ini bLoG saya puNya....

Foto saya

GuMbiRa seMeNjaK meNjadiK maMa...dan sedia untuK menjaDiK maMa...lagiK...hehe...

Selasa, 20 September 2011

selesai sudaaa interview KuSSs semanGat...

paGi taDi attenD interview SPA....dari kuOr biLik lagi dOk baCa raBBiSh raHli...perOt raSa memuLas2... biaSa loCenG jam kuL5paGi...susah benO nak banGun...paGi ni..tiHa yG loCenGkan jaM...ahhahaha..!!! maSa gi interview riSda duLu xde la raSa cenGGiniK nye nervOs...hari ni nye interview haLamak...len mCm pLak risO nye...

sampai paGi td kul7.30 kat puSat teMuduGa SPA, jalan cenderasari....tengOk2 dah ada 3,4 oranG dah calon yg saMpai...ade laa yanG kenai2 jupe maSa PAC itu hari....kul8.05min dia dh panGGil soh daftar kat tingkat2... entah cane...tiHa lak oranG firSt yanG bagi surat panGGilan...maKnanye...giLiran tiHa ler yanG pertaMa kena interview kanG...siap bagi nO. lagi caM kiter amek kat pOst opiS tOh...heheh...

dah selesai daftar...tunGGu pLak kat biLIK A...ni cam kita nak jupe doktor kat klinik plak...hehehe....sembang2 dengan calon2 lain diOrang pON hebat2 gak..dari kementerian penerangan sendiri pOn ada...gred 38 and 32 tOh...bukan calang2...

pehtu no. tiHa..101...dipanGGiL maka dengan penOh kesOpaNan tiHa masOK ::::::::::

antara soalan2 yanG maSih tiHa ingat yanG ditanYa nye....

1. ceritakan serba sedikit berkenaan diri awak...
2. pekerjaan awak sekarang berbeza dgn jawatan yang dipohon : justifikasi?
3. apa bidang tugas yg awak tahu berkenaan jawatan yang dipohon?
4. apa isu semasa yang awak tahu?
5. jika awak ditugaskan untuk memberi ceramah di Baling, Kedah di mana ahlinya ramai fanatik anuar, apa yg akan awak lakukan?
6. Siapa KSU/TKSU/Ketua2 Jabatan di Kementerian Penerangan?
7. What do you do during your free time?
8.  Kalau awak ditukarkan bagaimana reaksi suami/keluarga?
9. apa kata2 akhir sebelum keluar dari bilik temuduga?

hehehehe...xde le susah sangat kan? tp tiHa dengan konfiden nye xley jawab soklan no 6...hehehe....
ada le soalan2 lain yang berkaitan dia tanya ikut jawapan kita tu....so sebagai orang pertama di interview adalah dalam 30minit dok dalam tu...so by 9am setel dah....huhuhuhu...

kata2 akhirku... ::::::: walaupon saya dapat merasakan ada kekurangan saya semasa temuduga ini, sy masih berharap untuk mendapat jawatan ini dan pohon untuk Y.Bhg Dato' dan puan pertimbangkan.....

:::::::::::::::::::jawapan diOranG::::::::::::::::::::::::: kalu ada rezeki xkemana

inSyaALLAH.....