ini bLoG saya puNya....

Foto saya

GuMbiRa seMeNjaK meNjadiK maMa...dan sedia untuK menjaDiK maMa...lagiK...hehe...

Khamis, 18 Jun 2015

Ramadhan datang lagi

Assalamualaikum,

Alhamdulillah kita dipertemukan lagi di Ramadhan Al-Mubarak pada tahun 1436H ni.

Shifa wafiy pun dalam proses belajar berpuasa....Tahun ni nak train wafiy pulak sbb dia belum dapat berpuasa penuh 1hari....Shifa, alhamdulillah, rasanya usia 6 tahun ni sesuai untuk ajar cukup 29 hari pulak...sbb tahun lepas dia berjaya 20hari je...tu pun kira banyak dah tu.....

Pagi ni, mereka berdua dengan jayanya bersahor dengan penuh keterujaan....solat subuh dengan papanya....alhamdulillah....jika berkesempatan nak perkenalkan diorang dengan solat terawih pulak... diorg tau ada solat terawih tp xtau mcmn keadaan nya....tahun lepas dapat gi sekali je...masa tu jannah kecik lagi...payah bawak ke surau...skrg jannah dah 2 tahun....dia pun nak pakai telekong juga...jadi kira dia dah reti sket la...heheh

dan satu lagi nak cerita kesinambungan tiHa 'meletakkan' kucing kat pasar tu.....akhirnya, tiHa cakap kat papa Joe...jum lah kita kutip balik....dari 7 ekor dapat balik 3 ekor yang anak2....jadi lah...sbb pakcik kawasan situ cakap....ada orang datang kutip kucing lain2 tu....almaklumlah kucing2 tiHa cantik2....bulu nya kembang...alhamdulillah...semoga yg mama xdapat bela tu nasib mereka lebih terbela di rumah baru.

Sempena 1 Ramadhan ni, nak post gambar terkini anak2....hehe...
Khairul Wafiy terkini.....dah pandai nak hensem2...hihi
Nurshifa...my anak dara sunti.....
Nurjannah....merajuk kekdahnya masa gambar ini diambil....sebabnya....mama tak kasi dia main telefon...hahahah