ini bLoG saya puNya....

Foto saya

GuMbiRa seMeNjaK meNjadiK maMa...dan sedia untuK menjaDiK maMa...lagiK...hehe...

Jumaat, 19 Ogos 2016

Kehangatan MERDEKA dirasai...

Salam Merdeka uolls,

Tetiba terasa nak bercerita pasal Shifa nak sambut merdeka kat sekolah...

Dia minta izin nak join pertandingan pakaian merdeka.  Bila mama kata okay...dia punya suka sampai tak boleh tido malam, excited nak tunggu tarikh sambutan kat sekolah.  Nak jadi cerita, mama terlupa nak beli bendera untuk buat baju.  Tak sampai hati nak cakap kat dia...mama tau dia punya frust tu nanti...uh uh...mama gagahkan selongkar beg/almari cari bendera masa di taska dulu, dia pernah join...which was 2 years ago...errr...ada lagi ke??? huhuhu

Alhamdulillah, jupe...Ya Allah...lega hati mama, tengah2 malam tu mama jahit tangan okay..sbb xde mesin jahit....jadi la skirt bendera....pagi2 tu dia punya happy...membuatkan mama lagi happy dari dia...haha!!

So, mama nak share sket gambar2 Shifa sertai Sambutan Merdeka.


Puteri Perak Merdeka turun ke sekolah....mama dah pesan tangan tu kembangkan dapat la tengok
selendang tu...penat mama ikat kat jari...hihihi
Manis je nampaknya...mama ingat dia sorang pakai bunga segedabak kat kepala...ada geng rupanya...haha!!
Alhamdulillah, tersenarai top10 pakaian merdeka tercantik
tu diaaa...pemenang2 kena beratoq ata pentaih...
Bersama tenaga2 pengajar yang begitu sporting habaq angg..

**Nota : terima kasih kepada Cikgu Puteri yang hantar gambar2 ni...kalu xhantar...xde la kenangan mama dengan Puteri Perak Merdeka mama tu....