ini bLoG saya puNya....

Foto saya

GuMbiRa seMeNjaK meNjadiK maMa...dan sedia untuK menjaDiK maMa...lagiK...hehe...

Khamis, 2 Februari 2012

online bankinG....memanG memuDahkannn....!!!

salam kawan2kuz...

ayOo...tiHa hari ni gi renew insuran kete kO..!! biaSa papa joe yG buat....udah dia keje di banGi nun, payah ler sket...kena la buat sendirikkan....selama ni tiHa bayar bil2 utiliti pakai online je....xpayah gi post office ke, bank ke, telekom ke apa ke...mudah dan cepat....

ntah nape kali ni, do the old way...aiseh...nak pegi cari insurance agency je dah dekat sejam, tunggu key in lagi...selesai gi post office plak, no giliran kita ada 40 orang lagi nak nyampai no kita...kelas tak? tup tap tup tap, gitu saja dah almost 2 hours and half.....tu belum kira penat carik parking...bayar parking...minyak????

tiHa rasa xrugi lanGsunG kena charge RM1.00 untuk bayar online setelah merasa gi settle kan sendiri my insurance and roadtax.....cepat pon cepat....tak gadoh nak gi start kete, parking pe bagaiiii...ko duduk depan pc and everything settle.

sebenarnya, RISDA sendiri ada perkhidmatan renew roadtax, tp kunun2 nak jimat RM10-20 duit service nak gak buat sendiri...hah amek kaw...kira punya kira sebenarnya kos tu sama jek...mahal sket tp ko duduk je everything settle, ni nak murah nye pasal ko kena gi sini sana, letih pun dapat......so next time for sure tiHa nak buat online je...senanG...!!!