ini bLoG saya puNya....

Foto saya

GuMbiRa seMeNjaK meNjadiK maMa...dan sedia untuK menjaDiK maMa...lagiK...hehe...

Selasa, 24 Disember 2013

Jakarta-Bandung....Part 2

Assalamualaikum....

Maaf le...kekangan kerja (bahasa surat...keh keh keh..!!) menyebabkan blog ni terbengkalai....sejak2 dapat bos baru ni, full swing perubahannya....and actually not 360degrees but 400degrees kay...huhuhuhunu...!!!

Citer pasal Jakarta-Bandung retu xabis lagi....ni nak sambung balik..huhuhuhu....

tp kali ni biOr le gambOr yang menceritakan segalanya...(perggh....ayat dalam hati ada taman neh!)

iNi le ghopenye tempat penginapan kitorang selama 3hari 2 malam di Guest House Fora Jln Gegerkalong
Tempat selesa, makanan sedap cumanya agak jauh dari tempat shopping...hehehe

Kenmain lagi kan 2 beradik neh sakan bergambo....tempat parking dia la sempit, boleh masuk 4 biji je kot...

Itu le dia ikan gurame terbang di restoran BELACAN, bandung hokeyy.....ikan talapia kalu panggilan kat mesia...ce try korang terbangkan ikan talapia korang...tiHa try dah kat umah....xberapa nak terbang ler kesahnye...hahahhah...!!!

Orang kata, kalu dah ke bandung kena try ayOr aLpukat (avocado coklat) siyes....tiHa sanGat suka...!! yang merah tu ayOr straWberrrrry....pergh..!!! ilOike jugeee...hihihi...
model ayOr sayer kiut kan? kikikikik

tu dia....model pace tea lemon...kitorang beli rege dia Rp90k....sedap...tp pak supir kata kalu pegi ke ladang teh dia boleh dapat Rp20k je..huhuhuhu....!!! xpe le..dah beli...isk!

ni time nak balik ke Jakarta dah ni...sinGGah rumah MODE jap jalan2...walaupun xbeli pape...

pin!pin! cepat naik cepat naik...kata si drebar bas...hahahha..!!

posing dulu sebelum balik..... :D

sama tak mama? tanya siwafiy...ni kat chihampelas mall...ronda2 di hari terakhir di bandung

aishh..!! sempat lak nak memain kat sini....biorkan..asalkan hati deme gumbira... :D
ni still kat chihampelas mall

Sampai dah Jakarta...kitorang lepak kat hotel fave pasar baru.....highly recommend hotel tu kay...sangat selesa
tp gambo ni kira gerai makan yg dekat sangat ngan hotel tu...nasi uduk yg tiHa tatau apa tp bila makan....lahaiiiiii nasi lemak upenye...hahahha...tp awas..!! sambal dia bole nangis meraung makan hokey...

ni le yG tiHa surf blog mana2 pun dok rekomen soh try....try sampai 3 botol terus...sekali bila minum...not my taste..huhuhuhu..!!

ni hari terakhir di Jakarta...baru balik dari jalan2 kat pasar baru, jakarta...kat jakarta pun ada pasar baru tau...saja bergambo kat situ nak korang tengok harga minyak kat sana hehehe....Rp6500 @ lebih kurang RM1.80 seliter je...

banyak lagi nak citer....to be continued lagi...xpe kan... :D :D :D