ini bLoG saya puNya....

Foto saya

GuMbiRa seMeNjaK meNjadiK maMa...dan sedia untuK menjaDiK maMa...lagiK...hehe...

Khamis, 3 November 2011

luahan perasaan....huhuhuhu...!!!

pepagi ni..tiha nak wat luahan perasaan la plak....sementelah setahun lebey kat department baru nih, actually pada permulaannya saya sangat bahagia ditukarkan ke sini....tetambah, ahlinya ramai yang muda2 yg kepala 'rock' gitu.....mula2 dulu bukan ramai pOn, 15 orang je...lagi senang nak control dan relationship pon sgt rapat...tp bila dah tambah orang...sekarang dah jadi 25 orang....pun sket je sebenarnya kalu bahagian lain lagi ramai, tp becoz used to be in little group...25 tu dah rasa cam ramai...so banyak kepala nak kena manage....

kepala orang2 mude senang....tp tang makcik2 yg patutnya pencen tp sambung plak sampai umO 60 nih.... diorg depan kita tak berani pon cakap apa2....tp belakang kita mak aiiiiiii tersembor2 bercakap pasal kita..... isu nye kecik je sebenarnya...masa time orang tak ramai dulu...kutipan untuk barang dapor RM5 sekepala bagi kumpulan sokongan...kumpulan professional tu lebey sket la bayarnya..... time tu xde masalah sangat...

yg jadi masalah sekarang ni, bila orang dah ramai....tetiba plak kutipan barang dapor tu nak ditransform kan jadi kutipan tabung pastu barang dapor buat kutipan lain.... tiHa ler orang pertama yang tak bersetuju buat sampai dua kutipan tu....pastu diorang cakap....xnak kutip xyah beli barang dapur....barang dapur beli untuk orang yang nak join coffee club je....fine...!!!

pastu hari ni, dgr2 cerita nya, bos tiHa yg cerdik pandai tu upe2nya dia pun xsetuju buat 2 kutipan...1 kutipan cukup, naik rate sket....hah..!! seb bek bos aiii cerdik...tiHa pOn secara open bersetuju dengan pendapat bos...aii makcik2 ni plak sudah hangin....kata kalu buat mcm tu nanti xcukup nak beli barang... heran betOi aku...apa beza nya 2 kutipan dengan 1 kutipan tp jumlah duit sama je....

dah le tak pueh ati...xcakap depan2...dia membebel2 kat orang lain depan kita senyap seribu bahasa... benda kecik cani pun jadi isu ke? last2 tiha gi tanya....tak puas ati apa sebenarnya....dia nye jawapan...siapa pulak yg tak puas ati...? errr...xde xpe...tiha kuor gi toilet....balik dgr dia dok membebel2 isu yg sama.......

nengok pangai makcik2, bila la nak terbukak ati pencen awal diorang nih...... kang aku yg pencen awal anak2 aku sapa plak nak tanggung....huhuhuhuhu....!!!!