ini bLoG saya puNya....

Foto saya

GuMbiRa seMeNjaK meNjadiK maMa...dan sedia untuK menjaDiK maMa...lagiK...hehe...

Sabtu, 9 Jun 2012

suMpah takLupa....

aSSaLamuaLaiKummm... :D

iye...baru nak update....mcm dh melupakan blog je ek? oh..tidaK...!!! hahahahha....... bukan pe, bz rounD the worLD laaa....selain berchOti...tiHa bz kOir sanen sinin....dah mCm artiS buat roaDtOur pLak...hahahahha..!!! so xsOmpeK deN naK update...akan tetapi tiHa sempat jengah2 blog koranG...cume taK komen je... ;D

so, memalam ni, tiHa naK menGabaDikan gambOr perchOtiaN ku ke Kuala terenGGAnu dulu... ;D (mata mengantuk nih) tp ni je le timenye...kalu buat waktu siang kang shifa wafiy je yg tolong update...heheheh....

ANTARA XTVT DI SINUN....

Pijak tanah terengganu, tempat pertama kitorang lawat ialah memorial batu bersurat di kuala berang, pakgad tu ler yang tolong beri penerangan berkenaan maksud tulisan batu bersurat tu...bagus budak nih...kat sini hanya replika je ek...yang asal ada kat muzium k.terengganu.

pas checkin kat homestay di seberang takir, bawak anak2 gi pantai batu buruk, kebetulan ada kereta kuda yang round xle beso sgt kawasannye, 2xpusing dgn rege RM5/adult, RM3/child - agak mahal dibandingkan dgn kereta kuda kat taman titiwangsa KL hehehe..

pas ber'kuda2an', berdepan dgnnya ada taman kanak2, bior le anak2 bergumbira kat sinun....

hari ke-2, pepagi pas sarapan gi Taman Tamadun Islam, pada korang yang bakal pergi ke KT ni, memanG tiHa rekemen sgt tempat ni, satu usaha gigih Kerajaan Terengganu yang patut diberi pujian. Yuran RM15/adult. kanak2 tak ingat plak. pstt...tempat ni memberi keinsafan pada mamat baju coklat tOh...hahahhahahah..!!!

pose plg menarik sayer....hahahhaha...!! ni dalam replika masjid aqsa palestin...pergh...sebijik drg buat luaran & dalaman, memang cantik...xdpt pegi masjid sebenar, yang replika pun jadikkkkk laaa....

abis di TTI, kitorang cruise pulak sungai KT, tambang RM10/adult. ni pun pengalaman menarik ni dapat mengelilingi pulau2 kecil di sg. KT, siap ada penerangan dr pihak TTI...mabuk sungaiii??? mana ada....hahahhahahahah...!!!

haaa singgah plak muzium KT. tp tiHa xmasuk pun sbb shifa tidO...tunggu kat luO je..uhuk..!!

mesti korang ingat ni shah alam icity kan....kat KT pun dah ada ler yang oiii....kat sini free je...tepi sungai je drg buat sambil menonton motor roda beso...err berapa roda ek?

hari ke-3 di KT kitorang gi Bukit Puteri, mengah gak tiHa memanjat tanGGa nak naik sinin, mujur ler tiupan hangen laut  ada mengeringkan peluh jantan betina yang kuor hasil memanjat sambil mendukung anak...hehehhe

pose istimewa anak dara sayer.....spek mata baru beli kat pasar payang tu ek...hahahhaha..!!!

ni ler wajah2 keletihan, tengok baju papa Joe dah ghope mandi jek haa....tp pose paling menarik mamat kat belakang tOh, bertalipon sambil merenung laut gitu...hahahhahaha...!!!

ni le crews rombongan ke KT... hehehe...pas ni mana plak ek  kita g??

ada banyak lagi gambo sebenar nye, cam kat TTI tOh kalu le guna kamera ada kodak tOh habeh sekodak...hehehe.... kira hokey ler yek banyak ni pOn....kiranya pueh le ati den merayap kat K.terengganu ni, cumanye frust satu je..........................xdapek gi Kedai Gelas Besar di seberang takir...kedainya tutup plak...huhuhuhuhuhuhu.......