySia Oh taNah airKu...maSa peKtiS biaSe je raSe..tp biLa ateh peNtaS..haMbiK kO..mereManG buLu rOme...siap berseManGat jitU lagiKK....

tetaMbah datO' KP siap berDiri laGi memberi semanGat...pergHH.......

MalaySia Oh taNah airKu.......

Khamis, 18 Ogos 2011

BoS ku yG haKu reSpeKK 88x tabiKK....

6 tawOn keje kat riSda nih dah upenye...jap je...tup2 6 tawOn...
sepanjanG 6 tawOn nih..dah dapat 4 oranG boS...
tp boS seKaranG ni ler yG paLinG gua...superb tabiKK...
dah ler geLiGa....baiK ati...dan yG pentinG..sesanGat understanding...

eNtry kaLi nih memanG naK buat puji2an buat
Tn. Hj. Mohd Ihwan b. Sudim.....
memintak laaa..selagi tiHa taK tukO jawatan...biOr le dia ni
yanG jaDi boS tiHa saMpai penCen...

pG td tiHa buat biCara hati ke hati...(ewahh)...denGan boS...
berkenaan papa Joe yG kaMpeni benKrap nih..
naK mintaK jaSa baiK die la rekemen kan kat anaK syariKat...
dan KebetuLan pLak anaK syarikat yg satu ni naK pakai despatCh..
tp yG beSt nye boS nih...siap cakap lagi...gaji tu tak berapa okay
dengan husband u..kat dawama kan dia sbg storekeeper ni dah kira
turun gred...ternganga jap tiHa..bukan pe...tiHa tak pK pOn bab
tu...pK janji papa Joe dapat keje..dekat n tiMe keje yG saMe..
daripada papa Joe jaDi SURA RUMAH... or keje xmenentu..
pe SaLahnye keje kat anak syarikat RISDA...mmg le gaji
tak tinGGi caM sebeluM nih...tp kira okay pe...kan?

harap2 boS dapat le bantu......
dan papa jOe dapat le keje cepat hendaknye...amin...

Rabu, 17 Ogos 2011

beraYer kat mana....??

aSSaLaMuaLaiKum...

hari ni dah 17 ramaDhan...kejap je plak raSa nye...
tup tup dah nak rayer haa....korang rayer mana?
tiHa rayer kg. papa joe kat perak...
tp rayer ke-2 balik KL dah sbb raya ke-4 keje
seperti biasa......

sekali sekala nak try la cakap kat papa joe..
raye kat umah je...umah sentul tak yah balik,
kampung pun xyah balik.....KONFEM papa joe
xmo...mesti dia cakap..sementara mak ayah ada
ni kita balik laa...dah xde so lain le cerita...huhuhuhuhu.....

p/s : balik le beraya ngan mak bapak kita, setahun sekali je pun, belum tentu kita sempat lagi beraya tahun depan......

Selasa, 16 Ogos 2011

"KaKaK naK gi teScO....."

Alhamdulillah, hari ni bonus masuk...boleh lah bayar hutang....bank pOn dah kol sari 8x mintak utang...hehehe...hari ni ai byr kay...dah bayar kang dok dendiam jgn kol2 lagi...hehehe

Pagi tadi masa nak antO shifa n wafiy gi taSka..mama caKap kakak gi sekolah belajar rajin2 tau, nanti mama bawa kakak gi tesco kita gi cari kasut...

sampai je taska, shifa nangis takmo sekolah...

"kakak nak gi tesco...!!!"

halamak..!!! papa jOe cakap...balik sekolah karang laa..skrg kul 7pagi tesco tak buka...
shifa dok nangiS lagiK xmO turun kete....papa joe dah jeling mama haaa...tu lah sape sOh sebOt teScO.... hehehe...sengih je le....

mama puJuk shifa cakap nanti balik sekolah kita gi okay...
pastu shifa pelok mama ciOm maMa...siap pesan kat mama...
"ok mama, balik sekolah karang shifa bawa mama gi tescO...." ...pulaK dah....

Isnin, 15 Ogos 2011

Cuti YanG MembaHagiaKan...

SaLaM kOranG sMe....

2hari cuti...best kan...? hari jumaat hari tu....kitOranG gi windOw shOppinG...tp tershopping gaK..hahahahha...!!! papa Joe xley tahaN naK beLi gaK..simpan2 duit sok terguna wat mende lain....dah xmembeli baJu anaK katanye...dpt ler sepasang sOranG...

Kat Mydin harga baju budak2...dari RM29.00 ke atas. tiHa dah kerOt daHi...wafiy saiz 14..so boleh dapat rM29.90. tp shifa saiz 20 up sket harga RM39.90. Cotton biasa pOn RM35.90....ish..nak beli gak ke ni.. tiHa ajak papa joe gi carik tmpt lain dulu...kalu le mydin ni paling murah...esok2 pulak datang balik. raya lambat lagi pOn...seb bek papa joe kata ok.

peh tu singgah Hari2...mahal sket dr Mydin...kedai2 sederet ngan Hari2 tu abis kitOranG terJah...hehehe sampai ler kat kedai MadraS...kedai hindu tp ada jual baju kurung/melayu. Baju shifa RM19.00 tp pilihan tak banyak. Wafiy nye RM29.00 (merata dah pegi ini le paling murah). So, papa joe kata beli je le..warna pOn okay sedOndOn dua beradik nih...tiHa pOn dah letih...bukak pOse pOn dalaM kedai hindu tu.... papa joe pasang radio hp nak dgr azan...hehehe...

Sabtu...
letih nye pasal..seb bek smpat sahur...ikan goreng ngan masak sambal tempoyak (ni kakak kat opis bagi). pagi tu kitorang gi econsave cheras dan giant taman permata. nak cari kad raya bos pesan soh beli. sesambil tu survey kasut bebudak. Kasut wafiy dapat ler kat econsave, kasut sukan RM10.00 (siap ada lampu lagi...) heheheh...kasut shifa tak beli lagi...xdek yg mama berkenan (dr segi harganya) hihihihi..kalu dari segi rupa...banyakkkkk....

Menu buka pOse hari sabtu >>>> MURTABAK MEGI n MEE KARI KERANG.... pergh...!!! pandai gak tiHa maSak upenye...hehehe...

Ahad...
dok umah je...relek2...petang mak n bapak datanG...ni standard kalu tiHa tak balik sentuL konfem diOrang sampai..bukan lama pOn...kul 2.30ptg sampai..kul 3 lebey dah nak balik....dapat jupe cucu kejap pun xpe... pastu hari ahad best sbb hujan...sejuKKk sket...best tidO..hehehe

Menu hari ahaD >>>>> CEKODOK PISANG n CHAR KUEW TEOW.....fuyOO...terel tiHa buat tOH...hahahha....papa jOe cakap....kira nak jadi dah le tOh...char kue teOw ni sedap kalu mam pas masak, ni buke kol7.30 tiHa kul7 dah masak...kembang le kuewteOw nye...xpe...cube lagi di lain masa...hehehe

Jumaat, 12 Ogos 2011

shOppinG...tp syahDu...

SemaLaM papa jOe aJak gi MyDiN hari Ni.....dia kata naK beLikan baJu untuK anaK2... mama taNya ada ke duit..?? hmm...cuKup le kOt untuK baJu anaK2 katanye... siaN pLaK haa.... minGGu depaN dia bZ naK wat keLuaraN...dawaMa koNfeM tutup....so buLaN ni kena abiSkan buKu2 yG aDa kat stOr.

xpe.. hari Ni kitOranG surVey duLu...windOw shOppinG...dapat gaJi sOk baru beLi...pepanDai ler tiHa caKap kat papa jOe nanti....simpaN le duit dia yanG aDa ntaH banyaK mana tu untuK keperLuaN laiN...

kOranG daH shOppinG??

Khamis, 11 Ogos 2011

cempedaK gOrenG 6 uLaS RM3.00...huh..!!!

Semalam gi bazar raMaDhaN kat taSek, aMpanG...memanG biaSe gi situ...papa joe tinGin naK maM cempedaK gOrenG...bau sedap katernye....naK le gi beli...tp itulah peMbeLiaN paLinG taK iKhlaS skaLi... apa taK nye...6 uLaS 3HenGGeT....mahaLLLL.....!!!

Jadi kitOranG buKe pOSe ngaN ceMpeDak yG dibeLi penOh taK ikHlaS tOh...membara jeK nengOk cempedaK tOh...hehehe

Rabu, 10 Ogos 2011

bOnuS oH bOnuS....

Huhuhu.....biLa dgr bOnuS nih...syOk jek kan....? tp, tiha lak beLuM dapat bOnuS lagi tp dah abiS dah nih...huhuhuhu... ye la...papa Joe kan maSih dalaM cuti TANPA GAJI....bulaN ni sangat2 seSak untuK bayOr perbelaNjaan...syuKurlaa aDa bOnuS...duit tu ler naK beli baranG untuK anak2 berayer...mama n papa xde baJu raYer xpe..janji anak2 didahulukan...hehehe...

korang dah prepare apa utk rayer?

Selasa, 9 Ogos 2011

i'm tOuCheD...!!

tiHa paGi ni datanG keje dengan penOh senyuMan....

buKan SahaJa diSebaBkaN kepriHatiNaN Dato' Seri Najib yanG kaSi 1/2 bulaN bOnuS....
tp diSebaBkan beberapa perKara gaK...

yanG pertaMa...
sMS dari seOranG saHabat yanG priHatiN berKeNaan kegawataN kewangan sayer....
dia tanya tengah2 gawat ni pOn naK pinDah gaK ke? hmmm....bukan naK sangat pOn...
tp terpaKSa memanDangKan dOk nyewa uMah oranG....daH tuaN uMah naK
baLik uMah dia taKKan kita naK meLawaN pLakk....tuan uMah warning awal2
je..dia taKmO juaL umah tu...sbb anaK dia naK kawin buLan 9 ni..so mgkn awal
tahOn depaN naK pinDah uMah tu...so dia kaSi ler maSa untuK kita cari rumah lain....

yanG kedua...
xdisanGka2 boS tanya seMaLam....hubby keje dawama ye? eh eh..cane bos taU eK?
dia cuma dapat melahirkan rasa simpati..sbb nak tolong pOn xtau naK tolong cane...
xkan nak bagi duit 3juta pLak kat tiHa ye dak...hehehe....so dia bagi naSihat je le...

tu je...keprihatinan pelbagai pihaK membuatkan tiHa raSa terharu..
terima kaSih banyak2.....

Isnin, 8 Ogos 2011

maHaLLLL...!!!

Minggu lepas dapat la 3hari masak ( laksa, laksam n bihun goreng ) untuk buke pose.
2hari lagi beli kat bazar Ramadhan... MAHAL lah sekarang ni. nasi lemak lauk ayam seketul RM5.00.
Murtabak nipis RM3.00. kueh onde2 6biji beso sket jek dari guli, RM1.00. Kalu ayam golek lak,
RM18.00 sekor beso burung merpati...(hehehe).

time2 gawat nih, harga banyak naik.  kena masak gak ler pasni walaupun sampai lambat kat umah.
xpe...pindah umah baru sok leh sampai cepat sbb dekat dah ngan opis...hehehe

Rabu, 3 Ogos 2011

anaK bapaK...

Ramai kater wafiy caM papa die...ye ke?
bley maSuk cOnteSt serupa tapi xSame ke nih?


kalu yang ni ada rupa mama tak? hihihihii
xdeK gaK? xpe le....nak wat cane kalu dah potostet.....

Selasa, 2 Ogos 2011

LaKSa SarDin pOn sOdap....!!!

AssaLaMuaLaiKum....

KoranG buke menDe semaLaM? hehehe...tiHa kuNun2 nye cakap la kat papa jOe...
kita makan nasi time saHur je..time buke kita mamam mee ke bihun ke..kueteOw ke...
bab mamam papa jOe no haL nye dia... maka, semalam tiHa buat juLunG2 kaLi nye buat laKSa
yanG tak cukup bahan....hehehe...memanDangkan nak prOses ikan je agak lama, so tiHa maSak cara shortCut...(nengoK resepi kat internet gak ni) heheh... guna sardin dalam tiN jek...
kira menjadik gak walau pOn daun keSom xdek...guna kantan je...jadik lah nak mamam berdua...

ada belen sket kaSi le kat jiraN sebelah buat moreh...hmm...hari ni nak try laKsa gOreng pLak...
ada le sket belen laKsa nye...tiHa beli laKsa baSah so xley simpan lelama....hari ni kena bagi perabih..
jap gi nak tengok resepi laksa goreng plak...heheheh....

Isnin, 1 Ogos 2011

keSabaRan yanG teruJi.....

paGi tadi baru jek jaDik uStaZah...xdan bape menet kenDian...jiwa dah merOnta2 nak maki-hamun seseoranG apabila menDapat panGGilan hanGit yanG menGatakan dah xley men dart time opiS...hehehe....

bukan pe...men dart bila time free, mcm aii bile boS xde le...xkan bos aDe gedik gak nak men gak...lagi pun men dart bukannya aktiviti beramai2 yang memerlukan kekecohan....dan bukan nye permainan yang memerlukan masa sampai 3,4 jam..dan bukan juga permainan yg perlu gi keluar dari pejabat...indoor game maaa.... yang dengki sangat sampai guna nama bos watpe.... aduyaii...

ni dah bape kali taip padam taip padam...nak tapis ayat agar tak ler terlalu mencarut dan mengarut di sini... juz nak melahirkan ketidakpuasan ati sbb seramai 10 staff yang men termasuk 3 pegawai (bukan pada masa yang sama eh...harap maklum) sekadar mengisi masa lapang....keje gomen sey...musti le ada masa lapang.... apa salah nye main jap, time keje wat keje time free main le jap release tension.

yang pelik nya, kalu datang lambat, keje tak siap, kuo opis lebey 2 jam, keje tak semenGGah...camtu xpe plak..... ??

aHLaN wa SaHLaN ya RamaDhaN......

alhamdulillah bertemu lagi kita pada hari ini...dan dapat jua kita bersua dengan ramadhan al-mubarak pada hijrah 1432 ini. Semoga dengan kehadiran ramadhan ini akan menceriakan lagi kehidupan kita, insya-allah. Sahabat2ku, ambillah peluang ramadhan ini untuk kita memperbaiki kehidupan agar menjadi lebih taqwa dan beriman.

Jazakallah hu khairan...sekian dari Ustazah Fatihah hari ni.

p/s heheheh.....

Khamis, 28 Julai 2011

fuH....leGa.... :-)

seteLah 2MinGGu bertunGkuS LuMuS menyiBuKkan diri untuK prOgraM datuK KP berSara nih, baru ler hari ni dapat menariK naFaS relaX sket...aDa ler maSa naK berinteRnet nih...hehehe......paGii ni tiHa dah Settle kan apa yanG meLaMbak ataS meJa...dah ku aGih2kan untuK diOranG laK bZ...hihihihihi...!!!

seb beK dapat bOS spOrtinG....2 minGGu ni aii maCam biSkut jap aDa jap xdaK doK traininG je keje... jadi boS le bOs..bOs le PA...hihiihi....hari ni...ai pLak naK jadi bOs..tp aii tetaP gaK PA...hahahahah..!!! sementara naK menyetelkan apa yanG maSih berbaKi di atas Meja ku ini...akan ku lontarkan lagi kata2ku dalaM bloG ni sekejap lagi....

adiOS...

Khamis, 21 Julai 2011

ayO...!! bz lak.....

xsempat pOn naK menyinGGah kat bloG aii nih...aduyaii bz seyyy.... ni prOgraM puSpaNita dengan perSaraan KP dekat2 sangat...selanG seminGGu je...so preparation pOn meranGkuMi kedua2nya...haLaMakkk...dengan kerja time ni pLak meLambak2....cane nak wat sume nih...kena guna kuasa bObOi bOy nih....leh peCah 3...heheheheh.....

Rabu, 13 Julai 2011

hari ni RAYA......!!!! yahOOo....!!!

Alhamdulillah dengan izin dan innayah Nya, dapat juga tiHa menghabiskan puasa GANTI yang berbelas2 hari tu.  Maka, hari ini merupakan hari keMenangan setelah menahan godaan yang tidak henti2 dan percayalah godaan berpuasa tatkala orang lain tak pOse adalah lebih hebat dari berpuaSa wajib....hehehe....

semalam kununnya, tiHa ajak papa Joe g paSar malam
nak beli barang buat RENDANG ler kunun....hihihihi....
beli nasi impit skali...semangat raya nih...
sampai kat umah terus rebus nasi impit....
tp ntah kena pukau ke apa ke...mengantOk giloSs....kul9 dah tido.
sedOr2 kul6 pagi...heheh...time bila nya nak masak rendang gitu...
siap mandi gosok baju bagai...wat susu anak jap...
papa joe bangun nak mandi plak...dia tegur...

" pergh...mamanya rendang sedap tOL..sampai kuali pOn licin berSih.... "

hehehe...kena perli.....sengih je le....dah ngantok..nak wat cane...hehehehhe

Isnin, 11 Julai 2011

2 hari lagiKK...yeyey...!!!

insya-allah kalu dapat habis kan puasa hari nih.....tinggal 1 hari....pOse lak sok...
yeyey...!! dah leyyy raYer...heheheh

Khamis, 7 Julai 2011

KantOiiii....!!!

Semalam petanG tiMe nak balik keje...dapat sMs dari 'seseOrang'....hahahhaha


nak poSt ayat 'seseorang' tOh...

"dh xnak publish..aku komen je kot sms..ko kalo tulis leh tulis elok2 ke?kjp kecik kjp bsor tulisan...sakit mata duk baca..stakat sakit mata xpe la..ni turun ke hati trus ke otak..pas2 lekat kt otak aku bca blog ko wt skt ati sbb skt mata duk bca tulisa kck bsr kck bsr..."

aku gelak je baca SMS dia...sah sah la ko...hahahahah...!!!!!

Rabu, 6 Julai 2011

DawaMa >>> nak bankrupt???

Dulu tiHa dah hepi giLer biLe papa joe dapat keje kat dawama....even as driver but driver to CEO...
agaK lebat gaK la incOme...itu yanG dapat berpOya2 kat Kelantan jupe meMber lama kat sinun...
 but after nine months service as CEO's driver...CEO tu bersara plak dah... so kedudukan papa joe agak goyah sbb driver kat situ dah ramai dan yang menggantikan CEO dah ada driver dia sendirik.....

so, papa joe diletakkan di stor as storekeeper plak...ye lah..dawama kan dulu kilang cetak untuk DBP tp diswastakan. So, memang ramai la yang keje as storekeeper kat situ. sayanGnye, pengurusan dawama amat lah teruk sbb sejak CEO lama bersara, EPF tak berbayar dan gaji lak selagi tak 7hb selagi tu lah tak gaji...mana tahan beb....

yanG papa joe ni, tiHa soh carik keje len je...tp dia berat ati..sebabnya dengar2 cerita DBP nak amek balik dawama so jadi ler semi gov nanti. rugi lah kalu berhenti sekarang. Dari bulan ke bulan, sekarang dah bulan tujuh...tp xde apa pun....dawama still tak bayar EPF...and still bagi gaji laMbat...letih la cani....

ni papa joe kata tunggu lagi 3 bulan..means akhir bulan 9 or awal bulan 10 sok ada le keputusan apa nak jadi dengan dawama....kalu betul ada keputusan xpe...tiHa bimbang bila sampai bulan 10 sok still soh wait another 3 months plak....uhgh...!!

Selasa, 5 Julai 2011

mOOd dah OK...!!!

Hehehe....

paGi taDi diseLubunGi kemUrUnGan keraNa ade le sOranG peGawai kat sini...tak siOr teman nak citer paSaL dia kat sini.......huh..!!

tp sekaranG ni dah OK....tetambah plak taDi si Sayuthi datanG nak interview teMan....hihihihi....nak wat videO kLip seMpeNa KP nak berSara nih....dan dan mOOd geDik aii datanG...hahahhaha...!!!

XsabO naK tengOk videO kLip yanG dah siap tu nanti.....nak tayanG maSe perhimpuNan bulanan tOh...hihihi..................................

LemaU...............

Hari ni xdeK mOOd
sakit perOt...sakit kepaLa....saKit ati...
hmmp.............

Isnin, 4 Julai 2011

naK beLi kaSot...!!!

hehehe...

jap g naK gi cariK kaSot baru ler...
aSek paKai seLipaR jek...ramai yG jeleS ngan SelipaR aii nih...
hahahah...!!! nanti ler kOranG akO beLi kaSot 18 paSanG...
haaaa aMek kO...
janGan kOranG rinDu ngan selipar akOo nanti...hahahhahahaha...!!

fOOd pOisOninG.....!!!

KoranGGGG.....

WeekenD ni aDaLah weekenD yanG memeNatkan....aduyaiii....
kOnOnnye paGi SaBtu aDa repOrt card day untuk anak2...walaupOn TASKA je..tp diOranG nak repOrt kat kiter perKembangaN anaK2 kita...baguSkan? hehehe So, tiHa pegi le naK dengOr apa keS budaK2 ni kat TaSka...aLhaMduLiLLah perKembangan yanG sanGat baik...aLahh tak bagitau pOn tiha taU...naMpaK sanGat peruBahaNnya..terutaMa shiFa..... tp bukan paSal tu yG tiHa naK cerita...

TiHa naK citer paSaL wafiy petanG sabtu tOh fOOd pOisOninG....memuLa nanGiS je...paStu muntaH....puJuk cane pOn xmO..nanGiS jek...iSh..sakit perOt kOt..sapU ler minyak kat perOt dia....dan dan..muntaH lagi...erKk..!!! ye la sakit perOt nih....sapU kat belakanG...kat kaki....tp dOk nanGiS gak...alahaiii.....anak mama...

dalaM meGrib gitu...dia cam mamaiii tp nanGis...ngantOk..tp sakit kOt....peHtu....cek peMpeS...ciriiiitt daa...maSa tu kat umah maK kat sentOL... paS megrib tu gak baLik umah cheraS.... bebuDak kaLu sakit menanGiS je...mama okay lagi..tp kalu ader tok neneknye...mama ley STRESS tau...hehehe.... tu paSal balik gak CheraS...so kiter sendiri yg manage cane nak buat ngan anak kiter...hehehe....tp bila sampai cheraS..alhamduLiLLah...dia tidO..leteyy kot...

paStu...dalam kuL9 gitu dia terJaGa...nanGis lagi...sakit perOt datanG balik ler kot...papa dia kasi air suam panas2 sket...soh dia minum..tuaM perOt sket....lanGsunG muntah baLik...tp kaLi ni paS muntah tak nanGis dah...tp geLak...hehehe..dah lega le tu kOt..cumanya...cirit pLak dah..abiS tiLaM daaaa.... dalaM kuL10 gitu dapat le tidO...lena je nampak nye...hhuhuhuhuhu....

tp ngkO...dalaM kuL 12 dia jaGa menanGis...cirit laGi...muntaH gaKK...sampai kuL 2 xmO tidO2 lagi...mama suDah gabra...aJak papa gi spitaL aMpang....2 jaM nanGiS je tidO xmO...nyuSu  baDan uDah..minOm ayOr maSak pOn uDah..tp nangiS gaK laGi...saMpai spitaL aMpanG...daLam 2jaM gak nunGGu...sampai tertidO2 ler wafiy pOn....dapat jupe doktor...doktor kaSi ayOr garaM je takOt dehydrate...apa ubat pOn tak kasi...dia kata fOOd pOisOninG je...kaLu dia xmO minoM/nyuSu tu ader maSaLah besO tOh..ni kira okay ler nih...so daLam kuL4pagi gitu baru le balik umah..wafiy pOn nyenyaK tidO...letey gaMaknye aSek muntaH cirit...

kul7pagi gitu baru dia banGun...naMpaK caM okay dah...seHat dah...sepanjanG aHad tuh wafiy kuranG dah muntaH2 tp cirit...cumanya tak ler kerap sanGat....mama senanG ati ler sket...maSaLahnya diOranG paSS betOn ler....kakak pLak memuntaH....tp xdek cirit laGi...dari meGrib ahaD sampai ler kuL4 paGi tadi kerap bebenOr muNtah nye....

beZa kakak ngaN adik nih.....kakak biLa Sakit..dia meLepekkkk je...tp adik kaLu sakit...menanGiS maNjanG...hhuhuhuhu....leteyy.....sabtu ahad ghOjenye mengeLap muntah....bantal2 selimOt2 sume abiS kena muntaH...

Cane pOn hari ni paGi kedua2 naMpak siHat...tunGGu repOrt dari teaCher diOranG lak cane.....penat seyyy.....

Jumaat, 1 Julai 2011

uLaLaLLa kat siniH taK jadik...kat peSbuK baru buLeh..huhuhuh

kOnOn taKdi try ler upload shiFa dOk ber 'uLaLa' kat sini....tp kuOr petaK puteh jekk...
xreti ler ai dah...nyuDah nye upLoaD kat peSbuk jek...cane eK nak upLoaD videO kek sinin?

Khamis, 30 Jun 2011

MenguBat rinDu OranG itU....hehehe...

SaLam aLLz...

Heheh...teriMa kaSeh le kepaDa 'seseOranG' itU yanG suDi baCa bLoG aii nih...sunGGuh pOn kOmennye taK bernaMa dan aii taK puBliSh pOn...aii tau sape...hihihi....!!

So hari ni tiHa naK upDate gambO anaK2 untuK menGubat rinDu 'seseOranG' hehehe...

 wafiy enSem.....

 kakak sOmey....

nangiS menGada2 tp menJadiK sebab aDa ayOr mater...hahahah

Ni lah duGaan dan keSerOnOkan biLa anak dah besO sket...aDa jeK menDe nye nak buat peranGai... ni nangiS2 ye ye Ol...bila kite tanya nape...dia kata adik dia buat...tp maSa ni..adik dia eLok berdenGkOr...hahahahha...

p/s kepaDa seseOranG...aku upDate ni khaS untOk kO...hahahahah...!!!

Rabu, 15 Jun 2011

GaNti pOSe....!!

SaLaM kenGkawaN

Xde iSu laa seJak baLik kuRSuS nih...iSu paLinG besO pOn paSaL pOse Xganti2 laGi nih...
uWaaa.....baru dapat GaNti 5 hari...hari ni kaLu seLaMat dapat le 6 hari.... aDa 10 hari lagi wehhhhhh....
uwaaAaa...!!!!

tu La beraNak taK pLanninG...kena tiMe pOse ni laaa akibat nye...heheheh...awal2 duLu kUnUn xmO ganti lagi sbb naK nyuSu anaK...biOr banyaK stoCk...tapi taK banyaK2 gak...haa ni banyak ke taK kena gaK ganti pOse weh....raMaDhan laGi  bape hari jeKk nih.....huhuhuhu....!!!

PoSe tiMe oranG leN taK poSe ni...duGaaN maSya-ALLAH....maHa heBat...dengaN ayOr miLO si faZar yanG peKat laGi liKat tOh......err....cObaaN.....hehehhe...tiMe2 ni le pOn diOranG naK wat maM free...huhuhuhu...duGaaN...

Selasa, 7 Jun 2011

kuRSuS penGaCaRaaN maJliS....

saLam genG...skrG ni tiHa dok bz kuRSuS...kurSuS jaDi emCee yG profeSiOnaL gitu...
beSt ah...tenaGa penGajaR dariKK BMR edu sdn.bhd. PuaN mariana dan suaMinya mr.Bad memanG maRveLeS...perghhhhh.....!!! panDai dia amek ati kiter dok aJaK nyanyi2.....jerit2 semanGat....gedik2...owh aii suke gitu...hahahaha...!!!

makan2 pOn beSt siOt....6x makan...kalu tiap2 bulan kurSuS kat sinihh konfeM naik berkiLo2 lagikk nih... hihihihi....kurSuS kat RISTEC ni beSt...maSaLahnye aSek blaCkouttt jekKk....sari 3,4x blaCkout... cane nih.....RISDA dah xley bayOr apii ke...opS..janGan saMan aiiii....hahahhahah...!!!

ni le pertaMa kaLi tiHa gi kurSuS yanG meninGGaLkan anak2 selama 3 malam berturut2....rindu mehhhh...
hehaRi mama tipON....sembanG ngan kaKak....nampak mater dia pOn jaDi le...muJur le kat sini pOn aDe 3G...kalu tak...uhuKK...mama sembanG ngan anak2 pOn mater dah berair2... tp anak2 cam relekkk je mama nengOk...yanG adik tOh seLaMbe je...hahahahah...

tapi takpe...sok papa joe kate nak datanG...yuhhhhuuuuuuu.....!!!! leh la bawak anaK2 manDi kOLaM....

p/s : makan naSi kat sini pOn leh buat tinGat kat anaK...dia maSak naSi leMbik yG bebudaK ataU oranG tue senanG mamaM gitu...hehehe

Jumaat, 27 Mei 2011

YeYeYYyyyyyy.....!!!!

Syukur alhamduLiLLah...setelah  berpenat lelah gi PAC itu hari, semalam dah kuOr reSuLt dan syuKur...tiHa LuLuS aSSeSSmeNt tOh. La ni tengaH tunGGu panGGiLaN teMuDuGa pLaK...yaALLAH haiii mintaK2 le kaLi ni berJaLan dengan LaNCar....kaLi ni kOnfeM tiHa naK StuDy bebetOiii....untOnG2 keJe kat Kementerian PeneranGan pLakk...huhuhuhuhu......

oRanG pertaMa tau.....aDik...sbb dia yG tolonG checK kan...paStu maK...penOh guMbiRa tiHa koL maK semaLaM....ye laaaaa....inGat senanG ke naK luluS PAC..?? hehehehhe.......

tapi daLaM guMbiRa aiiii...aDe gaKk gaBra nye...ni papa Joe tatau lagi.....boDben maXiS patah....huhuhuhu....smaLaM tenGah syOk layan MahaRaja Lawak...kOSi terSanGkut kat bOdben tOh....patah teruS...kOl2 maXiS dia kata taK juaL moDem jek...nak kena beLi moDem lain kat luOr...huhuhuhuhu.....ni kaLu papa jOe tau nih mampuih aiiii.....dah nak kena kuOr duit beLi moDem pLak....huWAaaaaaaaaaaaaaaa......!!!

Selasa, 24 Mei 2011

argHH....!!! paDaN muKe akU...!!

nak kate nyesaL...taK gak...naK kata fruSt...aDe le Sket...naK kata padan Muke aKu..betOii ler tuh...hehehe...dah tu dah tau naK intebiU apSaL taK stuDy bebetOi..kan daH paDan ngaN muKe....dia taNya paSaL GTP, 1Mesia, NKRA, NKEA....prOgRAM iNtRa...prOGRaM KKLW...iSkk.....

Cane naK jadiK peGawaiii cenGGiNik.....huhuhuhuhuuuuuuuuuu.....

Isnin, 23 Mei 2011

cuaKKK....!!

err...cuak siOt... petanG kanG interview Pegawai Tadbir kat RISDA.  Walaupun dah tau peLuanG nye aLa2 saja soh datanG nak baGi cukup syarat...tp tiHa tetap CuaKK....!!!

Mak kata, kita cuba je..mana la tau kan, rezeki tu ditentukan Allah, kot2 terbukak ati tukang interview tu terkenan kat tiHa...hehehe...ye le mak.

Bapak lak cakap, solat hajat, pohon pada Allah, moga2 dapat. errr...ye la pak.

Papa joe cakap...okay la Mama...try ur best. Jawab lelok.  Kalu mama dapat sok, banje papa kfc tp kalu xdpt pun xpe, mama bnje papa pizza hut yek........................sunGGuh memberi sokonGan...huhuhuhuhuhu...dapat ke xdpt ke tetap kena banje die..kiranya dia le untunggg....ciS..!!!

Khamis, 19 Mei 2011

BeLaJaR raJiN2 tau.....

seJak2 antO taSka nih, shifa kenmain lagi...aSal balik jek nyanyi lagu twinkle2 little star la, papa ku pulang, enjit2 semOt, labah2..aiseh banyak lagi ler..sampaikan mama kena surf internet le nak carik lagu2 tu nak nyanyi kat umah plak. dan terbaru ni lagu A B C. memang berterabur le dia nyanyi, ye laa...baru 2 tahun maaa....hehehe..so, setiap hari mama akan pesan kat dia, kakak gi sekolah belajar rajin2 okay. Dengar cakap teacher tau. hari2 mama pesan kat dia.

Semalam, mak dan bapak baru balik dari melancong ke danau toba, indon. tak sabar2 soh balik rindu kat cucu. lupa jap yang CHIK dia dah ilang...hehehe...so, dapat main ngan cucu sembang ngan cucu, kucing ilang xpe dah...hahahha...!!!!

Nak jadi kan cite, pagi tadi sebelum gi keje, nenek ngan tokwin ni dok main lagi dgn shifa dan wafiy.  rindu le katakan, dan mujur le Shifa n wafiy ni jenis memang bangun awal, time cuti pun bangun awal gak.  yanG si kakak ni tadi agaknya hepi pepagi, nyanyi la...nyanyi lagu ABC yang berterabur toh...hahahah.... nenek dan tok win dia sudah dengar, sengih hepi la cucu dia pandai. kendian dialognye spt berikut :-

TOK WIN  : tu dia cucu tokwin dah pandai ABC, baca sket tokwan nak dengaq...

SHIFA  : (nyanyi ABC ikut versi dia daaaa.....)

TOK WIN : pandaiiii....dah tu, apa lagi hang belajaq ?

SHIFA : belajar rajin-rajin....

tercengang kitorang dengar...hahahhahaha...!!!

Rabu, 18 Mei 2011

uwaAa...ChiK dah iLanG....!!!

mak, bapak n adik gi cuti2 ke indoneSia hari sabtu hari tu.  So, hari jumaat malam ade le diOranG datanG umah nak bagi kucinG diOranG...tolong2 jaga le sbb diOranG naK bercuti...5 hari tu...xkan naK tinGGai kuCing x berbelaa kan.

Dah tu...kuCing nih naMe nye chik...cerOdikk le pLak..majOk xmO maM le kUnUn...yG hakOo pun kesian..bukaK le kanDang...x pLak lari...tp biLa aku dah masOk tidO...esOk paGi banGun...huWaa...dah iLanG....!!!!

kaLu aDe le gambO chik memang tiHa poSt kat sini...kaLu kOranG jupe puLanG le baLik yeKk....huhuhuhu...bukan pe...mak n bapak sayanG sanGat kuCing tuh...ye le..peneMan deranG seJak2 pencen...ni deranG balik....chik dah xde....haLaMakkkkkk......tolon.....!!!!

MaHaRaJa LaWaK....laGiiii....!!!

Baru paS nengOk MaharaJak LawaK minGGu ke-7 kat U-tuBe...baCa kOmen kat situ kebanyakannye pueh ati dgn reSuLt penyinGkiRan....AMIR akhirnya.....kaLu tanya perSonaL view tiHa pOn...tiHa bersetuJu yanG aMir diSinGkirKan dan tiHa xpaHam apa yG diundi sehinGGa aMir boLeh bertaHan hinGGa minGGu ke-7. dia tak kelakar...tetambah pLak attitude dia menyedihkan maSa ahmaD iDhaM bagi kOmen...dia haNya nak Dengar benDe yG baik2..... xde le tiHa emO pOn....name pOn dah MAHARAJA lawak, so yanG betOi2 lawak ler kena bertanding pOn...kaLu dah tak lawak..dapat unDi kesian je...haLamakk....!!!

cuti SAKAN...!!!

HaMbeK kO cuti 4 hari tp dok umah je...caye taK? apa taK caya nye..memanG dOk umaH je...tak ngemas pOn, tak renovet umah pOn...tak wat pe pe pOn..memanG bebetuL cuti..meN ngan anaK2 jek...hari isnin hari tu amek cuti juz untuK memanjangkan cuti untuk melepak...hehehe....

tp ade le papa joe bawak gi berkelah kat sg.chonGkaK hari isnin pagi...syOk..oranG pOn taK raMai...dalaM kuL10 gitu dari uMah....buat ler kueteOw gOrenG jaDik bekaL..ngan kOpi....yG keLaKarnya..kakaK takOt..tp adik caM prO...dia Lak yG naK berenanG2 ke tenGah....berenanG2 ke tepian pOn xlepaS aDe ati nak ke tenGah...hahahahha....!!!

paS manDi kitOranG maM...paStu barinG2 lepaK...si kaKaK siap cam sun bathing lagiKK...hihihihi..... cuti kaLik nih..memanG beSt walau sekaDar doK umah jeKk....baru bebetOL cuti...buat keje umah pOn idaKk...cuti lepaK ngan anaK2...huhuhuhu......

Khamis, 12 Mei 2011

aKhiRnyeee.....!!!

Last-last skali wat gak FB...meriah kO...haaaa...!!! hahahhaha.....pepagi lagi dah tak sabar nak bukak FB...ceyyy skrg poon dah sebut FB tu...bukan peSbuK...wakakkakak...!!! memanG raMai ler menjenGah... kenGkawaN kat RISDA pOn taG gaK...hihihihi

jarGon baru nih....'tag'. hahahahaha...!! tp tiHa maSeh dalaM peMbeLajaran menGGunakan peSbuK tuh.... ni bebudak kat opiS ni sape je lalu dpn biLik sah i panggey jap...mintaK toLon ajOr amenDe tag tu...share tu nak wat pe...nak carik kenGkawan cane.....ni dalam proSeS exploRe le nih...dah panDai sOk...tiHa lak ajar cane nak guna peSbuKK...!!! hahahahahha...!!!

weh kOranG....masuk peSbuk aii...masuk gaK bloG aii kay....hihihi...

Selasa, 10 Mei 2011

FaCebOOk...oh..peSbuKK...!!!

tiHa inGat dah aDer bLoG nih xyah ler kOt naK daftar peSbuK tOh....entaH nape jiwa raGa aiii nih taK saMpai seru laGik naK berpeSbuKK...tp memanDanGkan kawan2 laMa2 ku suMernye berpeSbuKk...baK kata si nOk SheiLa tOh...(hehehe) kaLu ada peSbuK kat ctu jupe kenGkawan SS14. hehehe... cariKk kat bLoG nih dapat memanG dapat....tp kaLu naK meraMaikan lagiKK kena le ke peSbuKK....

tiHa yG maLeh tu bkn pe....ada peSbuK sOk maLaS naK upDate blOg pLak kanG...aLanG ke xde peSbuK pun upDate bLoG nih ikut tiMe free...caM minGGu lepaS n minGGu ni beSt arr...boS gi overSea...heheheh tu yG bertanDuKk taK siMpan2 lagiKk nih...hahahahha.....

K laa...nanti tiHa regiSter le peSbuKk....jupe kOranG kat situH Plakkk ekkk...tp bloG aku ni kOranG janGan taK tiNjau laK nantii.....hehehe

SS14....uitM Shah ALaM 1997-2000

SaLam kenGkawan...

Hehe...pagi ni tiHa dok keep track member2 lama lagi melalui blog2... dapat la nengOk miMie, ayu, che are, cipan, shamz err sapa lagi ek....yg best nye nengok blog miMie...terkenang member2 zaman SS14 cam Munirah..maizatuL...meen...ko ayu...pergh...bagus ler korang ek..still kontek...

Saja le nak kumpul2 balik member2 lama...zaman dulu tu dulu laa...zaman memuda..skrg ni nampak gayanye sme dah beranak pinak, kalu ada masa..ada jodoh leh laa kita se'table' nanti kat mana2...bawak family masing2 kita kenal2an lagik...hehehe...

raya tawOn lepaS, ex-schoolmate husband wat reunion kat kg dia.  setakat ni tiHa takde pOn join mana2 reuniOn...nengOk husbandnya reuniOn caM beSt jekk...leh laa kita pOn buat untuK paRa SS14 yr 1997 uitM shah alam....kan...???

Isnin, 9 Mei 2011

epi anniverSary...!!

Actually, anniversary kitOrang bulan 3 hari tu...paStuh awaL bulaN 4 kitOrang buat photo shoot...baru ni jek dapat gambO nye...heheheh... saJa naK mengabaDikan ulanGtahOn yG ke-5 hehehe....tiHa nengOk caM laGi JELITA je dariKk maSa kenduri duLU...hahahhaha...!!! epp...jangan jebiKk...kaLu i tak puji gambO i...jangan harap ler kOrang yg naK puji....hihihihihih.....

ni gambO sekeLuarGa seLepaS 5 tahOn....

edited picture...hehe...secOmey2 shiFa...jeLita lagiKk maMa....hahaha...

ni OutdOOr phOtOshOOt...

baJu leN pLak..

Ada lagi gambOr paKai baJu leN...tp dapat yg ni duLu....nanti dah ada yg len2 tiHa nak uploaD lagiKk...bangga sbb ai JELITA....hahahahhahaha...!!!!

GambOr2 ni diambil kat ipOh...so bajet taK ler maHaL sangat tetaMbah paK anDaM iaitu tuaN puNya baJu2 ni sanGat spOrtinG dan sanGat2 meMahaMi...tenkiU abg Zai...leNkaLi leh spOnsOr lakk...hahahahha...muSti kO puN naK berLaGak sbb akU jeLita kann...maKluM le baJu pOn baJu kO...meKap pun kO yG meKap kan....tu paSaL ler aKu  jeLitaa ehh?? hahahhahahahhahaha.....

Jumaat, 6 Mei 2011

HaRi iBu...!!!

paGi tadi maSa kemaS2 beg anaK2 nak dibawa ke taSka...terSentuH hati aii nengOk aDe 1 kaD buataN tanGan....hehehe....ShiFa buat kaD haRi iBu...perGh....!!! buDak 2 tawOn buat kaD...sunGGuh pOn taK ler caNtek...baru 2 tawOn maaa.....dah cuKup buat hati aii terSentOh....seinGat tiHa, xpenaH kOt buat kaD buataN tanGan senDiriKk bagi kat maKK....maKKKK....!!!!

waLaupun sHifa baru 2 tawOn...dia pOn taKtau apa tu haRi ibu, alanGke hepi beSday tu pun Shifa xtau pedia, asaL naMpak api, lilin ke lighter ke, dapur ke...konfem dia nyanyi hepi besday 2 u...hahahaha...colok cine tu pun dia leh nyanyi hepi besday tau tak...kekekeke....tiHa puJi ler taSka die ada iniSiatif coMeL caMni...

Mak...seLamat Hari iBu.....!!! i luV u maK....i luV u mOre tHan eVer....heheheh...(mak bukak ke blog nih??)hahahahha

jeJak kaSeh blOG kenGkawaN....hehehehe

hari ni dok surf ler internet...memuLa nengOk blog cheMaZ...paStu bLog fiLLa...paStu mSjaDe...paStu iDayU..paStu SheiLa...paStu ntaH sapO ntaH...heheheh saJe naK cariK pLak kenGkawaN laMer....ntaH inGat lagi ke kOranG kat akO yG loWprOfiLe nih...hahahahha...!!!

senyOm senGsOranG gaKk....kita semua LaLui peLbagai HaLuaN...dah xsaMer dah...hehehe...paDahaL maSa beLaJar duLu taK terpK pOn apa akaN jadik skRG nih....taK terpK pOn yG kita bakaL2 jaDiKk ibUU...hehehe...nengOk anaK2 koranG...perGh...zaMan kite duLu maK2 kite taK reti lagikk naK berbLoG nih..so xde le gaMba kite eh...hahahhaha...!!!

ni NtaH cMne tetiBa naK nengOk apa rupe kenGkawan...kaLu aDa peSbuK lagi baguS leh cariK kOt...tp tiHa taK daftar peSbuK lagiKk.....nape? ntah ler...beLuM sampai seru kOt...hahahhahaha....kOrang kaLu tersinGGah kat bLog aii nih....kOrang leave la SEVERAL msg...hahahha...!!!

Khamis, 5 Mei 2011

MaHaRaJa LaWaK....!!!

MemanG lawaKK...hehehe...ske dgn JozaN...SepaH pOn okay...JaMbu pOn dahSat...nabiL stiLL lawak...dengan aDa nye maHaraJa lawaK nih berMaKna maKin raMai ler geNeraSi peLawaK2 daLaM inDuStri peraRtiSan kiter...hehehe...ade ke kena mengena ngaN aii nih?? hehehe...xdeK..tp kan tiMe2 tenSen leh layaN wOo....suRe hiLanG teKaNan...aLahhh...buKan paYah bayar lebeyyy kat aStrO nun...kat UtUbe sudaaa....heheheh

2,3 hari ni aSaL boS xdeK je...melonCat tiHa epi sbb naK tengOk maHaraJa lawaKk...kikikikiki.... ada keje pOn tanGGuh jap tu semata2 naK ketawa nye paSaL....kenkadang tu curik2 tengOk kan...member datang bilik heran nengOk tiHa aSek senyOm sensOranG...hahhahhaha...!!! naK sOh tiHa berdaftar ngaN hoSpitaL bahgia ler tOh....tolonggggg sket eh...ni xtvt untuK menGuraNGkan bebaNan dalam kepaLa tau....hehehe...(alaSan ke nih) hihihihih......

Khamis, 28 April 2011

SuSu iBu...!!!

2 hari berkurSuS berkenaan dgN suSu ibU yanG diceraMahkan oleh Dr. Kamariah n Dr. Faridah meLalui SuSuibu.com.  YanG menariKk nye...kurSuS ini buKan SeKaDar ceraMah tetapi berkonSepkan perbinCangaN. beStLaH.....!!! xdek betuL xdeK salah tp bebaS untuK berSuara, memberi penDapat, bercerita pengaLaMan kitaa n tiHa raSa kurSus seperti ini patut diaDakan di seMua teMpat kerja xkira kerajaan atau swasta. Dan ada satu group aktif untuk pro SuSu ibu ni.

Bagi ibu2 yang dah beranak dan anak dah UmO 2,3 tahun, jangan raSa terLambat untuk menyuSukan anak tetapi produCe ler lagi...heheheh.....n cuba untuk menyusukan anak dengan susu ibu.  Macam tiHa, untuk anak pertama dah agak terlewat, tetapi tiHa usahakan untuK anak keDua...alhamduLiLLah agaK berjaya, wafiy skrg dah umO 8bulan dan maSih menyuSu badan.  Andai dapat rezeki anak ketiga sok, definitely tiHa nak bagi SuSu badan SECARA EKSKLUSIF.

Susu ibu ni kenGkawan, bukan setakat jimat koS SuSu, tp kebaikan untuk anak tu saMpai besar sok kita leh lihat peRubahaNnya, xde yang leceh pasaL nyuSu badan nih, tp menambahkan dan mengeratKan kaSih sayanG lebih dan lebih dari kita bagi SuSu foRmuLa.  bukan bagi susu forMula tu makNanya tak sayanG tapi biLa kita bagi susu badan senDiri ianya lebih iStiMewa dan lebiH kasih sayanG....cuba lah kaLau taK perCaya....

pastu, meLaLui kuRsuS ni gaK memaCam iLmu yanG tiHa dapat termaSuk cara2 naK memperbaNyaKkan SuSu, cara2 naK mengaJar/melatiH anaK, hOrmOn2 ibu yanG menyuSu...uiH memacam ler, cara urUtaN pOn ada beLaJar tauu....raSa 2 hari tu maCam taK cuKup untuK expLOre sMe...huhuhuhu...!!!

PenceraMah laK spOrtinG gilOS....tanya apa SaJa...mereKa berSedia untuK menJawabnya...mereKa bertinDak seCara suBjeKtif. tu yanG beSt tu...thanx dr. kamariah n dr. fariDah....kaLau naK tahu lebih lanJut berkenaan penyuSuan SuSu ibu nih...dijeMput untuk meLayaRi...SuSuibu.cOm...okayy....

Isnin, 25 April 2011

wafiYku SaYanG...!!!

beLeK nye beLeK terJupe le gambO adiK yG enSeM....nengOk mate dia...waLLaweiiiiy...ntaH keNan ke Sape maSe ngandOnGkan die ntah...mater dia buat aii terGuDaa....tp tanG idOnG tOh maMa taK taHan....memanG ketUruNan....hahahahha...!!!

mama pOn taK paSti tiMe biler le papa dia dOk aMek gambO nih, daLaM paDa naK beLek2 gambO naK upDate bLoG mama berkenaN nau ngaN gambO nih....naK upLoaD gambO kaKaKk...aiSeh tunGGu puNya tunGGu....kuOr 'security error'...aiSeh...mater dah ler liplap liplap nih...so uplOad gambO adik duLu...

NATURAL PARENTING

heheh...tu naMa kuRSuS yanG tiHa keNa attenD sOk...baCa tajOk nye caM taK semenGGah jek kaN...? tp sebenaR-benaRnya ianya satU toPikk yG sanGat2 menariKK...paDa tiHa ler...menGenai penyuSuaN SuSu ibU...taK raMai yG betOi2 conCerN paSaL SuSu ibu nih...tetaMbah ibu yanG berkarieR nih...

TiHa maSa anaK 1st aGaK ketinGGaLaN paSaL nih...dan tiDak berSunGGuH2...So..dapat SuSu kan SyiFa (SuSu baDan) hanya 4bulaN..tu pOn dah Start caMpO2...dah aLhaMduLiLLah...denGan Si aDik yanG tembaM daN mOlat tOh...dapat ler SuSu kaN dia..saMpai skrG dah masOk 8 buLaN...kaLu leh gi saMpai 2 tahOn...iii LiKe...!! hehehe

untOk esOk nih, kuRSuS keSedaraN...daN maiNtaiN....naK kaSi SuSu sentiaSa banyaKK...apa pOn iSi nye esOk..akaN tiHa publiSh kaN di SiNi untuK kita seSaMa kOnGsi iLMu kepeNtinGaN SuSu ibU....

Sakit PingganG

" aduih...papa...kang papa tolong picit pinggang mama ni leh tak..? aduih...
hehehe...statement nak manja2...tp hakikatnye tiHa memang saKit pinGGanG...aduihh...!!!
dah baper hari dah nih...nak anGkat berat sket tak leh...nak rukuK pOn problem weh...aduih...

papa selaLu sakap..." tu laa, mama ni dah tuaa..." erk...ni statement banyak maksuD nih...hahahha...!!
bukan pe, ntah nape sakit pinggang..sengal2..sakit2 gitu...dok lelama pun takleh, cane nih...??
ramai kate gi ler urut...bukan xmO..tapi aLmaKlum le dok kat bandar nih mana nak carik tukanG urut...? yanG ada pOn haRgannnnyyya...aiSeh...lu pK ler senDiriKK..!!!

ni naK taMpaL kOyOk...hehehe...tua pOn tua laa..tp kaLu uDah saKit cenGGinik cane le pLak.....sakit ni sebelum gi RAC hari tuh lagik....bawak ke sekarang....sekSaan sunGGuh....ni belum umO 50..dah 50 soK habiS ler aii gini......aLahai papa...janGan cariKK lain lagik....jap mama try cariKk ubat muDa kembaLikk...hahahhaha....!!!

Khamis, 21 April 2011

PAC oh...PAC..!!!

gue capeK.....!!! hahahahha...!!! lega dah pas gi kementerian kesihatan nye...tak ler sesusah yang disangka or mungkin sbb tu kalik ketige gue sertain...hahahha...!!! harap2 dapat laaa..... letih sudaa dok sini....bukan tak happy keje kat sini...happy sesangat...tetambah kat bahagian korporat yg bos nyer teraMat ler baiKk bikiN wa jatUh seNtaa......!!! tapi....sesia je wat degree walaupun result tak ler sebaik mana....tp masih nak beraDa di takUk lama....

kalu ikut kan cita2ku...tinggi tOh....nak sambOng study lagik nih....tetambah bos lak bagi sokongan penuh....siap cakap nak wat letter lagi supaya risda biasiswa kan...hehehe...!!! tp apakan daya ku...rasa2nya tak mampu nak belajar WAT MASA INI ler...sbbnye, bila dok opis...bz nye ngalahkan pegawai...bila balik umah...lagik bz darik dok opis...!!! mujUr ler dapat sOmi yG sangat2 memahami, pinggan mangkuk tu bukan lagi masalah ku...hehehe...!!! kalu bab anak2 lak...mmg papa mithali...pergh...!!! bangga le tu papa bila baca nih...hahahhaha...!!!

Yang anak jantanku tuh...xley nengok mama ni nak bersantai...nak bawah ketiak mama....yg si kakak lak...ada penyakit 'deng**' sket, adik berkelek...kakak pun ndak gak..hambeKk kO...kiri kanan nih, yg peLik nye, mama tak gak kuRuS2...hahahha...!!!!!!!!!

Cane le kehidupanKu bila dah jaDik pegawai sOk...huhuhuhu...!!!!

Selasa, 12 April 2011

YoYonG....MaMa...YoYonG....!!!

taKdi citer2 ngaN adiK tiHa....paSaL anaK seDara dia yG daH panDai berKata2 nih... paGi taKdi keLaKar siOt...maSa tiHa tengaH runGsinG driVe gi keje...jeM.....tetiba si KaKaK...

"maMa..yOyOng...yOyOng....!!!" time tu kaLu leh berguLinG laM keter mmg tiHa berguLinG dah...keLakar...ingatkan apa keS...upe2nye dia men ikat2 tali kat tangan..dengan muke berkerut konon2 mintaK tolong soh bukak tali tuh....paDahal nye bukan terikat betul...dia saja2 mcm tiHa seLaLu buat kat dia maSa adiK dia men paNjat2 badaN...mintaK tolon dia le konon sbb adik buat mama....skaLik dia pLak mintak tolong kat mama...hahahah...!!

xle runGsinG sanGat biLa ingat geLagat anaK2...hehehe...
kat pC opiS ni xbanyaK sanGat gambO family/anak2....pc kat uMah lak tak berkeSeMpataN naK guna...biLa saMpai uMah lagiK bz dari dOk opiS...hehehe naK ler poSt gaMbo2 sweeet aNak2 kat sinih...umph...

WiSh Me LuCK...!!!

berkObaR-kObaR kaLi ni naK gi PAC...anD 4 ur infO my prenZ...PAC tOh prOgraM aSSeSSmenT CentRe untuK mOhOn greD41...mCm kO maZ untunG ler tiMe kO dapat gred41 duLu xDeK pAC lagiKk...skrG nih mn2 jabatan/keMenteriaN pOn naK kena gi exaM...luluS exaM baru gi PAC...paS PAC baru gi intervieW....luluS intervieW baru ler dapat keJe tOh....sekian...heheh...!!!!

Dalam PAC tOh aDer le ujian bertuLiS...perbinCanGan...penguCapan awaM...BM & BI yeK...!! so coMpete le ngan bebuDak yG fresh grad nih...!!
tuh pasaL ler 10x pegi PAC tak gak luLuS2....hahahhaha...!!!

So, kawaN2 ku...akaN ku uSahaKan gaK untuk jadik peGawai caM koranG...doa2kan i kay...hehehhe....aSSaLaMuaLaiKuM...

Rabu, 6 April 2011

MuSiM PAC.....

HuHuHuHuuuuuu......sekaranG ni muSiM PAC laK raSanya...buLaN lepaS gi 2x...KementeriaN PeNeranGan daN riSda puNye....paStu buLaN ni naK gi yanG KeMeNteriAN KeSiHataN nye LaKk..... kuRuS i caNi...hahahah...!!! dapat taK gaK kate papa jOe...xpe...cube2 naSiB...aDe reZeki mana le taHu...jadi peGawai GreD A pLaKk...hihihihi...!!!

PAC RISDA tiHa siap laRi 2.4km lagiKk....yanG beSt nye...tiHa ler oranG teraKhir saMpaii...xtahaN siOt...baDan dah taK fit...naK laRi traCk yG buKit buKau...maNe naK dapeK nyee.......!!! gi aKhir buLaN hari tu...saMpai hari ni tiHa dOk saKit baDan lagiKk....pinGGanG, kaKi sMe lengOh taHap gabaN....hahahah...!!!!

weh...18 Apr ni nak Gi lagiKK...wiSh me beSt of LuCk....paSni keNa start skipinG enGLiSh...hihihihi....dah laMer taK bruSh up...kat sini pOn mane aDe peKtiS speaK in enGliSh...caKap pOn bahaSa meLayu paSar...di paSarkaN lagiKk...hahahah...!!! So genG...doa2kaN tiHa kay....

Khamis, 17 Mac 2011

manGG aii...bZ...!!!

huyOo...letih siOt....
seminggu ni memang tak cukOp tidO ler...bz sbb bulan ni division tiHa punya turN orGaniZe perHiMpuNan buLaNaN....aiSeh.....

tp syuKor ler segaLanya dah seLeSai pagi taDi...dan aLhaMduLiLLah menDapat feedback yG baiKk...

sbb bz ni ler dari Sari ke sari naK upDate siniH...naK ler citer paSaL gi aSSeSSment S41 kat poLiteKniK shah aLaM...iSk...! firSt tiMe g aSSeSSment SPA tOh... tp sbb bZ seSanGat...memaCam naK kena buat...buat sLiDe...buat teKs MC...mesOrat lagikk...aduHaii...aCara nye taK saMpai 2jaM pOn tp naK prepaRe nye...caNe pOn benDe dah SeteL...sO sOk ler naK pOya2 pOn...hehehe..adiOS...!!

Khamis, 3 Mac 2011

ShiFa ke TaSka...MaMa yG eXciteD...!!!

huhuhuhu....
seMaLam aDalah hari pertaMa Shifa n Wafiyy MaMa antO ke taSka. Kunun Nye naK bagi anaK2 maMa ni cerDiK ler.  SebelUm ni antO kat uMah oranG jeK ni antO le kat taSka BONDAMAMA kat aMpanG nih. haRi sebeLuM tOh lagiKK maMa doK eXciteD jap jap caKap...kaKak esOk gi sekOlah tau.... hahahah...!!!

Pagi antO tOh dah tentu2 shiFa nanGiS...ye laa kawan2 dah lain...penJaga dah oranG lain...tp kutahan hati Ku dariK tunGGu...cepat2 sOh papa joe kuar jom gi keje..kalu dak naNti..ngaN maMa2 jaDik ciKgu kat situ lak hahaha...!!!

TengaHari tOh tiHa gi le jap taSka...naK gaK nengOk caNe keaDaaN anaK2ku, maKlum le maMa yG exciTed...hihihi...ciKgu cakap...yG kaKak tOh kuat laK maKan..2 manGkOk bubuR dia sorang...erKK...!!! paStu main2 jap dekat2 naK tidO dia MuntaH pLak...abiS tiLaM...aaduSS..!!! sO tiMe tiHa gi tOh..shiFa tidO...leNaaaa.....

YanG si adiK laK luM tidO...ciKgu kOmpleN dia xmO minuM suSu..(aCtuaLLy wafiyy ni maSih SuSu baDan...sO...suSu yG tiHa bagi aDaLah SuSu yG diperah olehkU setiap hari) jaDiK ciKgu aMek Sket SuSu tepOng yG budaK lain nye bagi wafiyy minOm...haLaMak...laJu le pLak dia minUm...saMpai tertidO pOn...erKk...caNi taMbah ler bajet maMa kena beLi SuSu tepOnG laKK...tp tiHa advise ciKgu tOh sOh bagi gak SuSu baDan....train gaK minOm SuSu maMa... tp peLiK gaK kat uMah penGaSuh sebeLuM ni caNe pLaK yeK? biaSe nye okay jeKk... munGkin dah beraLih teMpat nih lain ler pLak peeL nye..........

petanG tiMe aMek tOh nengOk muKa shiFa...exCited...exCited naK baLIkKk...hihihihih...penat sekOLah kOt...tp penGetua taSka tOh caKap kata shiFa tiMe xtvt daLaM kuL1030 caMtOh menGantOk...iSk..!! tp sbb first day dia taK kiSah sanGat sbb munGkin Shifa baru  naK biASa kan diri bersekoLah.. taSka je pOn...heheheh sbLM ni kat uMah penGaSoh dia leh wat apa dia Suka, kat taSka ni kaN aDe jaDuaL nye...aLahaiii anaK maMa....

Wafiyy kecik lagi so xbanyaK hal sanGat....ShiFa baru 2 tahOn tp maMa antO taSka...keterLaLuaN ke??? tiHa pK...taK laah....2 tahOn buKannye beLaJa caM kat sekOlah tOh...dia bLaja nYaNyi...beLaJa kenaL2 binatanG...beLajar conteng2..warNa2... kan..kan....hehehe

Pagi tadi antO...nanGiS memaNjat2...tp paDa tiHa tuu biaSa...sbb kat umah penGaSuh laMa naK antO dia..memanG dia nanGiS...setiap hari...tp keJap je...lepas jupe kawan2 dia okay.....  K lah tOo jeK citer hari ni...buat maSe nih...balik kanG naK tengOk buKu repOrt taSka kaSik everyDay...apa xtvt anak kita that day...exCited nye...hahahah...!!!

Selasa, 1 Mac 2011

DoKtOr buNiaN....

SaLaM genG...

Baru2 ni, ade le meMber seOpiS ni dOk berCerita paSaL aDa sOranG aKaK kat teMpat keJe ni gaK yG taK ler tua sanGat, ade le dalam 2,3 tawOn lagi naK penCen...tetapi aLkiSah nye kaLu nengOk dia nye mCm dah teraMat tue, jalaN pOn terbOngKok2...riSik punya riSik...dia nye nih upe2nye aDe neNek jin tuMpanG badan die...sO, aKak2 di opiS ni pe lagi...reKemen ler uStat, boMoh..tOk duKun selagi aDe....ye le..naK berubat ni selagi ade cara, moden ke tradisiOnaL ke asaL kaN sihat tubuh baDan....

Arakian, aKaK yG rekemen kan tu datanG ler kat biLik tiHa ni berCerita yanG dia reKeMen kan tu bukan uStat tp aLhamduLiLLah dengan izin-Nya, boleh seMbuh dan dia cerita apa yanG berLaKu paDa kaKaK dia yG dikataKan kena buSunG. OranG yG dia gi berubat ni dOk kat SentOL. So, kaKak dia ni gi la saNa ngan anaK nye yG keCiK lagi beLuM sekOlah pOn. caKap pOn peLat2 lagiKk. KaKak dia ngaDu ler yG perOt daH membOnCit tp gi kLiNik sCaN, bukaNNya nganDunG...raSe perit panaS tu xyah caKap lee...tuHan aJe yG tahu...

bila dah Dengar caMtOh...oranG tu taKdi caKap ler dia naK ceK komputer dia duLu...paStu buat2 le gaya caM dok depan koMputer..taip2...scrOLL mouSe... tercenGanG2 KaKak kepaDa meMber tiHa ni taKdi. YanG beSt nye anaK dia leh caKap laK tuh... "wuyyOo maMa...becOnye kOmputer diee..." laGik terbeLiaK mate KaKak tOh.  OranG tu senyOm jeKk saMbiL tegO budaK ni taKdi "Leh naMpaK eh...?" aDela daLaM 5min gitu paS dia suRfinG kOmputer dia, dia kata kat akaK tOh dia taU dah penyaKit nye..sO meh ler regiSter untUk adMit spitaL. Lagi besO nganga kaKak tOh...heheheh.

Umah enSik ni 2 tinGkat kOt sbb member tiHa yG bercerita ni caKap paStu naiK ataS maSuk biLiK yG hiaSannya sebiJik caM spitaL...katiL 6 biji, sarung pOn sarunG caM spitaL nye tOh...aDa side drawer lagiKk...tp nye xdeK sape pOn yG aDa ataS katiL tOh. SO, kaKaK meMber tiHa ni pOn dudUk ler katiL yG paLinG dekat ngan pintu. Dengan Segera enSik ni taK di caKap pLak "eh eh kaKk. jangan dOk situ..aDe oranG..." sambiL membetuLkan sesuatu maCaM nurSe paSanG air drip tuH...meLompat jap akaK tuh...erKk...!!!

KendiaNnya, enSik tu tunJuk le katiL kat aKak tuh. peHtu, KaKaK tuh pOn duduK. Ntah apa paStu, enSik tOh sOh kaKak tOh nganGa...diaNya buat gaYa mCm tariK sesuatu dariK muLut aKaK tOh dan aLhaMduLiLLah..sehinGGa sekaranG buSunG tOh dah Xde...

CaM kaGuM dengaR citer member SeopiS tiHa nih. baLiK tiHa citer kat papa Joe. papa joe caKap..tu dOkter buNian tU...erKK..!!!

Apa pOn, seMuanya dengan kuaSa ALLAH jua. Kita hanya beruSaha. paSaL kaKaK seopiS yG aDa jin tuMpanG tOh xtau dah kiSah dia sbb dia berSaRa awaL..xLarat dah katernya. tapi paDa kawan2 kOt2 ler ada penyakit serupa atau sewaktu dengan nya naK cuba2 dengan enSik ni taKdi, tiHa aDe nO.teL dia, pM ler okay....adiOSs...