ini bLoG saya puNya....

Foto saya

GuMbiRa seMeNjaK meNjadiK maMa...dan sedia untuK menjaDiK maMa...lagiK...hehe...

Khamis, 31 Januari 2013

befday girl....

assalamualaikum....
oh yeahhhh....!!! gembira nya hari ni sbb naik umO yek? hihihihi
biasa la tu, mana ada orang umO semakin ke muda, perangai ada laaa.... :D :D ;D
so apa yang spesel hari ni......???? setakat 1/2hari ni, biasa2 je mcm hari2 biasa tu.....tp weekend lepas agak spesel + letih....hihihihi
plan asal nak reunion tu terpaksa dibatalkan sbb member tiHa yg kitorang berjanji bersekongkol rumah dan kereta terpaksa admitted HUSM atas penyakit misteri nya itu.....frust gak sbb dalam pale otak ni mcm2 dah plan nak buat/beli pe kat sana...nampak gaya nya kena postpone dulu....
papa joe ada gak bagi cadangan, gi tengok dia tp planning dah lari jaoh tu....dia nak ajak balik kampung plak lepas tu, kematu ponggong cenggitu....dah ler dari KL ke kelantan je 7 jam....xdpt bayangkan kelantan ke beruas, perak plak bpe jam.....dalam keadaan cenggini, mau terberanak awal...dalam kete je...hahahaha...!!!
kebetulan plak, minggu plan nak ke langkawi tu tiHa kena kursus kat PD dari isnin sampai rabu....so, papa joe kata lajak ke melaka je le....hmm...pun bertentangan arah gak tu, so tiHa cakap pe kata kita gi Penang je le, lagi pun masa pegi dulu, wafiy kecik sangat....4,5 bulan gitu, ni dia dah besO sket boleh la enjoy sket....makanya bercuti kat Penang le kitorang tu pun last minit planning main redah je.....rabu tu dari PD pas kursus, terus gerak ke penang. Kul12mlm gak ler sampai nya....checkin kat 1926 Heritage hotel.....kalu booking by online murah sket dari walkin.....tiHa kol untuk walkin harga dia RM180 for deluxe....tp by online RM140 for deluxe....sayangnya xde gov rate yek....tp dgn RM140 tu sangat ler puas hati, bilik bersih dan besar, boleh masuk kot depan n belakang.....sarapan dia menarik/sedap.....kolam mandi dia siap ada ayor pancot gitu.....ada bellman tolong angkat barang sampai bilik....so dari 10 bintang tiHa bagi 10 bintang gak tanda puas hati, sbb tatau nak komplen apa kat situ.... :D :P
cumanya, percutian yang sangat singkat, sbb sampai pun dah lewat....pagi2 khamis tu kitorang start meronda penang bermula ke Penang Hill, tokong ular, kebun botani, bt. ferringi, taman rama2 dan padang kota lama... siap mandi kolam lagi petang tu...pergh...letih...!!!
pagi jumaat plak, bole la relax sket dan xkemana2 sbb nak checkout dah....papa joe nak ajak singgah ipoh dulu nak anto barang moto dia repair.....sblm balik kg, petang tu shopping kat tesco dulu beli barang2 mentah untuk kedai pak mentua kt kg...malam juga baru sampai kampung dkt kul1pg juga dah malamnya tu, kitorang anak beranak tinggal kat umah bespren papa joe sbb papa joe nak berpoya2 dgn kawan2 dia dulu, maklumle lama xjupe......
ahad malam pas maghrib baru le balik kL....hectic vacation kan...??
so, ni tiHa kasi korang enjoy few memories our hectic vacation hehehhe.....
Kolam kat taman rama2....wafiy terpukau nengok ikan sama beso dgn dia...
masa ni time balik dah nak kuO dari pulau.....
cameraman pon posing cam modelnya...hahahha...
pertama kali cik abang WMU menaiki ferry.....(time balik le nih)
ni kat botanical garden :: mentor n protege photografi....yOlahhhh...!!!
ini ler xtvt wajib yang paling dioranG giler2kan...huhuhuhu////
ni dalam tram kat botanical garden
tak meronda mana2 pun tak pe janji dapat mandi kolam
sweet memory......
kenangan di taman rama2......

Selasa, 15 Januari 2013

rasa nak bercuti.....

salam kawan2.....

patutnya awal tahun ni semangat nak kerja membuak2.....diiring dengan azam baru utk memperbaiki kesilapan yang telah lalu...(konon)...tp malangnya......xde beza pun dengan 2012....malas yang bertambah ada lah...hahahha...!!!

rasa cam nak cuti2...so ada lah planning reunion dgn member ke Langkawi cuti maulidur raSul ni.... insya-allah kalu panjang umur dan murah rezeki, tiHa nak jadikan acara reunion ni setiap tahun supaya tak putus sahabat....mcm baru2 nih....rupa2nya member tiHa tu sakit amenda ntah tp kitorang xtau pun...tp ye lah..xkan dia nak buat announcement plak kan????

mak bapak adik tiha pula, bakal menjalankan ibadah umrah akhir bulan Januari ni. Alhamdulillah, jika tiHa berkemampuan tiHa pun nak pegi juga nanti...cumanya buat masa ni masih xmampu lagi lah....banyak duit kena kumpul tu, kalu buleh nak bawa semua anak beranak pergi jejak tanah suci.  Rezeki adik tiHa pada usia semuda dia (xdela muda mana kannnnnn....hehehe) berpeluang jejak tanah suci Mekah nun. Cemburu? mestilah tp kan itu sangat baik untuk dia, mana lah tahu, dah berdoa depan kaabah di percepatkan pulak jodoh, dimurahkan pulak rezeki....alhamdulillah....

Insya-allah, cerita lagi nnt....:D

Isnin, 14 Januari 2013

rezeki jangan ditolak...ye tak?

Salam Kasih Sayang semua....

Glamer gak tiHa semenjak menang cabutan bertuah retu....hahhahahah...!!! dah la sedia glamer kan....dapat lak cabutan bertuah...lagi la glamer...(ops..jgn muntah eh) hihihihihi...

sejak retu sehinggalah hari ni, kawan2 adik beradik sahabat handai...xputus2 ada yang nak beli la...ada yang nak ajak tukar la...nak mintak terus pun ada...(jeling papa joe) hahahhaha...!!! memang tiHa sangat buta IT (bukan buta hati kay) gadget2 cani sgt2 le tiHa xreti....dulu masa sebuk touch screen dulu, tiHa pun sebuk nak beli, xmampu nye pasal, tiHa beli jenama CSL je....disebabkan tiHa rasa sangat payah makanya rezeki papa joe le dia pakai CSL tu sampai dah jahanam le skrg nih...hihihihihi....pastu skrg ni kan musim tab plak....ada la cita2 nak beli tab tp cap ayam sudah la...beli ikut kemampuan....tp tak mampu2 gak ghopenya, bila nak beli ada je benda lain yang perlu diselesaikan dulu, mana lah sangka tetiba menang NOTE II. yang sah2 xmampu beli....harga pasaran RM2400 tu....bape kali gaji bersih baru dapat tu...hehehe....

bila dah dapat camtu, xgamak la nak jual....tuah camtu ntah baper tahun sekali baru dapat.....setakat ni, 33 tahun sekali la kiranya...sbb mmg xpenah dapat cabutan bertuah grand prize pun...hikhikhik! tiHa bersyukur dengan rezeki di awal tahun ni, dah berharap akan terus melimpah ruah rezeki tiHa setiap tahun. :D :D :D

Khamis, 10 Januari 2013

rezeki 2013....alhamdulillah syukur :D

Salam Safar kawan2....

pepagi ni tiHa nak meluahkan rasa syukur dengan nikmat yang dikurniakan Allah, perkara yang tak disangka2 yang memang diluar kemampuan tiHa....tiHa dapat semalam masa Majlis Gemilang KKLW di Marriot Hotel, Putrajaya......


*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*

SamsunG Galaxy Note II, syukur alhamdulillah...nak beli tak mampu, dapat cabutan bertuah ni rezeki lah kan... :D :D :D

Isnin, 7 Januari 2013

bloGwaLkinG + khairuL wafiy

salam meSra dan saLam kaSih sayanG hehehe...

tiHa tataU naK upDate pe....so tiHa carik iLham dengan membloG waLkinG kawan2 nye bLoG... biLa anak2 seuSia....dan sebenarnya paDa uSia maCam kiter nih...hehehe...lebih cenDerunG bercerita paSaL anak2....nak kata family pOn tak sangat sbb kaLu family ada ler bab sOmi....or bibik ke...hahahha..!!! tp kebanyakkannya mUsti paSal anak.....eveN tiHa sendiri.....pada saat dah ketika ini, jiwa merOnta2 nak bercerita pasaL anak2 tak kira lah nakal ke....bijak pandaiii ke...tp tetap nak mencOretkan sesuatu yang berkaitan anaKK....

weeKenD baru ni papa Joe bz kerja....so tinGGal lah mama and anak2....wafiy skrg ni dah semakin notti, pecah2 kan baranG....tarik2 wayar letrik....koyakkan tikar buluh...conteng2 dinding....tumpahkan nasi lemak sebunGkuS tOh...main getah mesin basuh sampai banjir dalam umah.....huh...letih...!!! cane lah agaknya tiCer kat taSka ngadap dia agaKnya..??

tp senakal2 wafiy, tetap gak kita sayang anak kita kan? paling tOuching, sabtu retu tiHa balik umah mak kat sentul, mak nak bawak shifa gi kenduri, tiHa pada mulanya marah gak lah bukan pe, nenek selalu nak bawak shifa je merata berjalan, tp wafiy selalu kena tinggal (maklum le notti sangat) dia dah besar dah pandai dah meragam kalu kena tinggal kan.....tp yang best nya...mama cakap kat dia, wafiy takyah gi lah...teman mama kat umah lah..sian mama sorang2....syukur mau plak dengar kata....nenek ajak ikut pun dia xmo...fuh lega nenek dia...hahahhaha...!!!

tiHa kaLu sebeLuM ni, mmG sanGat tak yakin nak bawak anak2 keluar berjalan2 kalu papa joe xde...sbb takut tak terkejar si wafiy tu nanti...tp skrg ni dah boleh dah sbb wafiy pun dah pandaiii...bila papa xde dia sendiri boleh kontrol diri sendiri...xnak susah kan mama kot? hmm..memang sangat berkesan bila susu badan ni.....err..ye ke? hehehhe.....


template lain sempena 2013...hehehe

salam kengkawan sumer.... :D

sempena 2013 ni nak le tukaU sket wajaH blog....paling simple tp xsesak mata memanDang...hehehe...
ni kira okay ler kan? kan? kan?

Rabu, 2 Januari 2013

Dah besar anak mama.......

aSSaLaMuaLaiKum....

Semalam dah bermula tahun 2013....ada perubahan tak? hehehe

tiHa? setakat semalam xde apa pun...sama je heheheh...tp hari ni ada....rasa2 cam alahaiii...besar dah anak mama...maksudnya apa tu...dah tua kah mama? iSk!

hari ni shifa hari pertama tadika 4 tahun...dia sangat teruja kau! bangun pagi dah tanya mana baju sekolah/kasut sekolah/tudung sekolah....alahaiiiiiii anak mama....

Shifa & bestfren dari Bondamama lagi...Damia...pon produk RISDA gak...hahahhahaha...kena pakai kasut sendiri.....

Utk kelas 4 tahun, hari ni baru ada 3 orang...yg baju merah tu (baju sek. xde saiz) heheh shifa & damia,  yang tunduk tu guru besar tadika bintang pintang Ticer Siti

beratur.....sempena perhimpunan hari pertama sekolah di tahun baru :D

Ticer tanya sapa pandai nyanyi Negaraku....shifa dgn bangga pegi ke depan nyanyi sampai habis....isk!bangganya anakmama....

Well, shifa je yang pakai tudung....rasanya hari ni je kot...dah kawan2 sume tak pakai...dia je excited sket...dalam keterujaan nengok anak sulung kita nak sekolah...ada yang tiHa terlupa.....adush...!!

nangis sbb xpandai berkawan lagi....kakak sekolah, dia taska sebelah...

xmo bagi mama keje...soh teman dia plak...aduyaiiiiiiii....

shifa sangat pandai berdikari...tp wafiy??? selama ni dia ditemani kakak dia mana2 dia pegi, taska bondamama, taska rapidKL....tp kali ni kakak dia dah start belajar...so, xleh lah nak main sama2 lagi...dia sampai cam kera sumbang...sbb dia budak baru...yang lain2 dari tahun lepas lagi dah dok situ...dia xpandai nak berkawan...kalu ajak gadOh boleh lah...hahahahha...!!!

tiHa gi keje tadi....dengan perasaan yang bercampur baur...seronok memang seronok tengok shifa boleh bawa diri nak sekolah....tp...wafiy plak 'dalam jiwa ada taman' nampak je leSak, tp bila kakak dia xde, meraung plak...hahahha...!!! harap2 wafiy okay boleh berkawan tanpa kakak dia.....hmph!