ini bLoG saya puNya....

Foto saya

GuMbiRa seMeNjaK meNjadiK maMa...dan sedia untuK menjaDiK maMa...lagiK...hehe...

Rabu, 21 November 2012

bOikOt McDonaLd.....???

salam frenza...

sebelum cite bab boikot tu...sudi2kanlah baca penyambung citer semalam bab bonus abih dOh...hehehe

abis bukan sbb pOya2....tp sbb nak pektis anak2 tidO sendiri so tiHa nak beli katil kanak2 dua tingkat tp tangga drawer tu.....mahal upenye....isk! ye la, shifa wafiy baru 2 & 3 tahun, kalu beli katil panjat tu takut jatuh la plak...so nak cari yang tangga drawer tu le selamat sket....dah gitu...rege bukannya murah2....mahal jugak sme nye seribu lebih.....err...kira okay eh? kalu ikut kemampuan kami sekeluarga...mahal ler tu...isk! so tunggu bonus ler nak beli pun....tu pun dah kena tambah...bonus saja xcukup...uwaaaa...!!!

*********boikot MCD*******

apa pendapat korang???? tiHa? definitely tiHa bukan penyokong ISRAEL/YAHUDI atau sewaktu dengan nya...tp boikot MCD?? bukan sebab MCD tu my favourite...tak berapa favourite pun...tp tiHa memikirkan betapa ramainya orang melayu...or orang ISLAM yang cari rezeki dgn bekerja kat situ........so cane dgn periuk nasi diorg?

kat opis ni ada lah anti-israel yang beria2 promote boikot MCD...tiHa senyum je le....tp tiHa cakap le kena pk gak orang2 melayu yang keje kat situ....tp diorang cakap, melambak keje lain kat tempat lain kenapa nak keje kat situ juga....errr.....tiHa tak berapa setuju gak pendapat gitu....berapa ramai pemegang ijazah yang dok terkial2 cari keje skrg nih...kalu pekerja MCD pun sme berenti....diorg tu sme nak keje kat mana plak?

jangan kerana kita ni dah dapat keje tetap...kerajaan plak tu bermakna kerja orang lain tu tak bagus hanya semata2 dia kerja dgn syarikat milikan israel. kita kena pk keadaan sekeliling kita, kawan2 kita, sedara mara kita yang belum tentu nasibnya baik seperti mana kita......kita bersyukur kita kerja di tempat yang baik tp janganlah plak meludah orang yang kerja nasibnya tak sama dengan kita.....:D :D :D