ini bLoG saya puNya....

Foto saya

GuMbiRa seMeNjaK meNjadiK maMa...dan sedia untuK menjaDiK maMa...lagiK...hehe...

Selasa, 23 Jun 2015

Kejap je dah nak Seminggu Ramadhan.......

Assalamualaikum,

Maka hari ini hari ke6 kita berpuasa.....

Shifa Wafiy?? adess....budak dlm proses kan....bangun sahur tiap-tiap hari tp puasa penuh belum tentu...hihihi....setakat ni Wafiy dapat puasa penuh baru 1hari....manakala shifa....2hari....hmm...jadi lah sebagai intro untuk umur mereka....shifa kali ni banyak culas sbb dia jadikan wafiy sbg contoh...sayangnye laaa....tp xpe la...xmau terlalu memaksa.... sambil2 tu tiHa ajak mereka solat, xpuasa xpe janji kita sama2 memperkukuhkan solat.....

Awal Puasa Hari tu, tiHa outstation ke Pekan, Pahang dan menginap di Hotel MSGarden.  Wow!! baru ada kelasss jahhh....hihihi...biasanya tiHa ambil hotel bajet je.  Tp memandangkan bulan puasa ni, tiHa ingat nak lah cari hotel yg siap bagi sahur sekali...tambah pula tiHa bawa anak2 tanpa Papa Joe....dan Hotel MSGarden merupakan antara pilihan terbaik untuk menginap.....alhamdulillah, credit pada my dear frenz, Ikien yang rekemen n siap booking kan.....

So, tiHa pun nak rekemen pada member2 yang tersesat baca blog ni, boleh try MSGarden Hotel ni, menu2 sahur pun menarik, hari tu diorang serve kari ayam, sayur campur, sup daging, sambal udang, pastu salad dan ulam-ulaman (bole nak cara kampung or western) buah2an, air 3,4 jenis termasuk air fresh orange. Oh....heavennnn rasanya tp sayang nafsu sahur xsama mcm nafsu berbuka kan? heheh

And so sorry, tiHa ada ambil gambar....tp gelap pulak....xde kualiti sangat....hehehe....maybe lain kali laa ek...and terima kasih menyinggah.....selamat menjalani ibadah puasa.....