ini bLoG saya puNya....

Foto saya

GuMbiRa seMeNjaK meNjadiK maMa...dan sedia untuK menjaDiK maMa...lagiK...hehe...

Khamis, 31 Januari 2013

befday girl....

assalamualaikum....
oh yeahhhh....!!! gembira nya hari ni sbb naik umO yek? hihihihi
biasa la tu, mana ada orang umO semakin ke muda, perangai ada laaa.... :D :D ;D
so apa yang spesel hari ni......???? setakat 1/2hari ni, biasa2 je mcm hari2 biasa tu.....tp weekend lepas agak spesel + letih....hihihihi
plan asal nak reunion tu terpaksa dibatalkan sbb member tiHa yg kitorang berjanji bersekongkol rumah dan kereta terpaksa admitted HUSM atas penyakit misteri nya itu.....frust gak sbb dalam pale otak ni mcm2 dah plan nak buat/beli pe kat sana...nampak gaya nya kena postpone dulu....
papa joe ada gak bagi cadangan, gi tengok dia tp planning dah lari jaoh tu....dia nak ajak balik kampung plak lepas tu, kematu ponggong cenggitu....dah ler dari KL ke kelantan je 7 jam....xdpt bayangkan kelantan ke beruas, perak plak bpe jam.....dalam keadaan cenggini, mau terberanak awal...dalam kete je...hahahaha...!!!
kebetulan plak, minggu plan nak ke langkawi tu tiHa kena kursus kat PD dari isnin sampai rabu....so, papa joe kata lajak ke melaka je le....hmm...pun bertentangan arah gak tu, so tiHa cakap pe kata kita gi Penang je le, lagi pun masa pegi dulu, wafiy kecik sangat....4,5 bulan gitu, ni dia dah besO sket boleh la enjoy sket....makanya bercuti kat Penang le kitorang tu pun last minit planning main redah je.....rabu tu dari PD pas kursus, terus gerak ke penang. Kul12mlm gak ler sampai nya....checkin kat 1926 Heritage hotel.....kalu booking by online murah sket dari walkin.....tiHa kol untuk walkin harga dia RM180 for deluxe....tp by online RM140 for deluxe....sayangnya xde gov rate yek....tp dgn RM140 tu sangat ler puas hati, bilik bersih dan besar, boleh masuk kot depan n belakang.....sarapan dia menarik/sedap.....kolam mandi dia siap ada ayor pancot gitu.....ada bellman tolong angkat barang sampai bilik....so dari 10 bintang tiHa bagi 10 bintang gak tanda puas hati, sbb tatau nak komplen apa kat situ.... :D :P
cumanya, percutian yang sangat singkat, sbb sampai pun dah lewat....pagi2 khamis tu kitorang start meronda penang bermula ke Penang Hill, tokong ular, kebun botani, bt. ferringi, taman rama2 dan padang kota lama... siap mandi kolam lagi petang tu...pergh...letih...!!!
pagi jumaat plak, bole la relax sket dan xkemana2 sbb nak checkout dah....papa joe nak ajak singgah ipoh dulu nak anto barang moto dia repair.....sblm balik kg, petang tu shopping kat tesco dulu beli barang2 mentah untuk kedai pak mentua kt kg...malam juga baru sampai kampung dkt kul1pg juga dah malamnya tu, kitorang anak beranak tinggal kat umah bespren papa joe sbb papa joe nak berpoya2 dgn kawan2 dia dulu, maklumle lama xjupe......
ahad malam pas maghrib baru le balik kL....hectic vacation kan...??
so, ni tiHa kasi korang enjoy few memories our hectic vacation hehehhe.....
Kolam kat taman rama2....wafiy terpukau nengok ikan sama beso dgn dia...
masa ni time balik dah nak kuO dari pulau.....
cameraman pon posing cam modelnya...hahahha...
pertama kali cik abang WMU menaiki ferry.....(time balik le nih)
ni kat botanical garden :: mentor n protege photografi....yOlahhhh...!!!
ini ler xtvt wajib yang paling dioranG giler2kan...huhuhuhu////
ni dalam tram kat botanical garden
tak meronda mana2 pun tak pe janji dapat mandi kolam
sweet memory......
kenangan di taman rama2......