ini bLoG saya puNya....

Foto saya

GuMbiRa seMeNjaK meNjadiK maMa...dan sedia untuK menjaDiK maMa...lagiK...hehe...

Selasa, 31 Januari 2012

Anak2 Mama...

anak-anak mama,
walau tangismu membingitkan telinga,
tawa hilaimu penawar duka,
walau nakalmu menggores hati,
namun manjamu membuai mimpi...

anak-anak mama,
tulus & telus mama menyayangimu,
segunung harapan mama doakan,
lebat bak hujan restu diturunkan,
agar...anak-anak mama
menjadi orang dan bukan binatang.........

anak-anak mama,
belajarlah...terokalah...\
moga-moga kaya hidupmu nak..!!
kaya budi bahasa, kaya ilmu, kaya harta benda...
kaya segalanya....

amin.

Isnin, 30 Januari 2012

cita-cita BESAR anak sayer.....

ni bukan tiHa yg letak dia kat situ......dia yang naik2 je tanGGa terus paNjat teMpat dreBar...hehehe..
layannnnnn.....

berLaLu lah sudah Januari 2012......

SaLam aLLz...

tup tap tup tap...dah di penghuJunG januaRi kan? kejap je plak raSanye.... diaRy tiHa sepanjanG januari ni, 2minGGu MC demam campak...seminGGu bz kat opiS...seminGGu Outstesen...paStu ada cuti raya cina.... pastu ada gi bercuti kat cameron/taiping....kelaS kan?

kita citer paSal rayer cina dulu kay....
rayer cina tak bercuti pOn tp ada sahabat darik kelantan mai bertanDanG laki bini. diOranG sampai hari sabtu pagi....siang rehat2kan badan...malam bantaiiii karoke sampai 3jam...lagu pOn xtau nak nyanyi pe dah tp xpe le kasi can dia lepas gian...hihihihihi....hari ahad dioranG berpOya2 kat sOgO dan kawasan sewaktu dengan nya dari paGi sampai ke petanG....malam gi umah pakngah kat lanGat......hari isnin? ni part paling best...berpOya2 kat umah je...hahahhaha..!!! xtau dah nak gi mana...lg pOn bertawOn diorang dok kL sebelum ni xheran sangat dah apa yg ada kat kL kan..kan? hehehe... pastu petang nak le gi ampang pOint...tutup kO..!!! dah tu try nasib gi aXis kot bukak...okay laaa bukaak...pastu gi lepak kat ne nak tau...hihihi...kat TUTTI FRUITI......kelas mak kan?

100gm rm5.30...cane le koranG leh lepak kat situ...memanG bukan standard tiHa lerrr....member tiHa tOh amek 2 manGkuk kena RM46....mujur tiha amek dah agak2 laaa tengok rege camtu kan...so kena RM8...tp sekadar nak merasa kan...sok2 xde le xreti lanGsunG kan...heheheh..... kaLu banyak duit sOk leh la gi....sekaranG ekOnOmi aGaK teraNCaM nih xmaMpu le nak selalu2 gi situ........

pastu malamnye lepak kedai makan konon nak tunGGu gi danau kOta....sekali ceh...!!! lupa bawak pempeS...wafiy sudah bOcOr...balik gak umah...!!! dah sampai umah paham2 je le...memanG xpegi dah ler danau kota nye....pagi2 sok plak diOranG balik dah...huhuhuh....bila lagi ler dapat jupe kan...?

**************************************
tu cite rayer cine...ni cite gi outstesen ke gopenG...ada function nak kOir....papa joe dah keje kat bangi ni payah sket nak soh dia amek cuti, lagi pOn jumaat 27hb tu memanG dah janji soh dia amek cuti nak gi Cameron highland dengan famili+mak+bapak+adik.... nak gi gopengnye 25hb....so anak2 kena bawak sekali, smpai gopeng mintak tolong opah n tokwan datang amek....tp 25hb tu sampai kena pektis dulu. ni tiHa lupa timbang...rasa2nye ada la turun 5kg...udah jenOh berkejar2an dengan anak2 sampai latihan kOir pOn ntah kemana....yg kecik tOh sebOk nak pOmenkan PA system...yG kaKaK sebOk naK rebOt mic pLak...baru mama naik pentaS si aDik main bawah lOri RISDA..bole? aiseh peninG.... memanG kaLi ni laSt la gi outstesen bawak anak2...tak teruRuS lah...!!! kalu kena pegi memanG kena bawa papa joe... kalu papa joe xleh pegi...mama pOn tak pegi ler...xlarat la wehhh.....!!!! malam tidO kat umah ipOh...mak mentua pOn peninG xreti nak cara kan....berebOt dua2 nak beriba.....xlaku pujuk dek opah n tokwan....sorang menangis...sorang lagi sambung.....udah macam kembOr plak dah....rasa nak letak jawatan je plak...hahahhahaha...!!! time balik dr gopeng ke kL tumpanG kete member, tiHa raSa driver kOnfeM streSS....si adik mengamOk2 ntah apa ndak nye....umpan cikedis ke..gula2 ke...hape ke sume xjadi.... alahaiii anak omak..sorry ler nurul (driver)....

******************************
letih di gopeng xabis lagi...sampai pOn dekat kul7mlm kat umah.....dah nak ke sentuL plak sebab esoknye nak konvoi gi cameron highland plak....dah lama pOn tak cOti2 ngan mak bapak kan...alhamdulillah hari jumaat tu memanG cuaCa terbaeKK.....cumenya, jem ceKk oiii kat bukit nun...ramai lak yg cOti2 kat situ...adeh.....tp merasa ler nak mamam strawberry coklat...sedap..lenkali leh beli lagi.....cakap pasal strawberry ada 1 tempat tu jual sepeket RM7, 3 RM20 tp mak cakap jum gi beli kat kebun dia, siap leh petik lagi..ni mahal...ikut je le kan...sekali...dah pegi 2,3 tempat sume berbelas ringgit..hambek kO..!! si shifa dah bising strawberry strawberry....beli gak ler mahal pOn...hahahaha...!!! kitorang xtido kat cameron pun...penOh sehh...so kitorang turun ke taiping....dah booking homestay...umah setingkat. homestay insyirah...cantek umah dia....sesuai untuk pegi berkeluarga ramai....nanti tiha upload gambo yek... malam gi makan je pastu tido sbb sok2 pagi nak gi BUKIT LARUT naik landrover ko.....sampai sana...kaciWa...!!! tiket abiS...kalu nak naik gak jalan kaki..huWaaa..!!! tp pakcik kat situ pujuk dengan mengajo kitorang camera trick...niCe..terubat jiwa...hahaha....tp xdapat nak upload sbb lum transfer lagi....tunGGu tau hehehe... petang kitorang gi zOO walau pun hujan......saja ler nak bawak anak2 bersuka ria mengenal binatang kan....memacam kitorang wat bergambO ala2 camera trick....hihihihih... esok nye balik le nak cari pe lagi..kat taiping apa je mende menarik kan....so perjalanan cOti2 kali ni tak berapa menjadi...so kitorang nak repeat lagi nanti....tunGGu la maSa sesOai sOk..mmg nak gi choti2 lagi...hehehe......

Khamis, 19 Januari 2012

Kalau takut dilambunG oMbak janGan beruMah di tepi paNtaii....

perghhh...!!! tajOk je dah geMpaK kan...tp nye xrelevan kOt dgn apa yG tiHa naK cerita kali ni...hahahha...!!!!

and of coz nak stOry paSaL famiLy.....start with ::::

Papa Joe
Kesian dia, demi keluarga dia bekerja 9pg-9mlm. mOOd nak bergurau senda pOn dah merunDuM. dia penat...!! tambah2 travel dr ampang ke keramat pastu ke banGi hari2...meletihkan.  Semalam terpaksa OT sampai pukul12mlm. hmm...1pg baru sampai rumah. paGi tadi tiHa tengOk dia tidO...ish..kesian sgt2 nak kejut...nampak naw letih nye...............maSa dgn anak2 pun terhad.  Mujurnya, anak2 tak meraGam tak jupe papa nye sangat...ye lah papa balik time diorang dah tido. paGi2 plak tak dan sejam pOn bermesra dgn papa... isk..!!!

Shifa
Biasanya dia tido bawah ketiak papa. dah beberapa malam ni papa plak balik lambat. kakak selalu gak tanya, papa mana? mama jawab...papa kan dah pesan kat kakak papa gi work...balik lambat kan? kakak angguk je. paham ke tak, taktau ler tu.....kesian gak kat kakak, sbb bila tido ngan mama, mama membelakangkan dia, sbb mama susukan adik. bila adik dah tido baru mama pelok kakak. (time taip ni termenitis plak ayOr mata)

Wafiy
Tok wen dia panGGiL dia ni buLLDoZer... jalan xdek sempadan...redah jek. So yanG ni xdek perasaan... papa xdek ke..kakak xdek ke...mama xdek ke...janji dia buat apa yg dia nak...smlm pagar yg papa buat bagi budak2 xmasok dapOr tercabOt....!!! aduyaiiiii.....ayOr teh yg dalam nye penOh dgn biSkut diciCah, kapet yG minOm.....kOtaK yg beriSi kasOt2 laMa papa letak bawah aquariUm dipunGGah, yG kakak siap pakai walaupOn sebelah kasOt lain2...yG adiK lapOr kOt..kaSOt dimakannya...jadi taLipOn pOn ye juGak....hmmph..!!!

MaMa
peninG paLer...susah upenye bila papa xdek. walaupOn kena berdiKari tp alanGkah baGuSnye kaLu papa aDa....xdapat bayanGkan kaLu penDek jOdOh....ish..xmO bayanGkan.....!!!

raya ciNe ni Sahabat jaOh naK datanG....xdek preparatiOn pOn...terima la seaDanya....tp paS raya cina aDa funCtiOn kat gOpenG...isK..!!! kena bawaK anaK2 ler udah papanye keje sampai maLam naK tinGGaL mana pLak...? laGipOn mama memanG peSen xleh renGGanG ngan anaK...kurSuS pOn mama bawak ini kan pLak aDa funCtiOn....untunGnye prOgraM kaLi ni buat dekat dengan kaMpunG opah nya...so tiMe funCtion sOk mama mintaK toLonG opah datanG aMek budak2......

takat hari ni....boleh bertahan laGi laa....dan terpaKsa bertahan la walau cemana pOn......!!! harap tiHa teruS kuat menGhadapi duGaan...amiN...

Rabu, 18 Januari 2012

sentuHan jiwa bLoG kenGkawaN.....

salaMuaLaiKK...

hari ni tiHa rOnDa bLoG kenGkawaN....seCara puratanya banyaK yG menyeNtuH jiwa.....dan secara proratanye juga berkiSarkan anak2 n famiLy.....baguih juGa ek berbLoG nih...dapat gaK kita taU apa yG keMbanG daLaM kehidupaN kenGkawannn...taK kira la dari segi fiziKaL or MentaL....

tiHa pLak...xtaU laGi naK cerita apa tetaMbah biLa naiK keje ni kann agaK jaranG laa dapat berbLoG seminGGu tu ada laa dalaM 2,3x tu pOn xtentu...naK cerita kan pOn raSe cam dah baSi...maSa hOt hOt xseMpat naK berbLoG....kaLu tiMe maLaM memanG xdapeK..nanti anaK2 tiHa yG lebey berbLoG dari tiHa...taMbah2 si wafiY bukaN setaKat naK berinternet...bermenjaHanaMkan ada...hihihiihihi

maKa aLkiSah sbb xtau naK stOry mOry sanGat jaDi rOunD the wOrLd baca stOry kenGkawan uDah...tu yG tersenyOm2 sOranG2 ngaDap pC tOh heheheh....biLa baCa bLoG koranG ni sebenarnya life kOranG xjaOh beza ngan life tiHa skrg....dan ada gaK raGaM anaK kOranG saMa je cam anaK tiHa...hehehe..... apa pOn thanx la kpd pencipta internet nih....boleh gaK tiHa tau xtvt kenGkawan walaupOn xdapat berjuMpe...kan...kan..?

Isnin, 16 Januari 2012

syuKur aLhaMduLiLLah, tq kenGkawan...!!!

u aLLz...

td lupa naK stOry paSaL anak tiHa yg kaKak tu ler...kan hari tu dah tanya2 koranG paSaL probLem si kaKak ni tetiba pLak tukO kareKter....alhamdulillah....dia dah okay kembali sepertinya yg dulu.....

tp tiha tak lah consuLt ngan mana2 doktor...dia elok sendiri....tp...dlm pada tiha tanya hari tu tu, ada la sorang makcik kat area rumah tiHa ni kata...cuba selawat nabi dan baca ayat kursi sambil usap2 kepala dia masa dia tidO...baca tiap2 malam walaupOn dia dah okay...dan alhamdulillah...shifa dah beCok seperti sedia kala......

ni tiHa try upload gelagat dia 2bradik yek...!!

video

jaGa2 kuDa kat titiwanGsa >> wafiy dah kenaa...huhuhuhu

saLam my frenzzza....

hari ni first day maK naik keje untuk tahuN 2012 ni tau...kelaSS kan...hehehe.... sapa kata kaLu dah cuti laMa nanti malaS nak g keje...? maK tak pOn... (hahahahha) hari ni siap banGun awaL...maSak untuk bawaK bekaL hOkeyy....paGi maK buat cuCur biLiS....tenGahari laUk saRdin, sayur n ikan gOrenG....haaaa....hehehe (buat sarDin pOn je naK ekSen kan...)

aKaN tetapi buKan lah cerita beKaL or naiK keje yG maK naK citer paGi ni......maK naK citer paSaL anaK2 maK yG bertuaH laGi menGkaGuMkan...ehekS...

Sabtu >>> maK pegi taman titiwanGsa...kunun naK bawak anaK2 rerOnda naik kuDa...araKian maka menjaDilah prOgraM pertaMa iaitu naiK kereta kuDa.....prOgraM keDua naK kasi anaK2 tunGGanG kuDa ler...tp nye dah beli tiket diOranG rehat aSar ler pLak.....udah tu menunGGu ler jap katanya nak rehat 1/2jam.....sesambiL menunGGu tu papa joe bawak ler wafiy rOunD kanDanG kuDa naK kenaLkan kuDa kat anak ler tu...konon....dah 2,3 rounD...mama bOrinG duduk2...mama pOn rounD gak ler bawa shifa puLak....kat kanDang kuda tu dia siap boh naMa kuda lagi...ada nama Perdana, Jebat, Damak, Wira, wanGsa...ha tanG wanGsa tu....dah le besO..yG mama lak jaKun...Papa besOnye kuDa nih...yG papa pOn bawa ler wafiy (berdukung) nengOk si wanGsa ni... tak sempat apa weh...wanGsa ni Gigit perOt wafiy....caye taK? meraOnG ler kawan...bukan biru muka wafiy...biru muka mama nye nih haaa....panik seyyy...!!!!

apa inGat papa joe tak panik ke...? mujur nye kuDa tu gigit bukan gigit menyeranG sbb xde ler berdarah2 si wafiy...luka2 lebam je gitu..raSanya kuda tu sOnDOl gigit2 manja...err..boleh? raSanye kuDa tOh ske bau coKlat kat wafiy kot...ntaH ler tp nye xlah luka daSat kat perOt wafiy tuh....moral of the story....walau pOn kuda tOh boleh ditunGGanG2 maCam jinaK je tp kena berhati2 gak....tOh seb bek ler xteruk...teruk kaLU???

Khamis, 12 Januari 2012

teka berapa kilo turun...???

assalamualaikum....

petang semalam adala dlm 1/2jam tiHa berjaya mengayOh beSkaL baru....perghh...dah lama xberbaSikal dengan xreti tukaU gear nye...nak naik bukit tiHa tukau ke gear 7 xke krem kaki cenggituh...hahahah..!!! ala korang pOn bukan tau pOn kannn....?? kann..?? hihihihi

mujurnya xdek sakit2 badan laa malam tadi...kalu ada kena tazkirah la tiHa dgn papa joe...hihihi...dah nak start keje baru nak berbaSikal...masa awal2 mC hari tu xmO puLak kayuh....kalu tak dah tentu2 naik keje minGGu depan kawan2 opiS terkejut tengOk aiii sLiM tauu...hahahaha..!!!

hari ni nak kayuh2 ceria laGikk....paSni koranG teka berapa kiLo berat tiHa turuN kay...nanti tiHa kaSik hadiah...hehehe....xnak? xnak sudaaaa.....hahahahah...!!!

Rabu, 11 Januari 2012

kelaSSs maK....awWw....!!

SalaM GenG....

wahh kelaSS mak hari ni tau....dah borinG2 aseK dok umah je hari ni maK decide nak g rerOnDa....windOw shoppinG....xpe..maK nye chic pOx dah kerinG dah....pakai inner lenGan panjanG tOh oranG xpaSan doo maK ni berpenyakit...ehekS...!!!

sekaLi dah siap2 baru maK tinGat......aduyaiiii...kete papa joe bawak ler dah dia yg anto anak2 gi taSka..... hanCur LuLuh jiwa lara aiii ingat nak berwindOw shoppinG....uhuK...!!! akan tetapi.....baSikal yanG dapat cabOtan bertuah tu kan aDo..hehehe...(betOii ke maK nak kayuh beSkal nih...?????) lama maK menOnG nengOk beSkaL bertuaH tOo....maK beluM raSmi pOn lagii...huhuhuhu...betOiii ke naK berwindOw shOppinG dengan beSkal nih.....kanG naK taMbat mana pLak beSkal maK tu kanG.....errr.....

sekaLi laGi maK terinGat sesuatu....mOtO papa jOe kan aDa...aiSeh...watpe penat2 kayOh beSkaL...heheheh....akan tetapi....(apa lak lagi yek) laSt maK bawak motO tawOn 2003 sebab tiMe tu maK juaL mOtO naK beli kete nye paSal...masih maMpu kah maK menjaDi minah reMpit sekali lagi...?? jeng....jeng....jeng......

berkat doa dan kalimah la ila ha illallah........sementelah hampir 8 tawOn tak berempit...hari ni 11 Januari 2012, maK bawaK mOtO kO...!!! kelaS maK..jah...!!! maK taK lupa lagi cara2 naK peGanG handLe...tukar gear...brake kaki...hihihihi....yanG bertaMbah keLLeSSs....ada roaD blocK kO..!! maK selaMba je le laLu dengaN memaniSkan muKa walaupOn berchic pOx...ni orang xtau sbb xreti beza jerawat ke chic pOx kan....hehehe.... agaKnya sbb terlalu maniS muka maK ni kaN...pOliS xtahan pOn....lega... tiMe tu terinGat ke leSen and road tax...ye tak ye ek..road tax kat mana??? puh..seb bek polis xtahan......

niat di Hati nak beli baranG mekap...naK tempeK kat muka cover sket bekaS2 chic pOx ni...boleh? hihihihi dah usha2 dah miSS roSe dgn romantic color.... jenama camtu je le yg mampu pOn...nak beli maybelline ke loreal ke simplyct ke xberapa nak mampu kan...hehehe....so, dah ushar tOh geram je nak beli...niat tadi nak windOw2 jee...ish..ish...ish..... 'ter'beli gak...adesh.....!!! xkuat iman tOl arrr....

dah tOh nye lapO plak perOt tp berlagak xmO naSi ke hape ke....sO apa yanG maK mamaM?? wafel kO.. periSa capucinO+peanut...kaLu bawak kete td memanG xdan sampai umah dah abiS....jadi sambiL bertenet ni maK maM wafel dengan pOkka vanila....berlagaK kan maK nih..? hihihihi....

kay ler....penat sudaaa....jap gi nak try mekap baru maK....keleSS maK kan...hihihih..!!!

fileM kiter cerMin kiter....hmm....

2 minGGu beb doK kat uMah, selaiN bertenet depaN pC nih...aKtiviTi semaSA dah tentu2 ler LayaN tV... dari dRaMa MeLaYu, ciNa, taMiL, Korea, phiLipiNa...indOneSia perghh...doK depaN tV je dah rOunD the wOrLd dah tiHa nih...hehehehe....xyah susaH2 naK bOOkinG tiKet airaSia dah...meraSa dah rOunD the wOrLd haa...caKap je mana..mexicO? neW yOrK? laS veGaS? afrika...suMe tiHa gi dah, tempat duduK beSt dariK 1st cLaSS lagik gitu...and its end up with 1 conCLuSiOn.................PHD..!!! epp...bukan pizza hut delivery...tp penOh haSad denGki....caya taK?

beLum laGi ler tiHa tertengOk citer yG xdeK pHD nih.....tp kenapa yeK kita maSih belum laGik ameK iKtibar dariK cerita yG cuba diSaMpaiKan oleh produser2 draMa/filem nih.....atau pOn sbb maSa kita banyak di opiS kita tak tengOk citer2 kat tV? tp citer pHD ni bukan waktu siang je tau...malam pOn melaMbak....

pHd ni, kalu kat opiS tiHa nih...dari sebesar2 perkara sampailah sekUman2 menDa...tu pun nak di pHD kan...bila tengOk citer2 kat tV xkeSah la negara mana muSti berkaitan denGan pHD. jadi buat tiHa terpK memanG betOii ler fiLeM kiter cerMin kiter....xleh lari dari pHd ni cumanya cara kita nak tanganinye....hmm...tul tak?

Selasa, 10 Januari 2012

frenz...i need advice pls.......

salam u allz,

kali ni tiha memerlukan khidmat nasihat korang....anak2 korang besO sket dari anak tiHa so, korang musti lagi experience daripada tiHa n who knows korang pOn penah experience kes cam tiHa nih...apa yg korang buat ek? Its about shifa.....

dulu, shifa seorang yg aktif dan ceria...mulut pot pet memanjang...sampai mama pun runsing...skrg mama lagi runsing, sbb shifa dah bertukar karekter...banyak diam plak...sepatah tanya, sepatah le jawab kadang2 xjawab pon....try tanya teacher dia kat taska, teacher dia kata ok je cuma nya kadang2 tak berapa fokus n menung...eh eh nape yek? kat rumah lak cembeng, adik kacau sket nangis....jatuh sket nangis....

hari tu, papa joe bawak anak2 gi kolam KLCC..kalu sblm ni excited kenmain lagi...tp hari tu..xmau mandi pOn...ada gak dia kata nak naik keretapi...mama bawak naik LRT tp dia cam tak excited pun...duduk dlm LRT pon diam2 je tak excited pun....huhuhuhuhu.....

consult dgn ticer dia, ticer dia kata ni perubahan normal kanak2 yg nak meningkat umur...cam shifa bulan 3 ni genap 3 tahun, errr ye ke? guys...any advice...?

Isnin, 9 Januari 2012

pOx bukaN haLanGan berbLoG kan...?

salam geng....

bila dh lama cuti...srOnOk pLak...cam malas dah nak gi keje...dok umah jadi suri rumah pOn caM besh gaK...tp tiap2 bulan gaji mahsyuK jek kan......

dah lama tak citer pasal papa joe...pasal tempat keje dia dah bangkrap tu...well, skrg ni UTUSAN ambil alih DAWAMA....and sbg kampeni yg baru nak bangkit semula, gaji2 pekerja dipotong 15%.....dah le gaji yg ada ni pOn xberapa nak cukup...kena potong pulak...tp syukur alhamdulillah..ada juga daripada xde langsungkan...???

skrg ni bukan senang nak dapat keje, and tiHa bersyukur juga papa joe masih bekerja kat sinun walaupOn terpaksa ikat perut sket....kat situ sabtu ahad cuti dan fix time office hour 9am - 6pm. apa lagi yang nak dirungutkan....dari keje2 dia yang penah buat sebelum nih, sabtu ahad pOn belum tentu cuti...keje pon sampai malam, penah dia balik anak dah tido, dan pegi keje belum smpat anak bangun, huh...xde quality time ngan anak pOn...dengan maK lagi ler...hihihihihi........

so, antara ujian dan dugaan ALLAH ni, tiHa redha dan bersyukur, sesunGGuhnya ALLAH masih memberi perhatian kepada hamba-Nya ini.........

Jumaat, 6 Januari 2012

try tukaU2 design lagiKK....

ingatkan senang.....kOt la dlm masa sejam dua setel laaa....skali berjam2 dpn pc naik lengOh segala xgak pueh hati lagi.....ni nak kul5 dah..nak gi amek my little prince & princess lagik...esok bdk2 ada kat umah xdek harapan laa nak godek lagik...tunggu isnin plak laa...so setakat ni je le mampu buat masa ini....janji korang boleh baca udah....kan?

Khamis, 5 Januari 2012

chOti yG yG menGGaruKannn.....huhuhuhu...!!!

salam aLLz..harap2 kOranG sehat le yek...tiHa? huhuhuhuhu kena chic pOx laaaa....

nak digaru takut pecah ayOr pOx tOh... tak digaru renYaMnye ya ALLAH...tuhan aJe yG taU...ni berchOti le dok uMah saMbiL menGGaru....raMai dah peSan manDi dauN baMbu ler...minOm ayOr kelapa le...tp setakat ni satu pOn tak buat laGi...nak kaSi relex dulu...skrG ni kepaLa pOn aDa puSinG...makaN pOn tak berapa naK laLu...aDa caN turuN berat baDan ginih....ihikS..!!

riSau janGkit kat anaK2 je....tetaMbah wafiy tOh maSih laGi nyuSu baDan...semaLaM pektiS tidO xyah nyuSu baDan... mengamOk ler diaa....ni naSib2 ler...kaLu kuat antibOdi si wafiy...xkena la dia...kaLu iDak...kena la tiHa sambOnG chOti pLak jaGa dia.....kalu dah kena chic pOx xley antO taSka....terpaKsa laa chOti...tp minta jaUh ler...biOr le anak2 mama sehat walafiaaattt..........

okay la allz....kaLu koranG ada petua nak ilanG kan parut chic pox ni, rajin2 le komen yeK....tq aLLz babaiii