ini bLoG saya puNya....

Foto saya

GuMbiRa seMeNjaK meNjadiK maMa...dan sedia untuK menjaDiK maMa...lagiK...hehe...

Isnin, 1 Oktober 2012

Buliiii....hahahahhahaha...!!!

salam frenza....berikutan kepada komen one of my fren berkenaan kena buli tu...tiHa ada stOry pasal tu...hehehe...

pengalaman 5 tahun di asrama menyebabkan tiHa nekad untuk tidak berjumpa lagi dengan kawan2 sekolah tak kira apa jua situasi......ada sekali dua dulu kawan2 buat reunion tp itu je le kalinye yang tiHa pergi sbb attending the re-unite doesnt make any changes coz the perception still the same. huh!

zaman per'asrama'an ye bukan perasmaraan...hahahhaha..!! adalah tidak membanggakan tiHa. tiHa mengganggap zaman tu zaman gelap laaa....dan yg sedihnya tiHa tak berkongsi dgn sapa2 pon sbb tiHa xde kawan....dan mungkin xpandai berkawan...ada kawan pada masa tu yang kita ingat kawan rupa2nya kawan makan kawan...isk!

dulu kitorang tinggal buku2 teks/latihan kat kelas, bawa balik ke asrama juz buku yg ada kerja sekolah or untuk ulang kaji. ada satu hari tu, pergi kelas pada waktu bukan sekolah..haaa hambek ko! buku/meja/kosi/almari abih kena sabotaj..diorg sembur guna pemadam api tu....time nak bersihkan tu kena kacau le kena maki le..kena kata le....huh!

penah gak sekali, kelas kat tingkat 3, tiHa dah turun tingkat 2 ke 1 gitu, budak2 lelaki nak ludah dari atas... penah gak, brg2 bawah meja kena geledah...penah gak kena kutuk sbb join pertandingan pidato b.arab (auww..!! hahahha)penah gak diari kena baca dek kawan2..ye la kawan xde...luahkan perasaan kat diari le kan...hahahhahaha...!!! so, tiHa sangat upset dgn kawan2 masa tu...buatkan tiHa xnak jupe diorang dah sehinggalah sekarang..memang lost kontek.

tp..selepas abis zaman persekolahan, zaman peruniversitian saya amat menggembirakan...hehehe..yang tu xyah citer le kot ye tak....

moral of the story ::: tiHa xmO zaman gelap anak2 dilalui berseorangan....kalu lah terjadi zaman tersebut pada anak2, tiHa nak diorang tahu mama sentiasa menyokong dari belakang...mama sentiasa ada untuk mendengar dan berkongsi rasa.....