ini bLoG saya puNya....

Foto saya

GuMbiRa seMeNjaK meNjadiK maMa...dan sedia untuK menjaDiK maMa...lagiK...hehe...

Rabu, 12 September 2012

Bila cerita bab anak di taSka....meSti jadi iSu sensitif....

Salam frenza...

ye ke sensitif?? eh eh...mesti laa....kalu nak hantar taSka meSti la kena cari taSka yanG berdaftar dengan JKM....taSka yanG berSih...taSka yanG lokaSi nya seLaMat....taSka yanG prihatin......betol tak?

shifa & wafiy, syukur alhamdulillah bulan ni kira genap setahun setengah diasuh di taska bondamama ampang nun....dan tiHa secara peribadi takde apa yang nak dikomplen kan kat situ setakat ni....bukan sbb pengusaha taska tu baik dgn tiHa...tak kisah lewat bayar...tak kisah utang sebulan...or mgkn murah sket dari yang lain....tp secara serius nya tiHa puas hati melihat perkembangan anak2 yang belajar kat situ.

cumanya, sejak akhir2 ini, sahabat2 di RISDA yang menghantar anak di tempat yang sama mula komplen itu ini....risau plak dah...dah la selama ni tiHa yang war2kan kawan2 hantar anak kat situ...kalu kata sorang dua je cerewet pasal penjagaan anak ni, xpe le...kalu dah sampai 4,5 orang....tu kena amek tau le kalu gitu....

ada yang komplen pernah nampak tiCer kat situ pukul budak.....ada yang komplen pasal baju budak lain dalam beg....ada yg komplen pengawasan di luar tak ketat....dan antara yang tiHa perasan cikgu2 kat situ sentiasa bertukar ganti dalam masa setahun lebih shifa wafiy kat situ....yang kekalnya 3 orang je, tp yang lain2 sentiasa bertukar.......

tiHa bukanlah tidak cerewet...atau pun risau xtentu arah...cume terfikir....kenapa hampir 10 orang sahabat risda hantar anak di situ, tp tiHa seorang je yg mampu bertahan....ekceli xde apa yg yang ditahankan sbb pada tiHa xde masalah apa setakat nih....sedangkan kalu bab anak ni satu perkara yang perlu diambil berat sbb pembelajaran kanak2 bermula dari kecil.......

xkan nak tunggu ada masalah baru nak cari jalan.....kena bincang cenggini kan? kena tanya pengusaha taska tu apa masalahnya turn over pekerja dan pelanggan yg smakin cuba mengundur diri.....