ini bLoG saya puNya....

Foto saya

GuMbiRa seMeNjaK meNjadiK maMa...dan sedia untuK menjaDiK maMa...lagiK...hehe...

Selasa, 17 April 2012

hari ke-2 diet atkins

saLaM....

wah wah...beria2 tajuk ni kan? pOyO eh....alaaa...tiHa bukaN naK kuruS tp naK KURANGKAN BERAT BADAN je... ;D

tiHa aDa gaK surf internet rOunD2 the net naK baCa bab diet low-carb ni...rounD punye rOunD...jupe satu web yanG anti denGan diet atkinS ni...sO dia puN menGeLuarkan hujah2 laa kenapa diet ni tak baGuS...di luar tabii manuSia laa...carbo pentinG laa dan macam2 ler....korang kalu rajin surf le kot2 terSereMpaK dengan web dia...

paDa tiHa pLak...apa amaLan diet yanG kita buat....xkisah la low colestrol ke low carb ke low protien ke or whatever low...aSaLkan kOranG sanGGup...and taK menyaLahi aGaMa...sudah...janji berat badan turun n koranG panDai nak maintain sudah....weih...tiha ni dah 30lebih tahOn dah....meraSa kuruS maSa kecik2 je...so salah ke tiHa berCita2 naK menGurangkan berat baDan??? tiHa piLih cara yanG tiHa MAMPU buat....tu je...;D ;D ;D

tiHa taK berCadanG naK menGamaLkan diet atkinS ni seuMur hidOp....untuk permuLaan ni mmg susah nak turunkan...so tiHa guna diet atkinS for induction only...then tiHa nak try diet seimbanG selepas berjaya mendapat berat yanG tiHa nak......hmm...wish me luck guys.... ;D ;D ;D