ini bLoG saya puNya....

Foto saya

GuMbiRa seMeNjaK meNjadiK maMa...dan sedia untuK menjaDiK maMa...lagiK...hehe...

Rabu, 6 Julai 2011

DawaMa >>> nak bankrupt???

Dulu tiHa dah hepi giLer biLe papa joe dapat keje kat dawama....even as driver but driver to CEO...
agaK lebat gaK la incOme...itu yanG dapat berpOya2 kat Kelantan jupe meMber lama kat sinun...
 but after nine months service as CEO's driver...CEO tu bersara plak dah... so kedudukan papa joe agak goyah sbb driver kat situ dah ramai dan yang menggantikan CEO dah ada driver dia sendirik.....

so, papa joe diletakkan di stor as storekeeper plak...ye lah..dawama kan dulu kilang cetak untuk DBP tp diswastakan. So, memang ramai la yang keje as storekeeper kat situ. sayanGnye, pengurusan dawama amat lah teruk sbb sejak CEO lama bersara, EPF tak berbayar dan gaji lak selagi tak 7hb selagi tu lah tak gaji...mana tahan beb....

yanG papa joe ni, tiHa soh carik keje len je...tp dia berat ati..sebabnya dengar2 cerita DBP nak amek balik dawama so jadi ler semi gov nanti. rugi lah kalu berhenti sekarang. Dari bulan ke bulan, sekarang dah bulan tujuh...tp xde apa pun....dawama still tak bayar EPF...and still bagi gaji laMbat...letih la cani....

ni papa joe kata tunggu lagi 3 bulan..means akhir bulan 9 or awal bulan 10 sok ada le keputusan apa nak jadi dengan dawama....kalu betul ada keputusan xpe...tiHa bimbang bila sampai bulan 10 sok still soh wait another 3 months plak....uhgh...!!