ini bLoG saya puNya....

Foto saya

GuMbiRa seMeNjaK meNjadiK maMa...dan sedia untuK menjaDiK maMa...lagiK...hehe...

Khamis, 19 Mei 2011

BeLaJaR raJiN2 tau.....

seJak2 antO taSka nih, shifa kenmain lagi...aSal balik jek nyanyi lagu twinkle2 little star la, papa ku pulang, enjit2 semOt, labah2..aiseh banyak lagi ler..sampaikan mama kena surf internet le nak carik lagu2 tu nak nyanyi kat umah plak. dan terbaru ni lagu A B C. memang berterabur le dia nyanyi, ye laa...baru 2 tahun maaa....hehehe..so, setiap hari mama akan pesan kat dia, kakak gi sekolah belajar rajin2 okay. Dengar cakap teacher tau. hari2 mama pesan kat dia.

Semalam, mak dan bapak baru balik dari melancong ke danau toba, indon. tak sabar2 soh balik rindu kat cucu. lupa jap yang CHIK dia dah ilang...hehehe...so, dapat main ngan cucu sembang ngan cucu, kucing ilang xpe dah...hahahha...!!!!

Nak jadi kan cite, pagi tadi sebelum gi keje, nenek ngan tokwin ni dok main lagi dgn shifa dan wafiy.  rindu le katakan, dan mujur le Shifa n wafiy ni jenis memang bangun awal, time cuti pun bangun awal gak.  yanG si kakak ni tadi agaknya hepi pepagi, nyanyi la...nyanyi lagu ABC yang berterabur toh...hahahah.... nenek dan tok win dia sudah dengar, sengih hepi la cucu dia pandai. kendian dialognye spt berikut :-

TOK WIN  : tu dia cucu tokwin dah pandai ABC, baca sket tokwan nak dengaq...

SHIFA  : (nyanyi ABC ikut versi dia daaaa.....)

TOK WIN : pandaiiii....dah tu, apa lagi hang belajaq ?

SHIFA : belajar rajin-rajin....

tercengang kitorang dengar...hahahhahaha...!!!