ini bLoG saya puNya....

Foto saya

GuMbiRa seMeNjaK meNjadiK maMa...dan sedia untuK menjaDiK maMa...lagiK...hehe...

Selasa, 4 Disember 2012

Pening juga nak taska kan anak yek......

Salam sahabat2kuz....

dua tiga menjak ni tiHa dok merOyan surf tenet sana ni, round sekeliling ampang ni nak cari taska yang sesuai buat shifa n wafiy....tetambah plak shifa tahun 2013 sok 4 tahun, dan wafiy 3 tahun.

Taska bondamama ampang yang mengalami crisis pada sept/oktober retu skrg dah stabil sket (kot) ehehhe...tu pun layan fb pengusaha dia sbb shifa wafiy kan dah pindah ke taska rapid kl. cane pun nak give a credit to taska bondamama, sbb walau pun mahal sket dari rapidkl at least ada syllabus untuk kanak2 bawah 3 tahun.  skrg shifa/wafiy di taska rapidkl diorang juz kasi main sampai letih je, xde aktiviti2 lain yang boleh mencabar minda sangat...so, tiHa mengambil keputusan untuk tukar taska diorang by year 2013 untuk menyekolahkan diorang. kat rapidkl tu ada...murah lak tu...tp tiHa merasakan suasanakan kat situ agak suram...................xde taman/xde tv......

well, tiHa survey dah beberapa tempat...

qdees(xtanya lak age brp)
RM400 semasa registration (termasuk baju & buku)
RM500 x 3 semester
RM265 sebulan

cahaya raudhah (start age 4)
RM1200 x 2 semester(termasuk baju & buku)
RM380 sebulan

brainybunch
RM1060 setahun
RM320 sebulan

As-syakirin
RM740 setahun
RM330 sebulan

Anugerah bestari
RM500 setahun (kot, xingat sbb quotation kat umah)
RM350 sebulan

rapidKL
RM700 setahun
RM250 sebulan

tulah antara2 taska yang dah disurvey area ampang....kawan2 ramai suggest PASTI sbb tahunan dan bulanan yang murah, masalah nya kat situ, start age 4 plak...takkan nak anto shifa taska lain, wafiy lak taska lain...?selagi boleh disekalikan...sekali lalu je senang.....kan? and yet, tiHa lum ada keputusan lagi nak hantar mana...rasa2nya kena round lagi bior pueh hati....berbaloi membayar..... rege2 tu sme untuk SEORANG kay...tiHa nak anto 2orang...huhuhuhu...nampak gaya nya gaji memang khas untuk anak2....xpe..janji anak2 mama belajar dan happy........