ini bLoG saya puNya....

Foto saya

GuMbiRa seMeNjaK meNjadiK maMa...dan sedia untuK menjaDiK maMa...lagiK...hehe...

Isnin, 4 Julai 2011

fOOd pOisOninG.....!!!

KoranGGGG.....

WeekenD ni aDaLah weekenD yanG memeNatkan....aduyaiii....
kOnOnnye paGi SaBtu aDa repOrt card day untuk anak2...walaupOn TASKA je..tp diOranG nak repOrt kat kiter perKembangaN anaK2 kita...baguSkan? hehehe So, tiHa pegi le naK dengOr apa keS budaK2 ni kat TaSka...aLhaMduLiLLah perKembangan yanG sanGat baik...aLahh tak bagitau pOn tiha taU...naMpaK sanGat peruBahaNnya..terutaMa shiFa..... tp bukan paSal tu yG tiHa naK cerita...

TiHa naK citer paSaL wafiy petanG sabtu tOh fOOd pOisOninG....memuLa nanGiS je...paStu muntaH....puJuk cane pOn xmO..nanGiS jek...iSh..sakit perOt kOt..sapU ler minyak kat perOt dia....dan dan..muntaH lagi...erKk..!!! ye la sakit perOt nih....sapU kat belakanG...kat kaki....tp dOk nanGiS gak...alahaiii.....anak mama...

dalaM meGrib gitu...dia cam mamaiii tp nanGis...ngantOk..tp sakit kOt....peHtu....cek peMpeS...ciriiiitt daa...maSa tu kat umah maK kat sentOL... paS megrib tu gak baLik umah cheraS.... bebuDak kaLu sakit menanGiS je...mama okay lagi..tp kalu ader tok neneknye...mama ley STRESS tau...hehehe.... tu paSal balik gak CheraS...so kiter sendiri yg manage cane nak buat ngan anak kiter...hehehe....tp bila sampai cheraS..alhamduLiLLah...dia tidO..leteyy kot...

paStu...dalam kuL9 gitu dia terJaGa...nanGis lagi...sakit perOt datanG balik ler kot...papa dia kasi air suam panas2 sket...soh dia minum..tuaM perOt sket....lanGsunG muntah baLik...tp kaLi ni paS muntah tak nanGis dah...tp geLak...hehehe..dah lega le tu kOt..cumanya...cirit pLak dah..abiS tiLaM daaaa.... dalaM kuL10 gitu dapat le tidO...lena je nampak nye...hhuhuhuhuhu....

tp ngkO...dalaM kuL 12 dia jaGa menanGis...cirit laGi...muntaH gaKK...sampai kuL 2 xmO tidO2 lagi...mama suDah gabra...aJak papa gi spitaL aMpang....2 jaM nanGiS je tidO xmO...nyuSu  baDan uDah..minOm ayOr maSak pOn uDah..tp nangiS gaK laGi...saMpai spitaL aMpanG...daLam 2jaM gak nunGGu...sampai tertidO2 ler wafiy pOn....dapat jupe doktor...doktor kaSi ayOr garaM je takOt dehydrate...apa ubat pOn tak kasi...dia kata fOOd pOisOninG je...kaLu dia xmO minoM/nyuSu tu ader maSaLah besO tOh..ni kira okay ler nih...so daLam kuL4pagi gitu baru le balik umah..wafiy pOn nyenyaK tidO...letey gaMaknye aSek muntaH cirit...

kul7pagi gitu baru dia banGun...naMpaK caM okay dah...seHat dah...sepanjanG aHad tuh wafiy kuranG dah muntaH2 tp cirit...cumanya tak ler kerap sanGat....mama senanG ati ler sket...maSaLahnya diOranG paSS betOn ler....kakak pLak memuntaH....tp xdek cirit laGi...dari meGrib ahaD sampai ler kuL4 paGi tadi kerap bebenOr muNtah nye....

beZa kakak ngaN adik nih.....kakak biLa Sakit..dia meLepekkkk je...tp adik kaLu sakit...menanGiS maNjanG...hhuhuhuhu....leteyy.....sabtu ahad ghOjenye mengeLap muntah....bantal2 selimOt2 sume abiS kena muntaH...

Cane pOn hari ni paGi kedua2 naMpak siHat...tunGGu repOrt dari teaCher diOranG lak cane.....penat seyyy.....