ini bLoG saya puNya....

Foto saya

GuMbiRa seMeNjaK meNjadiK maMa...dan sedia untuK menjaDiK maMa...lagiK...hehe...

Isnin, 15 Jun 2015

Jiwa yang tidak tenteram.....rasa bersalah yang amat....

Assalamualaikum,

Allahu Akbar...!!! lama sungguh tiHa menganaktirikan blog yang telah banyak berjasa ni...
dari hari ke sehari tiHa nak update malangnya selain tiada kesempatan.....jiwa untuk menaip tu dah luntur....ouch!!!

Pada hari ini, tiHa berasa ingin bangkit kembali, sementelah kerja2 tiHa sekarang ini amat sinonim dengan cambahan idea untuk menulis dan menaip kerana tiHa diberi tugasan untuk berkreatif dengan majalah RISDA.....RISCOM....hiiiiiiii....

tp apa yg tiHa nak ceritakan dalam entry kali ini ialah mengenai kekecewaan hidup berjiran tetangga ni....kalu takat sakit ati dengan jiran cina...tiHa xlah sekecewa ini...tp ni sesama melayu...sesama Islam...sedihnya lahaii...

Oleh kerana tiHa dan suami....sangat pencinta kucing....dalam sejarah kitorang pernah bela hampir 25 ekor kucing...setakat semalam....kitorang bela hanya 15 ekor je...tu pun sebab masalah kucing kena racun lah....kena sepak terajang lah....isk...!!

baru2 ni tiHa dapat call dari pihak pengurusan apartment bahawa ada aduan berkenaan kucing2 tiHa tu...kata berak merata la, masuk rumah orang la...dan bermacam aduan yang merobek hati...walau pun tiHa yakin tu bukan kucing2 tiHa sbb kucing2 tiHa mmg dikurung di beranda siap makanan dan toilet kucing berpasir.....apakan daya...kalu dah orang tak suka......

jadi, sebagai langkah memuaskan hati manusia......hablun minna nas....tiHa mengambil keputusan untuk meletakkan kucing2 tiHa di pasar....(please jangan kata buang...huwaaaaaaaaaaa) dan inilah keputusan yang paling berat tiHa buat....sedihnya...Allah sahaja yang tau...

benci lah tiHa...marah lah tiHa....herdik lah tiHa.... apakan daya keputusan tu telah terlaksana.... dan kini tiHa diselubungi dgn rasa bersalah...jiwa terasa kosong dan xtenteram...oh...

Ya Allah, kau lindungi lah makhluk2mu itu...sesungguhnya mereka lebih banyak berzikir dan taat kepadaMu....amin..

ISK...Isk...Isk...