ini bLoG saya puNya....

Foto saya

GuMbiRa seMeNjaK meNjadiK maMa...dan sedia untuK menjaDiK maMa...lagiK...hehe...

Khamis, 21 November 2013

aSSaLaMuaLaiKum.....wbt.

hikhikhik.....

koranG seHat? hihihi....tiHa dah terlupa yang tiHa ada blog upenye...hihihi....
sejak2 aktif pesbuK...dan sejak2 cuti beraNak....memang betul2 bersawang laman sesawang nih...
kehkehkeh...

laSt tiHa update bulan 3 retu....
tiHa beranak bulan 4.... 14/4/13 ye tuan puan...konfem gegurl gitu....

ni le dia permata hati ke3 sayer....
SITI NURJANNAH BT. KHAIRUL NIZAM
aLhamduLiLLah....Jannah lahir kul1040malam di Hospital Bersalin Kuala Lumpur. Ceritanya....Allah beri merasa 6 situasi bersalin...haa...anak 3 ye..acane tu??

Situasi pertama : keguguran bulan ketiga mengandung...sbb janin dalam kantong tak membesar mengikut perkembangan sepatutnya...pada saat keguguran rasa sakitnya lebih teruk mcm 'period pain' gitu...darah berketul2 mcm hati ayam tu....pad pakai 7,8 keping dalam masa 2 jam...sampai xmo pakai la...tiba2 rasa nak terkencing...bangun je dari duduk janin lengkap dalam kantong pun keluar tp sayang pecah sbb dia keluar tu masa tiHa tengah berdiri...

Situasi kedua : melalui proses d&c sbb kantong membesar tp xde janin di dalam...masa ni kandungan berusia 2 bulan. 

Situasi ketiga : Anak lelaki sulung didapati telah mati di dalam kandungan yang berusia 6 bulan. So, doktor letak ubat paksa beranak tu....induce....letak ubat tu 2x insert pagi n tengahari...dan beranaknya petang betul2 lepas asar.

Situasi keempat : turun darah. rasa kontraksi sket2. sampai spital baru pecah ketuban. tahan sakit dari malamnya, esok petang dalam kul6lebih baru le beranakkan si SITI NURSHIFA.

Situasi kelima : kontraksi setiap 10minit. huhuhuhu...masa ni bulan puasa lak tu. pas sahor (sempat lagi nak makan tu) baru gi spital, tau tau dah 4cm buka yek!! xsempat warded terus ke labour room. makanya lahirlah si KHAIRUL WAFIY betul2 pas zohor.

Situasi keenam : pecah ketuban..!!! tp yg syoknya leh lagi jalan2 esok nya tu sbb ingatkan terkencing dalam kain. bila pergerakkan baby slow baru kau kalut nak ke spital. Kena marah dengan doktor sbb ketuban 3.5 je. giler rendah...baby boleh lemas tu.....disebabkan xde kontraksi doktor soh paksa bersalin dgn induce lagi mcm anak ketiga. tp kali ni sekali insert je....huih..ye ke?...tak ingatlak berapa kali insert...hehehe...tp Jannah lahir malam kul1040. best!!! sbb malam2 xde doktor pelatih hokey...mak bidan je dalam labour room tu. citernye...beranak malam ke siang ke....sakit beranak tu sama je...hehehe tp dengan si Jannah ni tiHa xamek ubat tahan sakit okeyyy.......patut le sakit nye macam tak sanggup je...huhuhuhu....tp sanggup jugak...hahahah..!!!

Demikian le cerita intro sayer sementelah 7,8 bulan tak update blog....so berinformasi tak? kehkehkeh.....

nanti sambong lagi...banyak nak citer....ce cite..ce citer...hehehe...tunGGu tau... :D