ini bLoG saya puNya....

Foto saya

GuMbiRa seMeNjaK meNjadiK maMa...dan sedia untuK menjaDiK maMa...lagiK...hehe...

Jumaat, 29 Jun 2012

Indahnye hari esok.....

indah ke?

err..assalamualaikum...heheh

yg sOnOk nye esOk....chOtii...tu je...hehehe

Khamis, 28 Jun 2012

demam....

assalamualaikum...

biasanya...anak2 yang kurang antibodi...tu selalu demam/batuk/seseme....tp kali ni...mama nye antibodi plak yang lemah...huhuhuhu...bebaru ni shifa/wafiy demam & seseme....skrg berjangkit kat mama...tp yg kelako nye...anak2 demam seseme pon melonCat sanen sinin...tp mama nye melepek tarak hinGat....nak taip surat/laporan ni pun dah tak larat nak pikir...isk!

tp kali ni teruk juga kena...sbb beserta dengan sakit kepala...hari ni dah hari ketiga dah...panadol/actifast/soluble sme xjalan...huhuhuhuhu....!!! bila jarang2 kena sakit...baru sikit cani dah rasa cam DERITA sesangat.....isk isk!

Khamis, 21 Jun 2012

Ni la si kudunG sayerr.....

si kudung sayerr....
lum ada nama lagi......masih memikiO laGi pe kenaMa yanG sesuweii....hehehhe....kaki belakang yang kudung xdapat nak amek gambO ::: xsanggup ::: hehehe....cane pun comey kan? kan? ;D

Rabu, 20 Jun 2012

tukar2 paGe bLoG....

yihaaaaa....hehehe

bila bole tukar deSiGN ni maKnanye free sesanGat ler nih...tetaMbah laK teNet riSda ni yanG ni je le bole maSOk yanG leN diharaMkan.....lagi ler gataiii tanGan ubah sanen sinin....so munGkin ada yanG xdapat maSOk sbb tiha tuKau bloG address (sebabnya bila nak ajak kenGkawan surfing payah pLak blog add lama tOh nak disebot...)

so, ni le yanG terkini darikk sayer....hihihihi

tambaH laGi ahLi keLuaRga.... ;D

aSSaLaMuaLaiKum....

saspen kan....? hahahhahahah....memanG tiHa terinGin sangat taMbah laGi biLanGan anaK tp bukan lOm reZeki...'kontrol' rezeki....papa jOe kata, tunGGu ler wafiy besOr sket...umO dua tiga tawOn sOk, kaLu dikurniakan Allah rezeki tiMe tOh...aDa ler 'adik' kepada wafiy plak... huhuhuhu....wafiy laGi 2bulaN geNap 2 tawOn...tp caKap pOn bahaSa jerMan laGi...oranG jeRman pOn xpaham apa dia ndak...hahahhaha....!!! dah tOh caNe nak beraDik pLak....huhuhuhu...

jaDi sebeLuM tOh kitOranG taMbah ahLi keLuaRga juGa tp hat ni laaa....hehehhe

tompok dan anak2nye...

duLu tiHa pernah beLa 23 ekor kuCinG tp sejak2 pinDah uMah baru kucinG2 tOh tak bawak dan diaekOr bawak diri maSinG2 ntah ke mana....yanG ni tak termaSok daLaM 23 ekor toH....yanG ni makCik kat opiS ni baGi, sbb dia kuranG sket nak bela kucinG, umah dia banyak hamster...

terGerak tiHa nak beLa...sbb makcik kek opiS nih dok sebut salah sekor (drpd 4 ekor) anak kucing ni, kaki belakangnye kena makan dek binatang len...maknenya, anak kucing tOh kudung kakinya....maSa tiHa bawak balik....kaki anak kucing tOh dah benGkak mcm xdek harapan dah....tp berkat ke'doktor'an papa joe merawat kaki anak kucing tOh, aLhamduLiLLah dengan izin Allah swt. dari luka bengkak berulat kaki kucing tu..la ni elok dah...lukanya dah kering pun...tp kitorang stiLL sapu ubat.  Tunggu je ler panjang mana nyawa anak kucing tOh....

makcik kek opis ni cakap anak dia soh anto klinik...ingatkan soh cuci luka kawan tu...upe2nya dia soh injek bg mati sbb kesian cane binatang tu nak teruskan idop keadaan camtu...tu sbbnya tiHa kata xpe kasi tiHa ler bela, bior le mati secara natural dari mati dibunuh. panjang pendek umO kucing toh ketentuan Ilahi. tiHa tak sampai ati...bior le tiHa bela....

tompok ni antara kucing yang baik mcm kucing tiHa dulu bulat namanye...dia tak berak merata...tak asah kuku sesuka ati...dan manja ya rabbi...teman sepermainan shifa wafiy nih....hehehhe....

yang kaler putih tOh dah ada orang kat opis ni gak ndak ndak...so tinGGai ler deme 4beranak ngan tiHa nnt...okay la tu kan....

Isnin, 18 Jun 2012

bila nak reda niii....?

assalamualaikum....

kali ni pepagi tiHa nak upDate....walau pOn xde pe naK diupDatekan...

setakat jerebu kat KL ni raSanyer sume tahu...tp ni pun kira okay syukur alhamdulillah sbb hujan pagi semalam...jerebu pun reda dah...tp keje tiHa ni bila nak reda??? uWAaaaaaaa......

road tOur Koir ni lum aBiS lagi....hari ni petang raptai kat KKLW esok functiOnnye...paSni naK kena ke JohOr pLak utK Pesta Sukan RISDA......harap2 bulan pOse sOk kuranG sket xtvt.....huhuhuhu...

xtvt pOya2 lum ada ranCanGan laGi tetaMbah plak sejak2 gaji dah kena pOtonG utk pinjaman peruMahan tOh laGi ler SESAKK...hiSk! jalan2 cari makan pOn xdapek nih....jalan2 cari paSal buLeh laaa...uwaaaa...!!!

Isnin, 11 Jun 2012

Bila dah jemu sgt....

Balik ke KL dari kg papa dia kat beruas....boring dah...!!!

selesa ke agak nye ek? hahahhaha...!!!
Ni baru balik kg....ce korang bayangkan plak...perjalanan kitorang ke Terengganu hari tuh...huhuhuhuhu

Sabtu, 9 Jun 2012

suMpah takLupa....

aSSaLamuaLaiKummm... :D

iye...baru nak update....mcm dh melupakan blog je ek? oh..tidaK...!!! hahahahha....... bukan pe, bz rounD the worLD laaa....selain berchOti...tiHa bz kOir sanen sinin....dah mCm artiS buat roaDtOur pLak...hahahahha..!!! so xsOmpeK deN naK update...akan tetapi tiHa sempat jengah2 blog koranG...cume taK komen je... ;D

so, memalam ni, tiHa naK menGabaDikan gambOr perchOtiaN ku ke Kuala terenGGAnu dulu... ;D (mata mengantuk nih) tp ni je le timenye...kalu buat waktu siang kang shifa wafiy je yg tolong update...heheheh....

ANTARA XTVT DI SINUN....

Pijak tanah terengganu, tempat pertama kitorang lawat ialah memorial batu bersurat di kuala berang, pakgad tu ler yang tolong beri penerangan berkenaan maksud tulisan batu bersurat tu...bagus budak nih...kat sini hanya replika je ek...yang asal ada kat muzium k.terengganu.

pas checkin kat homestay di seberang takir, bawak anak2 gi pantai batu buruk, kebetulan ada kereta kuda yang round xle beso sgt kawasannye, 2xpusing dgn rege RM5/adult, RM3/child - agak mahal dibandingkan dgn kereta kuda kat taman titiwangsa KL hehehe..

pas ber'kuda2an', berdepan dgnnya ada taman kanak2, bior le anak2 bergumbira kat sinun....

hari ke-2, pepagi pas sarapan gi Taman Tamadun Islam, pada korang yang bakal pergi ke KT ni, memanG tiHa rekemen sgt tempat ni, satu usaha gigih Kerajaan Terengganu yang patut diberi pujian. Yuran RM15/adult. kanak2 tak ingat plak. pstt...tempat ni memberi keinsafan pada mamat baju coklat tOh...hahahhahahah..!!!

pose plg menarik sayer....hahahhaha...!! ni dalam replika masjid aqsa palestin...pergh...sebijik drg buat luaran & dalaman, memang cantik...xdpt pegi masjid sebenar, yang replika pun jadikkkkk laaa....

abis di TTI, kitorang cruise pulak sungai KT, tambang RM10/adult. ni pun pengalaman menarik ni dapat mengelilingi pulau2 kecil di sg. KT, siap ada penerangan dr pihak TTI...mabuk sungaiii??? mana ada....hahahhahahahah...!!!

haaa singgah plak muzium KT. tp tiHa xmasuk pun sbb shifa tidO...tunggu kat luO je..uhuk..!!

mesti korang ingat ni shah alam icity kan....kat KT pun dah ada ler yang oiii....kat sini free je...tepi sungai je drg buat sambil menonton motor roda beso...err berapa roda ek?

hari ke-3 di KT kitorang gi Bukit Puteri, mengah gak tiHa memanjat tanGGa nak naik sinin, mujur ler tiupan hangen laut  ada mengeringkan peluh jantan betina yang kuor hasil memanjat sambil mendukung anak...hehehhe

pose istimewa anak dara sayer.....spek mata baru beli kat pasar payang tu ek...hahahhaha..!!!

ni ler wajah2 keletihan, tengok baju papa Joe dah ghope mandi jek haa....tp pose paling menarik mamat kat belakang tOh, bertalipon sambil merenung laut gitu...hahahhahaha...!!!

ni le crews rombongan ke KT... hehehe...pas ni mana plak ek  kita g??

ada banyak lagi gambo sebenar nye, cam kat TTI tOh kalu le guna kamera ada kodak tOh habeh sekodak...hehehe.... kira hokey ler yek banyak ni pOn....kiranya pueh le ati den merayap kat K.terengganu ni, cumanye frust satu je..........................xdapek gi Kedai Gelas Besar di seberang takir...kedainya tutup plak...huhuhuhuhuhuhu.......