ini bLoG saya puNya....

Foto saya

GuMbiRa seMeNjaK meNjadiK maMa...dan sedia untuK menjaDiK maMa...lagiK...hehe...

Selasa, 25 September 2012

dah jupe pengusaha taSka.....

salamualaik...

retu janji nak cerita....lupa plak dah..!

cadangnya nak jupe pn.latifah tu kat kedai makan....so private sket nak bincang...tp pada hari kejadian, dia kata bincang dalam kete je pun takpe....susah nak control anak2 nanti...ye tak ye gak...so kitorang discuss kat dalam kete je le...

so, tiHa berterus terang berkenaan kebimbangan rakan2 di risda yang mula mengundur diri menghantar anak kat situ...yang ada pun dah  mula cari taska lain....tp tiHa plak anak2 xde masalah pe wat pe carik lain....??? cumanya tiHa raSa bersalah pada kawan2 sbb tiHa yang beria2 promote taSka ni laSt2 tak menepati citarasa mereka....tp pada awalnya taSka ni memanG tiptOp lah...cumanya sejak akhir2 ni...taSka ni kekurangan pekerja menyebabkan ketidakpuasan hati rakan2 tiHa terhadap cara penjagaan yg merasakan anak2 mereka terabaiiiiiiiii....(pergh..ayat karangan SPM nih...)

pn.latifah cakap, staff dia berenti dulu ni sbb ada masalah attitude, so dia terpaksa berhentikan. dan buat masa ini, taska dia agak kritikal untuk hire pekerja baru lagi pun nak cari pekerja yg berkualiti sangat susah. dia seboleh2nya xmo amek indon ke myanmar ke nepal ke hape ke...walau pun gaji murah takut kualiti anak2 terganggu...betul juga....kot2 wafiy balik sekolah sembang bahasa indon payah pulak nak paham...dah le skrg ni pun dia cakap xbrp nak paham lagi...hahahahha...!!!

well, tiHa dah cuba untuk berbincang...terpulang le pada pengusaha taska nak menilainya cemana.  tiHa bukannya komplen pumpang sana sini...just nak tanya kenapa agaknya prestasi taSka ni agak menurun sampai ramai kawan2 bertukar taSka. tp apa pun, tiHa bersyukur sbb anak2 tiHa survive di situ, dan xde masalah apa pun....pendekatan yang tiHa amek...tiHa rajin bertanya pada guru perkembangan anak2...tiha amek tahu siapa guru kelas shifa wafiy, apa yang diajar di sekolah tiHa cuba tanya di rumah pulak...

aduan anak2 tiHa tapis dulu, tak percaya bulat2 dan tak juga buat xendah....jika perlu tiHa tanya balik tiCer diOrang....kalau shifa wafiy nottie denda cemana yang tiCer kenakan.....kalu belajar, di mana kelemahan anak2...so dalam sebulan tu mesti tiHa datanG taSka pada waktu kerja....untuk tengok sendiri keadaan di taSka....

setakat ini,,...belum pernah lagi la tiHa tengOk perkara yang tidak diingini mcm kena ikat ke, rotan ke, atau sewaktu dgn nya berlaku kat situ....kalu nak komplen kebersihan pun....tiHa tak ler nampak lagi benda2 kotor yang menggelikan kat situ....rajin gak tiHa gi spotChecK kat taSka anak...tuMpang tOilet diOrang, alhamdulillah tidak la mengecewakan...namun tak juga bersih sampai berkilat pulak...hehehe....