ini bLoG saya puNya....

Foto saya

GuMbiRa seMeNjaK meNjadiK maMa...dan sedia untuK menjaDiK maMa...lagiK...hehe...

Isnin, 16 Januari 2012

jaGa2 kuDa kat titiwanGsa >> wafiy dah kenaa...huhuhuhu

saLam my frenzzza....

hari ni first day maK naik keje untuk tahuN 2012 ni tau...kelaSS kan...hehehe.... sapa kata kaLu dah cuti laMa nanti malaS nak g keje...? maK tak pOn... (hahahahha) hari ni siap banGun awaL...maSak untuk bawaK bekaL hOkeyy....paGi maK buat cuCur biLiS....tenGahari laUk saRdin, sayur n ikan gOrenG....haaaa....hehehe (buat sarDin pOn je naK ekSen kan...)

aKaN tetapi buKan lah cerita beKaL or naiK keje yG maK naK citer paGi ni......maK naK citer paSaL anaK2 maK yG bertuaH laGi menGkaGuMkan...ehekS...

Sabtu >>> maK pegi taman titiwanGsa...kunun naK bawak anaK2 rerOnda naik kuDa...araKian maka menjaDilah prOgraM pertaMa iaitu naiK kereta kuDa.....prOgraM keDua naK kasi anaK2 tunGGanG kuDa ler...tp nye dah beli tiket diOranG rehat aSar ler pLak.....udah tu menunGGu ler jap katanya nak rehat 1/2jam.....sesambiL menunGGu tu papa joe bawak ler wafiy rOunD kanDanG kuDa naK kenaLkan kuDa kat anak ler tu...konon....dah 2,3 rounD...mama bOrinG duduk2...mama pOn rounD gak ler bawa shifa puLak....kat kanDang kuda tu dia siap boh naMa kuda lagi...ada nama Perdana, Jebat, Damak, Wira, wanGsa...ha tanG wanGsa tu....dah le besO..yG mama lak jaKun...Papa besOnye kuDa nih...yG papa pOn bawa ler wafiy (berdukung) nengOk si wanGsa ni... tak sempat apa weh...wanGsa ni Gigit perOt wafiy....caye taK? meraOnG ler kawan...bukan biru muka wafiy...biru muka mama nye nih haaa....panik seyyy...!!!!

apa inGat papa joe tak panik ke...? mujur nye kuDa tu gigit bukan gigit menyeranG sbb xde ler berdarah2 si wafiy...luka2 lebam je gitu..raSanya kuda tu sOnDOl gigit2 manja...err..boleh? raSanye kuDa tOh ske bau coKlat kat wafiy kot...ntaH ler tp nye xlah luka daSat kat perOt wafiy tuh....moral of the story....walau pOn kuda tOh boleh ditunGGanG2 maCam jinaK je tp kena berhati2 gak....tOh seb bek ler xteruk...teruk kaLU???