ini bLoG saya puNya....

Foto saya

GuMbiRa seMeNjaK meNjadiK maMa...dan sedia untuK menjaDiK maMa...lagiK...hehe...

Jumaat, 26 Ogos 2011

SeLaMat Hari Raya...!!!

SaLaM Rayer kat kenGkawan...
ada 4 hari laGi paStu dah boleh sarapan pagi...heheheh...
apa peraSaan KoranG naK beraYer nih? tiHa...hmmmm...tak berasa nak beraya pOn...walaupun raya di Perak.  Kepala serabut nih, pas raya ni papa Joe jadi penganggur terhOrmat. masalah besO tOh...mana nak carik duit nak tampung segala benda nih...arghhh......

ada sorang sahabat cakap....kan ko penah susah daripada ni dulu......
betul...tp dulu idup berdua je...makan ke idak ke..ikan kering ke telur mate ke...ada aii kesah?? skrg dah beranak pinak ni..sanggup ke nengok anak tu xminum susu? larat ke nak cuci umah sari 3,4x sbb anak tak berpempes? nak kata apa kat taska bila tak bagi pempes? lainnye masa idup berdua dgn dah bertiga berempat nih...bila papa joe tak keje...tiha bukannya susah ati tak makan...tp susah ati pasal perbelanjaan anak2......

mak tiha lak dia start ngungkit cerita lama....dulu masa malbad dgn papa joe, tiha ada niat nak benti keje RISDA ni dan ikut dia dok Ipoh...tp mak tak bagi benti. so skrg mak ungkit la..dia kata nasib baik akak tak benti keje...kalu tak korang dorang tak keje apa nak bagi makan kat anak2? hmmm...tiha jawab rezeki tu datangnye dari Allah, mcmana kita buat keputusan hari ni mencorakkan kehidupan kita ms akan datang. Yelah, kalu papa joe keje kat Ipoh yang dah memang tempat dia, mana lah tahu ntah2 skrg nih dah jadi manager...hehehe...tiha cakap kat mak lagi, cost of living kat sana pOn tak le tinggi mcm kat sini, tetambah lak papa joe dah ada umah pon kat sana, xrunsing nak bayo sewa lagi...tp kalo soh pindah ipoh skrg ni...tiha xmo dah...hehehe...bio le anak2 skolah dan membesar kat sini.....

skrg ni bersabo je le dulu...ini antara ujian yang Allah nak bagi supaya kita ingat kat dia.  Kita ni kenkadang kat atas...nanti ke bawah gak...segala yg berlaku ada hikmahnya.  Semoga papa joe dpt le keje lain cecepat...xle banyak hutang tertunggak nanti....amin...

So, korang sme...selaMat Hari Raya eK....dan tiHa mintaK maaf le kat koranG kaLu ada terKaSar baHaSa  terbiaDap biCara...hehehe....yG balik kG jejaOh tu hehati di jalaN rayer...ingatlah orang tersayang...hihihi...

p/s KING OF THE HELL...ko berayer balik kg mana yek? hahahhahahahhahahahahhaha........