ini bLoG saya puNya....

Foto saya

GuMbiRa seMeNjaK meNjadiK maMa...dan sedia untuK menjaDiK maMa...lagiK...hehe...

Jumaat, 13 Jun 2014

Cuti Sekolah Yang Membosankan....

Salam Sya'aban sahabat....

hari ni merupakan jumaat terakhir cuti sekolah....kesian kat anak2 sebab cuti sekolah ni takde kemana2 pun...sedih kan? walau pun sedang cuti sekolah....anak2 akan tanya bila nak cuti? sebabnya....diorang tetap ke taska walaupun tadika tutup...huhuhuhu

jadi sempena hujung minggu cuti sekolah yang terakhir ni, mama pun google ler tempat2 yang menarik untuk diorang rasa betul2 bercuti......dan kebetulan ada kenduri kat putrajaya..makanya....putrajaya la destinasi bagi percutian yang memerlukan penjimatan besar ini....(oh!sedihnya....)

Mama plan nak bawa anak2 pegi main basikal mula2nya...tp kang letih berpeluh2 mana plak nak cari tempat nak bersiap2 nak pegi kenduri? or kalu pegi lepas kenduri tak ke masalah juga....kul bpe nak naik basikal, dibuatnya terik...or worst..hujan??

 So, mama plan nak bawa anak2 pegi kolam renang kat Putrajaya...Yeyyy...!!! tapi...........

2nd thought plak dah....23hb...dengan sengaja nak cuti sbb tadika shifa wafiy buat lawatan ke taman burung...kena bayar sorang RM45...dua orang dah RM90...mama dengan penuh berhemah pujuk anak2 lawatan kali ni xboleh ikut...huhuhu....tadika diorang setahun 2x lawatan...ni dah dua tahun mama kasi pegi lawatan awal tahun je...tengah tahun punya tak payah....isk..! so mama cakap..mama amek cuti tarikh diorang gi lawatan tu..mama bawak anak2 mama gi jenjalan....yey!! KLCC katanya...nak mandi sana..tp masalahnya 23hb tu hari isnin...kolam KLCC tutup setiap hari isnin...uWaa....!!!

Terpaksa la change of plan.....kena main basikal juge le nampak gayanye...pastu 23hb tu baru gi kolam renang putrajaya tu...sebab sana tutup setiap hari jumaat.....huhuhu..moga2 dipermudahkan...moga2 ada keriangan di hati anak2....