ini bLoG saya puNya....

Foto saya

GuMbiRa seMeNjaK meNjadiK maMa...dan sedia untuK menjaDiK maMa...lagiK...hehe...

Khamis, 29 September 2011

buLan yanG menGGeMbiRakan........

aSSaLaMuaLaiKum sahabat2kuzz....

kOranG dapat ke buat pOSe 6? tiHa haMpeh jeK xdapat sbb beraya sakan...hehehe...tp ni ada paSanG niat nak pOse gak ni...pOSe Sunat bulan zuLkaeDah pLak..boleh? hehehe.....

semenjaK dua menJak ni, ekOnoMi keLuaRga aGak merunDuM, ye la dengan papa Joe yG beLuM2 dapat keje lain nih, akan tetapi, DAWAMA yang dah tutup tu, maSih lagi memerlukan khiDmat stOrekeeper untOk meLiCiNkan buku2 yanG maSih berbaKi. So, papa joe pOn dapat gaji penOh (xtolak kwsp) - ber 'cheque' gitu - tiMe dapat gaji pOn lebey kuranG caM keraJaan... -okay la ni tp xtau la bulan bila dia betul2 benti dawama dah kata dawama nak kontrak pulak lagi 2 bulan untuk abiskan stOk. tp kebanyakan aset dalam dawama tu dah kena jual dah....

walau bagaimanapOn, ada beberapa perKara yanG menGGembirakan....tp tiHa xmO citer kat sini lagiKK...hehehe...SURRRPRISEEE.....!!!

p/s hehehe...geraM jek baca enDing entry kali nikan....hahahhahahaha....!!!

Isnin, 26 September 2011

aduyaiiii anak maMa.....

saLaM aLLzzzz....

bz le skang nih....heheheh...bz gi OpeN hOuSe....dah seminGGu dapOr tak beraSap sbb dapat MaM free...huhuhuhu.....xberani dah nak timbanG berat nih...berat pOn berat laaa janji perOt kenyanGG...hahahhaha...!!!

ni naK citer paSaL shiFa yanG mama tenGah train dia untuK xyah pakai peMpeS dah.... hari ahaD tOh dengaN segaLa hOrMat nya jaDi hari pertaMa shiFa xpakai peMpeS...tp yG taK taHan nye xDaN 1/2jaM pON..percObaaN GAGAL...hahahhaha...!!!

MaMa     : Hari ni xyah pakai pempes tau...kakak nak berak, nak kencing gi bilik air...tu mama dah beli jamban baru untuk kakak...ok?

Shifa        : ok.... (selanG 5min)

Mama      : kakak nak kencing ke?

Shifa        : (geleng kepala) - selang 5min lagi...

MaMa      : kakak nak kencing ke berak ke cakap tau....

Shifa         : (angguk kepala je..) - selang 5 min peh tu...tanpa jemu mama tanya lagi...

MaMa      : kakak, nak kencing ke?

Shifa         : taknak....( sambil main anak patung dia...)

paStu tengah siap2 nak kuOr, mama tanya shifa nak pakai pempes tak? dia jawap taknak...kang nak kencing bagi tau eh...shifa cakap ok...tp dia punya ok tu abis seluar basah...

MaMa      : laa kakak..kan mama cakap nak kencing bagitau.....

Shifa         : dia jawab..... "mama, kakak dah kencing..........."

Mama tepOk dahi...dah kencing baru cakap....aduyaiiii anak mamaaa......

Selasa, 20 September 2011

selesai sudaaa interview KuSSs semanGat...

paGi taDi attenD interview SPA....dari kuOr biLik lagi dOk baCa raBBiSh raHli...perOt raSa memuLas2... biaSa loCenG jam kuL5paGi...susah benO nak banGun...paGi ni..tiHa yG loCenGkan jaM...ahhahaha..!!! maSa gi interview riSda duLu xde la raSa cenGGiniK nye nervOs...hari ni nye interview haLamak...len mCm pLak risO nye...

sampai paGi td kul7.30 kat puSat teMuduGa SPA, jalan cenderasari....tengOk2 dah ada 3,4 oranG dah calon yg saMpai...ade laa yanG kenai2 jupe maSa PAC itu hari....kul8.05min dia dh panGGil soh daftar kat tingkat2... entah cane...tiHa lak oranG firSt yanG bagi surat panGGilan...maKnanye...giLiran tiHa ler yanG pertaMa kena interview kanG...siap bagi nO. lagi caM kiter amek kat pOst opiS tOh...heheh...

dah selesai daftar...tunGGu pLak kat biLIK A...ni cam kita nak jupe doktor kat klinik plak...hehehe....sembang2 dengan calon2 lain diOrang pON hebat2 gak..dari kementerian penerangan sendiri pOn ada...gred 38 and 32 tOh...bukan calang2...

pehtu no. tiHa..101...dipanGGiL maka dengan penOh kesOpaNan tiHa masOK ::::::::::

antara soalan2 yanG maSih tiHa ingat yanG ditanYa nye....

1. ceritakan serba sedikit berkenaan diri awak...
2. pekerjaan awak sekarang berbeza dgn jawatan yang dipohon : justifikasi?
3. apa bidang tugas yg awak tahu berkenaan jawatan yang dipohon?
4. apa isu semasa yang awak tahu?
5. jika awak ditugaskan untuk memberi ceramah di Baling, Kedah di mana ahlinya ramai fanatik anuar, apa yg akan awak lakukan?
6. Siapa KSU/TKSU/Ketua2 Jabatan di Kementerian Penerangan?
7. What do you do during your free time?
8.  Kalau awak ditukarkan bagaimana reaksi suami/keluarga?
9. apa kata2 akhir sebelum keluar dari bilik temuduga?

hehehehe...xde le susah sangat kan? tp tiHa dengan konfiden nye xley jawab soklan no 6...hehehe....
ada le soalan2 lain yang berkaitan dia tanya ikut jawapan kita tu....so sebagai orang pertama di interview adalah dalam 30minit dok dalam tu...so by 9am setel dah....huhuhuhu...

kata2 akhirku... ::::::: walaupon saya dapat merasakan ada kekurangan saya semasa temuduga ini, sy masih berharap untuk mendapat jawatan ini dan pohon untuk Y.Bhg Dato' dan puan pertimbangkan.....

:::::::::::::::::::jawapan diOranG::::::::::::::::::::::::: kalu ada rezeki xkemana

inSyaALLAH.....

Isnin, 19 September 2011

InterView lak esOK...S41...huhuhuh....!!!

Minggu lepas lagiK dah apply cuti sebab nak gi interview...try je le kan mana tau tengOk2 je muka tiHa teruS tertanDa luLuS jadik pegawai penerangan, Kementerian Penerangan Komunikasi dan Kebudayaan...hehehe..

Malam tadi dah kecOt perOt memiKirKan paSaL intervieW nih....apa La tiHa naK caKap untuK 'menjual' dirik sendiriK nih...naK bagi oranG iMpreSS buKaNnye senanG...lain oranG lain laa expeCtatiOn nye...huhuhuhu....

sms cerinG...saJa naK dia mOtivaSi tiHa walaupON mOtivaSi dia tOh ala2 katOn spOnGebOb + sinChan sket..hehehe...(xpe...aku jek yg paham)...hahahha...!!! jaDi, apa tujuan nye tiHa pOst kat sinih...?? naK mintaK toLonG kOranG doa2kan...mOga2 tiHa dapat gaK jaDi PEGAWAI akhiRnya....tuH cita2 10tawOn lepaS tOH loM terCapaii...hehehhe.....

mOga2 esOK oranG yG interview tOh taK tanya banyaK sbb tiHa takOt lagi banyaK dia tanya laGi banyaK yG tiHa ngarOt...hehehe..kantOi pLak kanG... k frenz...wiSh me the beSt beSt BeSt of LUCK...!!!

Khamis, 15 September 2011

BeSpreN duLu dan Kini....

Tadi tiHa roUnD the net...nengOk khabO kenGkawan...sinGGah gaK bloG cheMaZ...aDa le mentiOn naMe aii 2,3 kaliKK...hehehe....okay ler tOh...meanS kenaL laGik le dia kat kiter nih....hahahahha...!!!

paStu kat bLoG dia aDer sebOt dalam braCket... (i know what u did laSt suMMer) dan suMpah liLLah... tiHa dah taK hinGat apO bOndO keS nye yanG menyebabkan perhubunGan terputuS tOh...sebab nye...pas-pas kawin, xkira la sapa kawin duLu... kenGkawan maSa beLajar kat UitM dari diploma sampai le degree, even X-BOIFREN pOn...dah tak contact dah.... tetambah lak masing2 sebOk ngan keje memaSing... pehtu dah ada family plak tu....menjaraKkan lagi perhubunGan tOh...except fOr cerinG hehehe...sbb kO kinG of the HeLL...so kena laa konteK sbb naK repOt keaDaan heLL kat KL nih....hahahhahaha...!!!

So, che maZ...if ko maSih inGat lagi periStiwa lamer tOh... buat2 lupa la yeKK....kita tutup story lama kay... aku pOn mintak maaf berkenaan perihal yg dulu tu walaupOn aku tak berapa ingat....dan kemaafan ko tu pOn aku terima memandangkan memang aku tak ingat...hehehe....dan aku pOhOn anDai kita berjuMpa ke nanti...xyah lah ingatkan aku kiSah2 dOLU tu eh.....kita stOry BERITA TERKINI jek...hehehe

tiHa buKan penDenDam...so tiHa taK hinGat yG tiHa wat saLah kat OranG or OranG wat saLah kat tiHa... dan kiter buKan nye seMakin muDe (walaupOn muDe di jiwa...hehehe) dan kita gaK taKKan dapat hidOp seLaManyer...doSe kita ngan ALLAH boleh diseLesaikan antara kita ngan ALLAH...tp doSe seSama manuSia..?? Lu pK la sendiriKK...heheheh

p/s tiHa excited bila dapat jupe/cakap ngan member2 lama caM hani, mazayu yg ada kol baru2 nih...thanx beb masih ingat kat aku....aku appreciate....sgt2....


OpeN opiS...!!!

TawOn ni kat RISDA raSa caM meriaH sesanGat raYer.....dah jaDik caM trenD pLak...seingat2 tiHa maSa awaL2 keje duLu mana ada wat opeN opiS...tp tawOn nih, opeN opiS setiap bahaGian....muJur wat hari Lain2...tu yanG kenyanG maNjanG....duit pOn jiMat...hehehe

ni yanG maSa pOse turuN 4kg...tp tiMe raYer nih naiK pLaK 5kg...cani bukan setakat pOse 6 kena buat...ni kena pOSe 21 nih...hehehe....tak pOn buat jeK pOSe zuLkaeDah pLak...boleh gitu? hehehe

Khamis, 8 September 2011

saje2...

hehe..ni gambO papa joe ngan abang dia... tengah dukung anak memasinG... mak mentua tiHa cakap..memanG sebijk cam papa joe n abang dia masa kecik cengginik ler...adik lagi besO dari abanG...hehehe...

 tu gambO kakak nak nyakat adik...hehehe..adik dah jebik dah tu... ala2 lebai tuh si adik...hahahaha



 kakak motif bergambO camtu nak tunjuK kaSot yeK...hihihii




lebai wafiy ske mende la tuu...hehehe...

Selasa, 6 September 2011

open but cloSe....houSe...! hehe

yOu aLLzz....

xde sape ke nak ajak tiHa gi opeN hOuSe...? hehehe....kOranG buat ke opeN hOuse..? uMah tiHa sentiaSa OpeN....naK datanG gitaU jeK...tiHa opeN kan...hehehe.....

raYer kaLi nih naK rerOnDa pLaK...semaLaM beraYer kat h.lanGat...hari ni naK gi aMpanG taSek... esOk bdr baru aMpanG....luSa beloM tau...tuLat pOn taK tau lagik...tuLit kenDuri kawiN...hMMmm...mcm penOh je jaduaL..heheh...xyah masak dah...iSi je minyaK kete...speaking of kete...heheheh abanG KENari aii roSak daaaaa...ni dOk pinJam kete maK...kete taKleh start pOn...starter kete roSak...aduyaiii...duit laGi...ni yG kena kuMpuL duit rayer bebanyak nih...hahahhahaha....!!!

so kOranG..kaLu ada wat open hOuse roGer2 laa tiHa...inSyaaLLah saMpai aSalkan bukaN open hOuSe kat Kelantan...jaOh tOh naK lanGGar kawaSan....hahahahhahahahha....(gelak jahat kat si dia) hehehhe....

Isnin, 5 September 2011

We r hepi faMiLy...4eva..!! aMinnn...

1 syawal 1432H

Ni gambO raYer pertaMa kat kaMpOnG papa jOe....
teMa tawOn nih..birU...aDik tOh peJaM mater...sbb xLarat maSih deMaM caMpaK..Semoga teruS berbahagia hinGGa ke aKhiR hayat...aMin...

Jumaat, 2 September 2011

DemaM CaMPaK puLaKK...

aSSaLaMuaLaiKum kOranG....

aMaCam rayer? hari ni tiHa keje daaa....okay gaK...tiHa kan pekerJa TERCEMERLANG...hahahahaha rayer kat kg papa Joe 2 hari okay ler..xde le jalan ke mana pOn tunGGu tetaMu datanG je... lagi pOn....wafiy paS kena tOnSiL...keNa deMaM caMpaK pLak dah...deMam caMpaK ruaM nun... dok kaMpunG cuaCa panaS...lagik laa mianG2..(agak nye laa...heheh)

Shifa lom penah kena deMam mcm tu...wafiy lak yg kena dulu...tu yang maMa caM risO2 sket..xreti naK cara kan...tp seb bek balik kG, so, maK mentua ler carakan....bagi minOm ayOr kelapa....paStu manDikan dengan daun bambu...aLhaMduliLLah laa paS dua kali manDi ayO bambu tu, hiLanG sket ruaM2 caMpak tuh....

tiHa xdpt naK upLoad gambO anaK2 berayer nih...henpOn wOSak pLak...paKai nokia lama nih xdek wayar uSB nak sambong ke pC...hMM...so cerita ceriti jek dah le yeKK...

seLaMat berayer u aLLss..

p/s :  luM kira duit rayer anak2 nih....nak plan gi umah sapa lak sabtu ahad nih....hahahahahhaha...!!!