ini bLoG saya puNya....

Foto saya

GuMbiRa seMeNjaK meNjadiK maMa...dan sedia untuK menjaDiK maMa...lagiK...hehe...

Khamis, 5 April 2012

bila dah berjalan...tiap2 minGGu xdok umah...

salam kenGkawaN...

baru je raSanye tiHa citer paSaL percutiaN ke KuaNtan.....paStu tiHa dah outSteSen ke terenGGanu di keMaman... ;D yG beSt nye outstesen kaLi ni...tiHa bawaK skaLi papa joe n anak2.....weLL kaLi ni xdek le berpOya2 sanGat...sbb adO kOjO yG perLu diseLeSaikan......gi keMaMan pOn mana ada jaLan sanGat...hOteL--->PejRISDA<---hOteL....hmmm....

naK citer paSaL hoteLL...aduyaiii....lenkaLi betOi2 kena survey duLu lah...hari tu pergi... Hotel Seaview, Kemaman.....memanG lah harGa murah tp kOranG tiHa naK citer....kat kOta bharu keLantan tiHa penah duduk hotel budget camtu gaK laGi MuraH rM50 je...tp biLiK cantik...yG Seaview ni memanDanGkan yG ngaDap sea nye dah penOh kitOranG dok biLik yG taKde tinGkap dan keaDaan biLiK....................... maknanya, untuk paRa peMbaCa yG 'terbaca' entry ni, tiHa tak suggest la hotel ni....hotel ni sbnarnya konsep HOSTEL...nak air panas kena turun bawah...nak iron baju pun turun bawah....tempat parking xde (tu sbb kitorang kena saman, hahahhaha...!!!)....kitorang pilih sini sbb hotel ni kira berdekatan dgn Pej. RISDA Daerah yg mudah tiHa nak ulang alik.  tp sebenarnya berLambak hotel yg berdekatan cuma hari tu tercheckin kat situ..boleh? hahhahaha.....!!!

dan disbbkan keadaan hotel yang kurang memuaskan, utk hari kedua kitorang tidO tempat lain...kali ni ke arah kuantan sket kat pantai batu hitam memanDangkan majlis sebenar diadakan kan kat perasing jaya, jabor yang hanya 20 minit dari kuantan.  Chalet kauu siap ada koLaM renanG RM84 satu malam....yanG ini kira okayy la berbanDing maSa tidO kat kemaman tu...hehehhe... Gloria Maris kaLu xsilap nama chalet dia....dari luaran canteq...dalaMan..so so laaa...tp okay banyak dari kemaman kay...tp kelakarnya kat sini xde sedia tuala plak...so petang tu shopping tuala dulu....hahahhahaha.......well papa joe agak puas hati dok kat situ sbb masa majlis tiHa tinGGalkan diorang kat chalet, shifa siap cite lagi diorang pegi mandi laut la..mandi kolam laa...hmm..okay la tu kan... chalet kat sini ada lebih kuranG 10buah...masa kitorang checkin baru 3 rumah termasuk kitorang berisi, tp petang tu penOh kauuu....!!

owner chalet ni melayu....dan sebenarnya kalu dia betul2 jaga maintenance tempat ni laGi cantik tempat ni.....dia just jaga chalet ni asal boleh pakaii/guna...sayanGkan?? kalu dia betul2 buat boleh lagi maju n glamOr oOo....tu yanG kitOranG laki bini bersembang beranGan kaLu ada duit mmg nak beli tempat tu..hahahhaha...!!!

so, habis majlis..checkout terus balik kL memanG tak menyinGGah mana....letih beb...!!

p/s = katil chalet ni patah tang kepala masa kitorang tido...hahahha!!! chop..!!! jangan pk lain, katil yg kitorang dpt katil bujang 2 okay..tiHa tido ngan wafiy sbb dia still bfeeding...time tu wafiy nangis nak susu, gerak punya gerak, belah kepala patah...upe2nya bracket katil tu tercabut...kelakar kan? hahahahah