ini bLoG saya puNya....

Foto saya

GuMbiRa seMeNjaK meNjadiK maMa...dan sedia untuK menjaDiK maMa...lagiK...hehe...

Isnin, 30 Januari 2012

berLaLu lah sudah Januari 2012......

SaLam aLLz...

tup tap tup tap...dah di penghuJunG januaRi kan? kejap je plak raSanye.... diaRy tiHa sepanjanG januari ni, 2minGGu MC demam campak...seminGGu bz kat opiS...seminGGu Outstesen...paStu ada cuti raya cina.... pastu ada gi bercuti kat cameron/taiping....kelaS kan?

kita citer paSal rayer cina dulu kay....
rayer cina tak bercuti pOn tp ada sahabat darik kelantan mai bertanDanG laki bini. diOranG sampai hari sabtu pagi....siang rehat2kan badan...malam bantaiiii karoke sampai 3jam...lagu pOn xtau nak nyanyi pe dah tp xpe le kasi can dia lepas gian...hihihihihi....hari ahad dioranG berpOya2 kat sOgO dan kawasan sewaktu dengan nya dari paGi sampai ke petanG....malam gi umah pakngah kat lanGat......hari isnin? ni part paling best...berpOya2 kat umah je...hahahhaha..!!! xtau dah nak gi mana...lg pOn bertawOn diorang dok kL sebelum ni xheran sangat dah apa yg ada kat kL kan..kan? hehehe... pastu petang nak le gi ampang pOint...tutup kO..!!! dah tu try nasib gi aXis kot bukak...okay laaa bukaak...pastu gi lepak kat ne nak tau...hihihi...kat TUTTI FRUITI......kelas mak kan?

100gm rm5.30...cane le koranG leh lepak kat situ...memanG bukan standard tiHa lerrr....member tiHa tOh amek 2 manGkuk kena RM46....mujur tiha amek dah agak2 laaa tengok rege camtu kan...so kena RM8...tp sekadar nak merasa kan...sok2 xde le xreti lanGsunG kan...heheheh..... kaLu banyak duit sOk leh la gi....sekaranG ekOnOmi aGaK teraNCaM nih xmaMpu le nak selalu2 gi situ........

pastu malamnye lepak kedai makan konon nak tunGGu gi danau kOta....sekali ceh...!!! lupa bawak pempeS...wafiy sudah bOcOr...balik gak umah...!!! dah sampai umah paham2 je le...memanG xpegi dah ler danau kota nye....pagi2 sok plak diOranG balik dah...huhuhuh....bila lagi ler dapat jupe kan...?

**************************************
tu cite rayer cine...ni cite gi outstesen ke gopenG...ada function nak kOir....papa joe dah keje kat bangi ni payah sket nak soh dia amek cuti, lagi pOn jumaat 27hb tu memanG dah janji soh dia amek cuti nak gi Cameron highland dengan famili+mak+bapak+adik.... nak gi gopengnye 25hb....so anak2 kena bawak sekali, smpai gopeng mintak tolong opah n tokwan datang amek....tp 25hb tu sampai kena pektis dulu. ni tiHa lupa timbang...rasa2nye ada la turun 5kg...udah jenOh berkejar2an dengan anak2 sampai latihan kOir pOn ntah kemana....yg kecik tOh sebOk nak pOmenkan PA system...yG kaKaK sebOk naK rebOt mic pLak...baru mama naik pentaS si aDik main bawah lOri RISDA..bole? aiseh peninG.... memanG kaLi ni laSt la gi outstesen bawak anak2...tak teruRuS lah...!!! kalu kena pegi memanG kena bawa papa joe... kalu papa joe xleh pegi...mama pOn tak pegi ler...xlarat la wehhh.....!!!! malam tidO kat umah ipOh...mak mentua pOn peninG xreti nak cara kan....berebOt dua2 nak beriba.....xlaku pujuk dek opah n tokwan....sorang menangis...sorang lagi sambung.....udah macam kembOr plak dah....rasa nak letak jawatan je plak...hahahhahaha...!!! time balik dr gopeng ke kL tumpanG kete member, tiHa raSa driver kOnfeM streSS....si adik mengamOk2 ntah apa ndak nye....umpan cikedis ke..gula2 ke...hape ke sume xjadi.... alahaiii anak omak..sorry ler nurul (driver)....

******************************
letih di gopeng xabis lagi...sampai pOn dekat kul7mlm kat umah.....dah nak ke sentuL plak sebab esoknye nak konvoi gi cameron highland plak....dah lama pOn tak cOti2 ngan mak bapak kan...alhamdulillah hari jumaat tu memanG cuaCa terbaeKK.....cumenya, jem ceKk oiii kat bukit nun...ramai lak yg cOti2 kat situ...adeh.....tp merasa ler nak mamam strawberry coklat...sedap..lenkali leh beli lagi.....cakap pasal strawberry ada 1 tempat tu jual sepeket RM7, 3 RM20 tp mak cakap jum gi beli kat kebun dia, siap leh petik lagi..ni mahal...ikut je le kan...sekali...dah pegi 2,3 tempat sume berbelas ringgit..hambek kO..!! si shifa dah bising strawberry strawberry....beli gak ler mahal pOn...hahahaha...!!! kitorang xtido kat cameron pun...penOh sehh...so kitorang turun ke taiping....dah booking homestay...umah setingkat. homestay insyirah...cantek umah dia....sesuai untuk pegi berkeluarga ramai....nanti tiha upload gambo yek... malam gi makan je pastu tido sbb sok2 pagi nak gi BUKIT LARUT naik landrover ko.....sampai sana...kaciWa...!!! tiket abiS...kalu nak naik gak jalan kaki..huWaaa..!!! tp pakcik kat situ pujuk dengan mengajo kitorang camera trick...niCe..terubat jiwa...hahaha....tp xdapat nak upload sbb lum transfer lagi....tunGGu tau hehehe... petang kitorang gi zOO walau pun hujan......saja ler nak bawak anak2 bersuka ria mengenal binatang kan....memacam kitorang wat bergambO ala2 camera trick....hihihihih... esok nye balik le nak cari pe lagi..kat taiping apa je mende menarik kan....so perjalanan cOti2 kali ni tak berapa menjadi...so kitorang nak repeat lagi nanti....tunGGu la maSa sesOai sOk..mmg nak gi choti2 lagi...hehehe......