ini bLoG saya puNya....

Foto saya

GuMbiRa seMeNjaK meNjadiK maMa...dan sedia untuK menjaDiK maMa...lagiK...hehe...

Selasa, 19 Februari 2013

Umrah Agensi buat hal......

AssalaMuaLaiKum.....

kOranG sehat ke? tiHa aLhamduLiLLah...dah tentu2 sihat sejahtera adanya.....

pas cuti2 melaKa retu....kita raya cina kan? kitOranG ceLebrate kat umah je...walau pOn KL lenGanG tuuuuu......tp maybe keLetiHan kOt......

then....14feb retu tiHa gi aMek famiLi yang balik dari Mekah buat uMrah....tp sanGatttttt terkejut, sbb yang sampai mak je....bapak n adik sangkut kat Colombo kO...!!! patut ler adik tiHa pagi2 bute msg soh carikkan flight balik kL....peLiKKk gak..cane drg deal ngan umrah agensi tu....ye tak? Mak nak explain pun tak reti....dia kata ada kesilapan teknikal.....flight balik dari colombo ke KL dah terlepas masa drg kat Jeddah. hmphh....pastu person in charge plak jatuh sakit, xde orang lain boleh uruskan....paksa2 urus tu yang mak leh naik kapal terbang dulu balik KL...citernya, tiHa arrange sendiri carik flight dari colombo ke KL tp kebanyakkannya penuh.....yang ada pun 15feb...so syukur alhamdulillah dapat le naik MAS 15feb kelas ekonomi....tu kena refund tu....lebih kurang RM1000 gak le sorang, 2 orang dah RM2000.......

haiiii....pengalaman betul lah buat adik tiHa yang pertama kali pergi tu....hehehhe...
dan pengalaman juge pada tiHa yang tak pernah search flight outside malaysia....memang kelako....dari colombo ke KL so matawang yang digunakan matawang sri langka....dah satu hal plak nak convert duit derang...pastu dah kelam kabut tu...mcm xreti plak..tu rege 2 orang ke...rege sorang ke.....hahhahaha...!!!

cane pun...syukurlah...sekarang dah selesai sume....mak bapak adik plak tak berapa sihat ni mungkin disebabkan perubahan cuaca dan masa....

***pengajaran***
perlu berhati2 memilih travel agensi skrg ni.....in case mak bapak tiHa xdapat refund duit drg balik, tiHa announce kat korang2 apa nama agensi tu........ :D