ini bLoG saya puNya....

Foto saya

GuMbiRa seMeNjaK meNjadiK maMa...dan sedia untuK menjaDiK maMa...lagiK...hehe...

Selasa, 23 Oktober 2012

jiwa kaCau.....

salam frenza...

a'ah...dalam kekecohan anak demam tu...ada berlaku small crisis between papa joe n me. alaaa...biasa la kan, rencah kehidupan suami isteri adakala nya gaduh2 sket, ye la antara proses menguatkan kasih sayang... :D :D :D

gadoh pasal apa tu....xyah lah cerita kat sini...cumanya tiHa nak cerita satu kisah benar yang moral of the story nya membuatkan tiHa berfikir semula untuk tidak memanjangkan masalah yang ada sekarang..ehehehe...!

masa bulan pose retu, kitorang balik kampung papa joe. masa tu minggu sebelum raya tu, so tiHa cadang nak gunting rambut shifa kasi kemas sket. kiranya rambut raya la tu....alkisahnya kat pekan beruas tu ada dua bijik je kedai gunting rambut, memandangkan yang satu tu tutup so kitorang gi ler yang satu lagi.  sebelum turn shifa, ada sepasang suami isteri dan 2 orang anak dia yang nak gunting rambut gak. errrr...yang nak gunting tu rambut anak n isteri lah. pas turn anak dia, so si isteri pun duduk kat seat gunting rambut....(tukang gunting rambut dia ada sorang tu je le) sebelum gunting dia tanya asben dia, nak gunting rambut camane? so, asben dia describe le nak cane cane kan......masa tu terus tiHa bisik kat papa joe

"tengok tu papa, somi dia siap explain lg, kalu tanya papa, mesti papa jawab suka ati mama laaa..."

and, papa joe, senyap je tak jawab apa pun sambil buat selamba dia.bila tukang gunting tu dah selesai keje dia, yg si wife ni tadi tanya balik asben dia, cane okay ke tak....asben dia siap thumb up lagi...masa tu tiHa bisik lagi kat papa joe,

"ha camtu la papa, bagi sokongan lagi...." and papa joe still buat diam dia la....tp tiba2 plak...si asben ni cakap kat anak dia,

"tengok, cantik dah ummi kan? kalu tak mcm hantu!"

erKKkk...!!!! sumpah lillah kalu tiHa jadi wife mamat tu memang tiHa kecik ati tahap cipan gaban. ramai orang wOo dalam kedai tu...mak mentua tiha pun tunggu sekali masa tu....rasa cam nak gi peluk je papa joe masa tu nak gitau yang tiHa sangat bersyukur papa joe tak kisah mama nak rambut mcm mana sekali pun, gunting ke, tak gunting ke...pendek ke panjang ke....asal yang mama selesa. ni kita nak suami yang care pasal rambut tp bila cakap terbakar jiwa....! so, papa joe, really appreciate to have u as my husband....luv u soooo much!!!