ini bLoG saya puNya....

Foto saya

GuMbiRa seMeNjaK meNjadiK maMa...dan sedia untuK menjaDiK maMa...lagiK...hehe...

Isnin, 9 April 2012

PENANTIAN adalah HARAPAN yang MENYEKSAKAN.....

giler punya serius tajuk entry hari ni.... perghhh....!!! hehehe

aSSaLaMuaLaikum....

terGerak hati hari ni naK bercerita pasaL PENANTIAN ni sbb hari ni ada soranG member opiS yanG memanG beria2 MENGHARAPKAN PENANTIANnya menjaDi satu PENANTIAN yang BERMAKNA... penantian apa tu?? hehehhe.....

Mengandung..............

weLL, setiap paSangan yang dah diijabkabuLkan..konfeM dan paSti kebanyaKkan menGharapkan dapat anak sendiri dan naLuri seoranG ISTERI paSti inGin menGandunG.......iSu nya...cepat dan laMbat je untuk menGandunG.....tiHa senDiri....kawiN tahuN 2006 tapi tahun 2009 baru dapat ShiFa....dalam maSa 3 tahun sebelum tu....maCaM2 duGaan...denGan keGuGuran tiap2 tahun...(palinG beSar baby daLaM perOt 6 bulaN tau...) dan setiap tahuN PENANTIAN tu diraSakan bukan satu PENYEKSAAN dah... 18,30..80 penyekSaan dah raSanya.....

akan tetapi...ada oranG lain yanG dah bertahun2 kawin tak pernah menGandunG pOn....laGi kesian kan? paStu kaLu menGandunG pOn beLuM tentu anaK kita yG punya....pun keSian gak kan? mOraL of the stOry, kena bersabar banyak lah....lagi pOn zaman sekaranG dah tak sama cam duLu...skaranG ni maCam2 ada - especially pollution >>>> menyebabkan laGi susah nak menGanDunG....

tiHa pOn buKannye paKar sanGat...tp adaLah cOnSuLt dgn paKar puan untuk dapatkan tip2 NaK menGandunG seLain dari berdOa kepada-Nya......

1. amaLkan pemakanan sihat
2. dah mula makan folic asid sebelum mengandung
3. tiap kali lepas ber'intercourse' dgn suami, jgn terus cuci tp sendal bantal bawah punGGunG
4. 'intercourse' dengan suami sekurang2nya 3x seminGGu
5. banyakkan berzikir
6. elakkan stress

baca cam sOnanG baitu je kan....? tp tak ramai yanG mahu amalkan...........

akhir kata, semOga PENANTIAN kenGkawan menjaDi satu KENYATAAN..... ;D ;D ;D