ini bLoG saya puNya....

Foto saya

GuMbiRa seMeNjaK meNjadiK maMa...dan sedia untuK menjaDiK maMa...lagiK...hehe...

Jumaat, 2 November 2012

pernah tak?

salam zulhijjah frenza...

mOOd nak menaip n sharing dah merudum nih.....so tiHa juz blog walking je....komen pun tak....sambil lalu je...tp ntah cane ntah ter'lalu' kat satu blog ni...membuatkan tiHa terfikir...termalu...tersedar....suatu ketika dulu ada kesilapan yang tiHa tak perasan pun tiHa buat tp skrg ni baru terfikir.......

pernah dulu2 masa belajar kat UitM...masa tu diploma rasanya, tiHa pergi kursus biro tatanegara..kat mana tak ingat dah...tp masa tu kalu dalam grup tiHa sangat menonjolkan diri, asek tiHa je yg nak buat pembentangan, asek tiHa je yang nak bagi pendapat...asek nak bersaing je dgn grup lain.....dulu tiHa tak perasan, tp skrg ni tiHa dapat bayangkan betapa menyampahnye orang kat tiHa masa tu...hehehe

pernah gak, tiHa ajak kawan2 sekelas diploma datang rumah konon2 nak gi berkelah sama2 pastu masak2 dulu kat rumah....yang tiHa ni ekSen konon2 pandai masak sampai kan kawan tiHa bubuh garam pun tiHa marah n buat muka...under estimate kawan2 sendiri yang pandai masak...teruk kan?

ada gak, tiHa buat muka bila mak kata dia nak pinjam skirt tiHa dan tiHa dalam hati masa tu tak bagi le sbb kununnya mak tu besO dari tiHa, ada hati nak pinjam skirt kita...mcm le tiHa kuruS benO maSa tu....

well, itu le antara2 sikap DULU yang nak kata tiHa nyesal benda dah berlaku, tp kalu lah masa tu boleh berpatah balik....konfem tiHa xnak jadi macam tu....huhuhuhuhu...!!!

alhamdulillah, masa memberi peluang untuk kita memperbaiki kesilapan kita terdahulu, insya'allah tiHa bukan seperti dulu lagi......banyak kesilapan tak kira lah kecil atau pun besar yang cuba tiHa betul kan...sungguh pun yang dah berlaku itu xdapat dikembalikan tp tiHa sedaya upaya untuk tidak mengulangi perkara2 tak elok dulu.....moga terpeliharalah hendaknya...amin.