ini bLoG saya puNya....

Foto saya

GuMbiRa seMeNjaK meNjadiK maMa...dan sedia untuK menjaDiK maMa...lagiK...hehe...

Khamis, 19 Januari 2012

Kalau takut dilambunG oMbak janGan beruMah di tepi paNtaii....

perghhh...!!! tajOk je dah geMpaK kan...tp nye xrelevan kOt dgn apa yG tiHa naK cerita kali ni...hahahha...!!!!

and of coz nak stOry paSaL famiLy.....start with ::::

Papa Joe
Kesian dia, demi keluarga dia bekerja 9pg-9mlm. mOOd nak bergurau senda pOn dah merunDuM. dia penat...!! tambah2 travel dr ampang ke keramat pastu ke banGi hari2...meletihkan.  Semalam terpaksa OT sampai pukul12mlm. hmm...1pg baru sampai rumah. paGi tadi tiHa tengOk dia tidO...ish..kesian sgt2 nak kejut...nampak naw letih nye...............maSa dgn anak2 pun terhad.  Mujurnya, anak2 tak meraGam tak jupe papa nye sangat...ye lah papa balik time diorang dah tido. paGi2 plak tak dan sejam pOn bermesra dgn papa... isk..!!!

Shifa
Biasanya dia tido bawah ketiak papa. dah beberapa malam ni papa plak balik lambat. kakak selalu gak tanya, papa mana? mama jawab...papa kan dah pesan kat kakak papa gi work...balik lambat kan? kakak angguk je. paham ke tak, taktau ler tu.....kesian gak kat kakak, sbb bila tido ngan mama, mama membelakangkan dia, sbb mama susukan adik. bila adik dah tido baru mama pelok kakak. (time taip ni termenitis plak ayOr mata)

Wafiy
Tok wen dia panGGiL dia ni buLLDoZer... jalan xdek sempadan...redah jek. So yanG ni xdek perasaan... papa xdek ke..kakak xdek ke...mama xdek ke...janji dia buat apa yg dia nak...smlm pagar yg papa buat bagi budak2 xmasok dapOr tercabOt....!!! aduyaiiiii.....ayOr teh yg dalam nye penOh dgn biSkut diciCah, kapet yG minOm.....kOtaK yg beriSi kasOt2 laMa papa letak bawah aquariUm dipunGGah, yG kakak siap pakai walaupOn sebelah kasOt lain2...yG adiK lapOr kOt..kaSOt dimakannya...jadi taLipOn pOn ye juGak....hmmph..!!!

MaMa
peninG paLer...susah upenye bila papa xdek. walaupOn kena berdiKari tp alanGkah baGuSnye kaLu papa aDa....xdapat bayanGkan kaLu penDek jOdOh....ish..xmO bayanGkan.....!!!

raya ciNe ni Sahabat jaOh naK datanG....xdek preparatiOn pOn...terima la seaDanya....tp paS raya cina aDa funCtiOn kat gOpenG...isK..!!! kena bawaK anaK2 ler udah papanye keje sampai maLam naK tinGGaL mana pLak...? laGipOn mama memanG peSen xleh renGGanG ngan anaK...kurSuS pOn mama bawak ini kan pLak aDa funCtiOn....untunGnye prOgraM kaLi ni buat dekat dengan kaMpunG opah nya...so tiMe funCtion sOk mama mintaK toLonG opah datanG aMek budak2......

takat hari ni....boleh bertahan laGi laa....dan terpaKsa bertahan la walau cemana pOn......!!! harap tiHa teruS kuat menGhadapi duGaan...amiN...