ini bLoG saya puNya....

Foto saya

GuMbiRa seMeNjaK meNjadiK maMa...dan sedia untuK menjaDiK maMa...lagiK...hehe...

Jumaat, 30 Disember 2011

ye la...permintaan kan....kena la tunaikan.....

saLaM aLLz..

tukar lagi....bukan pe...ada le soranG sahabat ni 'merayu2' (hihihihihi) soh tukar gak blog view ni udah dia pakai komputer zaman sebelum kelahiran hanG tuah...hahahahhhahahah...!!! so kalu guna yg canGGih sket komputer dia xley baCa...so dia pun xdapek nak baca bloG tiHa nih......keSian kan kat dia maka nya ni le haSiL godeK kan tiHa....ni pOn xupdate sepenOhnye laGikk....nak try gambO lain plak..tuLiSan besO sket ke....kaLer bagi flurosen sket ke..hihihihi....tengok ler cane nanti...

next week dah next year...apa peraSaan?? err...tiHa xdek peraSaan pLak....raSa biasa2 je...ni nak cuti laaa...nak relax sket pas ujung tawOn yG memenatkan...so hepi holiday yek...!!!

p/s kena wish hepi new year ke? maal hijrah xwish pOn.....ihikS..!!

Rabu, 28 Disember 2011

ye ke bila akhir tawOn je jadi caniiii...?

uhh...skrg ni dilanda mOOd malaS gi keje...boleh? aiSeh...minGGu2 terakhir 2011 ni dilanDa viRuS 'M' yanG maNa dah xde penawar dah nih.......cuma nye kuatkan ati dan minDa je ni gi keje...raSa cam nak bersenanG2 kat umah...golek2 ataS katiL...tengok tv.....emmm..bestnye le...

cuti ada lagi 4 hari...niat di hati nak c/f je..banyak sket stock tawOn depan...tu yg tak cuti tu....ish..ish..xpe lagi 2,3 hari je...chaiyOk...!!

Selasa, 27 Disember 2011

alhamdulillah.....letih tp berbaLoi...

ujunG tawOn ni aGak memenatkan...kaLu kat peSbuK tu banyaK ler gambOr2 xtvt yG dapat dari kawan2 mS gi kOir di inFra la, di Mara la, malam dinner laa....peh tu kayuhan ceria risda laa...memaCam laGi...untuk menutup tawOn omputeh 2011 nih....memanG penat sbb segala xtvt aii invoLve kay....ganjarannya??

dato' KP berbesar hati membenarkan kitOranG gi cuti2 meSia ke lanGkawi sekali dgn pengurusan. perGhh...terharu lagi tergaru...sbbnya dah ujung2 tawOn ni kan cloSinG acc tak sempat nak bookinG pe... tp td team mgmt bgtau lawatan tetap lawatan cuma nya lewat sket laaa xdapat le join pengurusan......

tiHa dah berkira2 dah...kalu gi nanti nak bawa papa Joe n anak2 skali....bukan selalu dapat peluang camni... famili kita tanggung le kan....untunGnye KP baru ni, menGharGai oranG2 seni di sini...hehehe kelaSS ko Maria...hihihihi...

rezeki akhir tawOn..!!


kelasss ko jah...!!! biasanya kalu cabutan bertuah, mak dapat tupperware...hamper....pasu bunga... haa..kali ni dapat beskal..amek ko, ni tuah ujunG tawOn....kalu tiHa dah kuruS jangan tanya ubat apa tiHa makan okayyy...hahhaha...!!! kuruS le sanGat kaLu beSkal ni jadi saLah satu baranG perhiaSan kat uMah...hehehe...

Rabu, 14 Disember 2011

jadual akhir tawOn...penOH..!!!

bulan 12 ni mak bz nak...kenkaDanG je maK dapat jengOk bloG nih ha.... maK sekaranG kaN daH jaDik 'artiS'...banyaK shOw yG maK kena attenD kauu...hahahahha...!!! terlateSt jOin kOir gabOnGan agenSi2 di bawah KKLW...majLis di MARA....yG ni maK taK exciteD sanGat sbb bila jOin dGn agenSi lain memaCam peeL yG maK kena bersabO...dan maK laK sejaK 2 menjaK ni xdapat kawaL nafSu aMarah gitew....hiK..!!

dah tu...bOranG SKT tak iSi laGik nih, peGawai kat opiS ni dah 'menGauM' dah sOh iSi n returN baLik... maK menJawab gaK....SKT sepanjanG tawOn mana leh antO beluM abiS tawOn...lagi pOn maK nye SKT buKan diOranG yG niLai dah tOh baKpe 'mengauM mengeMbek' baGaiii.....

paS kOir KKLW, mak kena invOLve maLaM geMiLanG RISDA plak...kelaSSSs kO jah...laGu daSat2 gak nih...KuriK kUnDi, hatinya tak tahan n tanya sama itu huD2....diirinGi banD gitu...hambeK kO...!!! baru ler artiS puJaaN....hahahahha...!!!

So, kaLu maK laMbat upDate tOo xyah ler sMs maK perLi2 maK kay....hihihihihihi....!!!!

Jumaat, 9 Disember 2011

aku lah WIRAWATI........

Salam allz...

tak caye ke? muSti cayer sbb mmg tiHa dah jadi wirawati semalam...hehehe...

semalam, ahli kOir dijemput ke majlis penGharGaaN sempena majliS iLham desa kat bdr putera mahkota..... so kitorang naik bas RISDA beramai2 n makan beramai2.....ok la majlis dia sempOi...siap ada cabutan bertuah tu..tp mmg payah ler nOmbOr tiHa nak bertuah....so balik dgn doorgift je le 'plus' perOt kenyang giloS...

MENU : nasi puteh + daging masak kerutuk + udang goreng + ikan masak sambal kering + ayam goreng berempah + kerabu taugeh + ulam2an + sambal belacan + air oren = KENYANG.....hehehe

selesai makan2 balik opis balik laaa...and dah nak dekat sampai opis berlakulah kemalangan antara kereta dan pejalan kaki.  Masa tu ujan renyai yang lebat ler gak.....masalah nya lama pejalan kaki tu terbaring kat situ tapi xde sapa gi tolong...cumenya driver kereta yang langgar tu je kuOr dengan payungkan kepala kawan tu...so tiHa n shiela (salah sorang ahli kOir gak) turun dari bas pergi nengok di tempat kejadian. konon nak tolong tp xtau nak tolong apa... pejalan kaki tu perempuan bertudung, putih kulitnya...tp masa kitorang try communicate dgn dia....dia tak jawap...pengsan le kot..selongkar beg dia nak amek hp tp upe2nye nama2 kat dalam tu bukan melayu....cam nama foreigner sket...so, kitorang cuba kejutkan dia n dia dalam mamai2 cuba bg nombor member dia ikut kontek no dlm hp dia... MR.NAGASHI....mcm nama jepun kan? so, aku kol le mamat ni soh datang jadi waris dak pOmpuan nih....

tp bila mr.nagashi ni sampai...rupa2nya diorang ni orang afghanistan....so dalam keadaan kalut tu, aku leh speaking upernya....hahahahha...!!! diorang xleh cakap melayu ... tunggu ambulan punye le lambat.....dah basah kuyOp dah aku ni hah..duduk meriba kan pOmpOan tu lak....dengan darah mcm nak muntah jek aku nengok... kepala dia kat atas kening belah kiri....pecah tengkorak nye....berlobang beb....nampak isi daging bagaiii.... isk cane lah leh tetiba aku gi tolong tah....tp kesian, xde sapa tolong...apa sebenarnya mentaliti orang ek? lagi pun member aku si shiela tu dah berlari turun bas nak gi tolong...takkan aku nak biar dia sensorang plak kan...aku pun terlari gak...hehehe...

bila ambulan datang xle plak kitorang ikot g spital sbb Mr. Nagashi tu kan ada...so kitorang balik je le and ada kawan dr grup kOir gak datang amek kitorang dgn kereta...huhuhu..thanx beb..!! 

so dalam kelenjunan....balik opis minta izin bos nak balik umah salin baju plak.....kawan2 se bas sme ucap tahniah di atas keberanian gi membantu...err..sebenarnya tiha pOn tatau mn datang keberanian tuh...tetiba plak nak gi tolon...hmm...hari ni tiha tolong orang...esok lusa kot tiha lak susah...orang lak tolong kita kan..?


Selasa, 6 Disember 2011

Shifa Wafiy demam lagi.....

tiHa mula meragui stetmen anak2 yang menyusu susu ibu mempunyai sistem imun yg kuat dan sukar dijangkiti penyakit....apa yang terjadi sekarang wafiy kerap demam dan bila dia demam dalam masa seminggu baru baik...lain plak dengan shifa kalu demam ambil masa 1,2 hari dah sembuh...tu pun jarang2 demam.

semalam tiHa pergi lagi ke hOspital ampanG bawa wafiy sebab demam dia dari hari khamis lum2 lagi sembuh...  risau...takOt2 denGGi sbb demam dia pagi panas..tengahari ok...petang panas....maghrib okay..malam panas balik..huhuhuhuhu.......tp doktor dah check semalam amek darah bagai dan sahkan wafiy demam biasa..demam viruS...

hari jumaat hari tu dah bawa dah wafiy..tp gi sedut gas dulu sbb dia nya batuk teruk...kahak banyak n demam pun tinggi, so dia bagi ubat yanG masuk kOt pOnGGOnG tOh....kebah le kejap....balik je dari spital...demam balik.....berat wafiy pOn dah turun...mau nye idak..makan apa pun xnak........

hari ni tiHa anto je gi taSka...at least ada kawan2 bg dia selera makan sket.....xtau le keadaan kakak plak dia pun panas dah badannya malam tadi.....harap2 minGGu demam ni berlalu cepat....mama xtahan laaa tengok anak2 mama mcm ni....dah le melepekkk je....merengek2 plak tu...sian... xpe biar korang cepat sehat, korang nak melompat ke nak memunGGah ke mama xmO komplen dah....(mama marah je...hihihihi) asalkan koranG sehat walafiat...makan pOn banyaK..tidO pOn cuKup...hati pOn senanG......