ini bLoG saya puNya....

Foto saya

GuMbiRa seMeNjaK meNjadiK maMa...dan sedia untuK menjaDiK maMa...lagiK...hehe...

Khamis, 3 Mac 2011

ShiFa ke TaSka...MaMa yG eXciteD...!!!

huhuhuhu....
seMaLam aDalah hari pertaMa Shifa n Wafiyy MaMa antO ke taSka. Kunun Nye naK bagi anaK2 maMa ni cerDiK ler.  SebelUm ni antO kat uMah oranG jeK ni antO le kat taSka BONDAMAMA kat aMpanG nih. haRi sebeLuM tOh lagiKK maMa doK eXciteD jap jap caKap...kaKak esOk gi sekOlah tau.... hahahah...!!!

Pagi antO tOh dah tentu2 shiFa nanGiS...ye laa kawan2 dah lain...penJaga dah oranG lain...tp kutahan hati Ku dariK tunGGu...cepat2 sOh papa joe kuar jom gi keje..kalu dak naNti..ngaN maMa2 jaDik ciKgu kat situ lak hahaha...!!!

TengaHari tOh tiHa gi le jap taSka...naK gaK nengOk caNe keaDaaN anaK2ku, maKlum le maMa yG exciTed...hihihi...ciKgu cakap...yG kaKak tOh kuat laK maKan..2 manGkOk bubuR dia sorang...erKK...!!! paStu main2 jap dekat2 naK tidO dia MuntaH pLak...abiS tiLaM...aaduSS..!!! sO tiMe tiHa gi tOh..shiFa tidO...leNaaaa.....

YanG si adiK laK luM tidO...ciKgu kOmpleN dia xmO minuM suSu..(aCtuaLLy wafiyy ni maSih SuSu baDan...sO...suSu yG tiHa bagi aDaLah SuSu yG diperah olehkU setiap hari) jaDiK ciKgu aMek Sket SuSu tepOng yG budaK lain nye bagi wafiyy minOm...haLaMak...laJu le pLak dia minUm...saMpai tertidO pOn...erKk...caNi taMbah ler bajet maMa kena beLi SuSu tepOnG laKK...tp tiHa advise ciKgu tOh sOh bagi gak SuSu baDan....train gaK minOm SuSu maMa... tp peLiK gaK kat uMah penGaSuh sebeLuM ni caNe pLaK yeK? biaSe nye okay jeKk... munGkin dah beraLih teMpat nih lain ler pLak peeL nye..........

petanG tiMe aMek tOh nengOk muKa shiFa...exCited...exCited naK baLIkKk...hihihihih...penat sekOLah kOt...tp penGetua taSka tOh caKap kata shiFa tiMe xtvt daLaM kuL1030 caMtOh menGantOk...iSk..!! tp sbb first day dia taK kiSah sanGat sbb munGkin Shifa baru  naK biASa kan diri bersekoLah.. taSka je pOn...heheheh sbLM ni kat uMah penGaSoh dia leh wat apa dia Suka, kat taSka ni kaN aDe jaDuaL nye...aLahaiii anaK maMa....

Wafiyy kecik lagi so xbanyaK hal sanGat....ShiFa baru 2 tahOn tp maMa antO taSka...keterLaLuaN ke??? tiHa pK...taK laah....2 tahOn buKannye beLaJa caM kat sekOlah tOh...dia bLaja nYaNyi...beLaJa kenaL2 binatanG...beLajar conteng2..warNa2... kan..kan....hehehe

Pagi tadi antO...nanGiS memaNjat2...tp paDa tiHa tuu biaSa...sbb kat umah penGaSuh laMa naK antO dia..memanG dia nanGiS...setiap hari...tp keJap je...lepas jupe kawan2 dia okay.....  K lah tOo jeK citer hari ni...buat maSe nih...balik kanG naK tengOk buKu repOrt taSka kaSik everyDay...apa xtvt anak kita that day...exCited nye...hahahah...!!!