ini bLoG saya puNya....

Foto saya

GuMbiRa seMeNjaK meNjadiK maMa...dan sedia untuK menjaDiK maMa...lagiK...hehe...

Selasa, 17 Jun 2014

Cadbury oh! Cadbury

Assalamualaikum,

Syukur alhamdulillah, tiHa berpeluang mencoretkan pengalaman dan pandangan kat laman sesawang sendiri, so dalam tahun ni takde le bersawang sangat yek...!!

tiHa terpanggil utk memberi pandangan iSu Cadbury ni, kalu dalam facebook cadbury ni dah jadi satu isu hangat sampai menggantikan makian b*b* tu kepada cadbury...alahaiiii.....

tiHa xde le merujuk mana2 blog or mana website, tp pada tiHa iSu cadbury ini sanggggaattt basic.  Kalu dah terdetik di hati "eh eh...betul ke cadbury ni ada dna babi" makanya very straight forward hukumnya Haram di makan...sebab telah timbul rasa was-was.

Akan tetapi, jika kita sangat yakin dgn berita yang diwar-warkan bahawasanya Cadbury itu sebenarnya halal dimakan, disahkan oleh JAKIM or percaya dgn menjamah cadbury beramai2 tu...atau pun yakin bahawasanya terdapat kesilapan masa KKM buat kajian tu....halal lah si cadbury itu tadiii.....

So, apa lagi nak kecoh2...?? tepuk dada tanya iman lah.....

**p/s : betapa banyak nya pilihan dalam hidup kita, kenapa pada yg itu juga kita nak nak??