ini bLoG saya puNya....

Foto saya

GuMbiRa seMeNjaK meNjadiK maMa...dan sedia untuK menjaDiK maMa...lagiK...hehe...

Rabu, 22 Februari 2012

'kejutan' menguatkan kasih sayang suami isteri...

entah cane boleh terlekat dpn tV tengOk tanyalah uStaz... ;D

antara yg disampaikan........ bagi mengukuhkan perhubungan suami isteri, buatlah kejutan2 seperti mengajak pasangan candle night dinner...atau beri hadiah walaupun bukan pada tarikh2 tertentu (besday ke annivesary ke) atau bawa pergi honeymOOn berdua saja ke satu tempat idaman atau memacam lagi ler...

and....satu pun yg disebutkan tadi, my hubby and I xpernah amalkan sejak kawin okay....and now our 6th anniversary is round the corner.  Kasih sayang luntur tak? hmmm....

bercinta dgn papa joe, perlu memahami dia. dia bukan seorang lelaki yang mudah mengucapkan kata2 romantis. kalau lah...KALAU kay...dia tiba2 romantik plak..konfem tiHa kata dia buang tabiat...hahahah...!!! dan dia jugak tak memanjakan tiHa dgn hadiah2 sejak zaman bercinta tauu.... tp deep in my heart...teringin gak nak dapat hadiah kan... ;D

but, what we do, sambil2 maSak, or time sidai kain ke, sambil menyapu ke,bila papa lalu, sy peluk dia, kalau anak2 tengok, kitorang panggil ajak berpelukan bersama2...hehehe...pastu cium pipi pun camtu gak, any time any where, xperlu tunggu time nak gi keje balik keje je AKAN TETAPI, tiHa ler yg selalu minta buat, belum pernah lagi papa tetiba je datang cium pipi.....ni kalu dia buat konfem tiHa kata dia buang tebiat jugak...hehehe

papa kata sayang tak bermakna apa yg dilafazkan je, dari segi perbuatan pun menunjukkan sayang..... and yes, i agree, kalu difikir2kan pengorbanan papa Joe untuk bertahan sehingga tahun ke 6 perkahwinan kami, ye tak dinafikan kasih sayangnye, tp.....sekali2...nak rasa gak kejutan2 kasih sayang tu....;P

2012 ni, tiHa nak memulakan sesuatu yg xpernah kitorang buat dan tiHa xperlu tunggu papa joe mulakan, biar tiHa mulakan dulu, its okay what, ini baru 6 tahun perlu hadap banyak tahun lagi kalu panjang umur....kan? and...mana lah tahu.....lepas tiHa buat...papa joe lak buat kejutan untuk tiHa.... kan? ;D